"ערי הענק בסין יהפכו לשיכוני סלאמס הגדולים בעולם; מיליונים גרים במרתפים"
הגירת האוכלוסייה מהכפר לעיר בסין נחשבת לתנועת האנשים הגדולה ביותר בהיסטוריה האנושית. ב-2030 אדם אחד מתוך שמונה בעולם יהיה תושב של עיר סינית.
האתר Atlantic City, העוסק בתכנון עירוני, מזהיר כי סין מתקרבת בצעדי ענק לקראת אסון אורבני, כאשר ערי הענק הרבות הנבנות כיום יהפכו לשיכוני סלאמס אדירים. כיום חיים בסין כ-220 מיליון מהגרי עבודה שעברו מהכפר לעיר, אנשים אשר אין ברשותם אישור הנקרא "hukou" אשר בלעדיו לא ניתן לרכוש דירה או לשלוח ילדים לבית ספר ציבורי. מהגרים חסרי זכויות אלו הפכו לתושבי סוג ב' בתוך ביתם, גרים בחדרים מזוהמים וצפופים בפאתי הערים, במקומות ללא חימום בחורף או אוויר קר בקיץ ומשתמשים בשירותים ציבוריים.
שיטת "המיטה החמה" אלו עם קצת פחות מזל מתגוררים במרתפים תת קרקעיים, שוכרים חדרים ללא איוורור וישנים בשיטת "המיטה החמה", קרי חולקים מיטה אחת עם מספר אנשים כדי לחסוך בעלויות. ברי המזל שבין העובדים מתגוררים במעונות מגורים בשטחי המפעלים או מקימים מאהל מגורים ליד אתרי בנייה. בקיץ שעבר צץ פתאום כפר קטן ליד קומפלקס שכונות יוקרה בבייג'ינג עובדי בנייה ישנו באוהלים צבאיים, תלו כביסה לאורך המדרכות ושיחקו פינג-פונג בערבים. "הערים החדשות בסין הן 'בורות של חרא', חסרות כל יעילות עם תכנון חלל לקוי היוצר בעיות אדירות של תנועה, זיהום אוויר ובולענים במדרכות שעשויים לבלוע הולכי רגל, הן ממש מכוערות", אומר טום מילר, אשר התגורר בסין מ-2002, ביקר ב-85 ערים וכתב את הספר 'China s Urban Million: The Story Behind the Greatest Migration in Human History'.
מילר טוען כי יש להטיל את האשמה על ברית המועצות לשעבר, אשר דגלה בהקמת בנייני ענק ושדרות אדירות כדי לגרום לאזרחים להרגיש קטנים. הערים הסיניות נוקטות לדבריו באותה השיטה וניתן לקחת לדוגמה את כיכר טיאנאנמן הנחשבת לכיכר הגדולה בעולם. "לקומוניסטים אין שמץ של סנטימנט חיובי לנוסטלגיה, הם יעדיפו להרוס עיר מורשת עתיקה רק כדי לבנות ערים עתידניות כמרכז לפסי ייצור אדירים, המטרה היחידה של עיר קומוניסטית היא להיות פונקציונאלית", מסביר מילר.
חקלאים ללא תקווה לדברי מילר, הערים הסיניות הנוכחיות מתוכננות בהתאם לתקופות העבר, כאשר אנשים גרו במקומות עבודתם ולא נסעו לשום מקום "כאשר מדינה עוברת לשיטה קפיטליסטית, אנשים מתחילים לרכוש מוצרי צריכה, להסתובב בעיר ובעולם ולהבין שהמודל שהכירו עד כה לא עובד כל כך טוב."
והערים בסין רק נעשות יותר ויותר גדולות לשטחי העיר צ'ונגקינג (Chongqing) לדוגמה עברו מיליוני חקלאים ואוכלוסייתה צפויה לגדול מ-10 מיליון ל-20 מיליון נפש עד 2020. "חקלאים אלו ימירו את אדמתם לדירה בתוך העיר, מהלך זה צפוי להיות הרסני עבור עובדים ללא כל הכשרה אשר באופן פתאומי עוברים לסגנון חיים אורבני. מאסה של חקלאים יעברו לבלוקים למגורים, ללא מקום לגידול תרנגולות וללא יכולת למצוא כל פרנסה יהפכו לשכבה אורבנית נחותה שלא תדע להתמודד בתנאי החברה החדשה", טוען מילר.
כתבות מעניינות נוספות:
- 6.אך כמה טוב פה - רק התשקורת לא מראה לנו כמה טוב לנו (ל"ת)משה ראשל"צ 10/02/2013 22:08הגב לתגובה זו
- 5.טיפש ללא הפסקה 10/02/2013 19:12הגב לתגובה זובנינים ענקים ושדרות רחבות לא מתארים את ניו יורק? בארצות הברית ישנן ערים שלמות שלחלקים ממנה אסור ומסוכן להכנס
- 4.המלחמה הבאה בדרך לפתור את הבעיה (ל"ת)נור 10/02/2013 17:34הגב לתגובה זו
- 3.הכל מלמעלה 10/02/2013 17:15הגב לתגובה זוולכן העולם ימשיך לקנות שם מוצרים בזול מה שיגרור את התעשיה במפותחות למיתון.
- 2.בא 10/02/2013 15:42הגב לתגובה זובמקום מואר ,מטורף במקום אמיץ ,מכוער במקום יפה וכו .כמו האיסלם הקיצוני .
- 1.ומה הצד המואר ? (ל"ת)בא 10/02/2013 15:33הגב לתגובה זו