הדולר היציג התחזק ב-0.21%: "המחזורים יהיו נמוכים בשבועיים הקרובים"
הדולר נחלש קלות במסחר מול האירו בעולם ומתחזק בשיעור קל מול השקל, בפתיחת שבוע המסחר המקומי המטבעות. "המחזורים יהיו נמוכים יחסית בשבועיים הקרובים כך שבטווח הקצר ייתכנו תנודות לכאן או לכאן. ב-2010 הדולר צפוי להחלש מול השקל, על רקע נתוני המאקרו החזקים יחסית של ישראל והעלאות הריבית הצפויות". כך אמר הבוקר ל-Bizportal פעיל בשוק המט"ח.
בזירת המאקרו דווח היום על אינדקציה חיובית נוספת בנוגע לנתוני הייצוא של כלכלת יפן פורסמה הבוקר על ידי משרד האוצר היפני. השיפור בנתוני הייצוא אומנם תומכים בסברה כי יפן מתקדמת אל עבר יציאה זהירה ואיטית מהמיתון, אך יש לזכור כי עדיין הנתונים שליליים, גם אם הם במגמת ירידה.
כך למשל ניתן ללמוד מפרסום נתון הייצוא לחודש נובמבר אשר עלה בשיעור חודשי אך ירד בשיעור שנתי. בחודש זה עלה הייצוא היפני בשיעור של 4.9% בהשוואה לחודש הקודם - העלייה הגבוהה ביותר מאז נובמבר 2002. סך הכל בהשוואה לתקופה אשתקד ירד הייצוא של נובמבר בקצב הנמוך ביותר מזה 14 חודשים.
נזכיר כי מחר יתפרסמו נתוני התמ"ג של המשק האמריקני לרבעון השלישי (נתון שלישי ואחרון).
בשוק המקומי הדולר היציג התחזק ב-0.21% לרמה של 3.80 שקלים ואילו האירו שמר על יציבות ברמה של 5.453 שקלים. בעולם מתחזק האירו ב-0.3% לרמה של 1.4356 דולרים והיין היפני נחלש ב-0.23% לרמה של 90.53 יינים לדולר.
אתמול (א') פרסם בנק ישראל את המדד המשולב למצב המשק בחודש נובמבר על פיו מסתמנת התחזקות במגמת ההתאוששות של הכלכלה המקומית. המדד המשולב בחודש שעבר עלה ב-0.6%, זאת לעומת עלייה של 0.5% בחודש אוקטובר. זוהי העלייה השישית ברציפות של המדד מאז מאי שעבר, אז הציג המדד ירידה של 0.5%.
את העליות במדד המשולב הוביל מדד היצור התעשייתי אשר רשם עלייה של 2.3% זאת לאחר שרשם ירידה של 0.2%. גם מדד הפדיון של המסחר והשירותים, אשר עלה באוקטובר בשיעור של 0.9%, משך את המדד כלפי מעלה לאחר ירידה של 0.8% בחודש שעבר.
קודם לכן פרסמה הלמ"ס את נתוני הייצור התעשייתי והפדיון בענפי המסחר והשירותים לחודש אוקטובר בו נרשמה עלייה של 2.3% בייצור התעשייתי ועלייה של 3.2% בייצור בענפי הטכנולוגיה העילית. גם על פי מדד מלניק שפורסם אתמול מסתמנת התרחבות ניכרת בפעילות במגזר העסקי. המדד של פרופ' רפי מלניק מהמרכז הבינתחומי הציג עלייה משוקללת של 0.8% בנובמבר.