לאחר הפרישה מהסכם פריז - חזית כמעט מאוחדת נגד ארה"ב, אילו מדינות יהנו מהפרישה?
הנשיא דונלד טראמפ נאם אמש בגן הוורדים של הבית הלבן והודיע כי ארצות הברית מתכננת לסגת מן הסכם האקלים שנחתם בפריז. בנאומו ביקש טראמפ להסתייג וטען כי ארה"ב ישבו מחדש עם נציגי מדינות אחרות בכדי להשיג הסכם "הוגן" יותר. הסכם פריז נחתם בשנת 2015 ונחשב כאחד מהישגיו העיקריים של הנשיא לשעבר אובמה בתחום הסביבתי.
מטרות ההסכם הוא יישום הסכם האו"ם בנושא שינוי אקלים שהושק כבר בשנת 1992. מטרותיו הן הגבלת ההתחממות הגלובלית לפחות מ-2 מעלות צלזיוס עד שנת 2050, בהשוואה לתקופה הטרום תעשייתית. בתחום הפיננסי, ההסכם מעודד הזרמת כספים בתחום פליטות גזי חממה והעמידות לשינויי האקלים וצמצום פליטת גזי חממה.
על ההסכם חתומות 176 מדינות, ביניהן גם ישראל, שחתמה עליו באפריל שנה שעברה. לאור פרישתה של ארה"ב מההסכם, סביר להניח שיהיו כמה מדינות שיבקשו למלא את מקומה בזירה הבינלאומית. גם אם זה בזירה מינורית יחסית שהיא זירת שמירת האקלים.
סין, הודו ומדינות האיחוד האירופי כולן מקיימות יוזמות ירוקות מתקדמות בכדי להילחם בשינוי באקלים וטכנולוגיה מתקדמת זו תגדיל את השפעתן בגזרה הבינלאומית. נציגי סין, הכלכלה השניה בגודלה בעולם, כבר טענו הלילה כי הם עדיין מחויבים להסכם פריז. סין, לכאורה בניגוד לדבריו של טראמפף טענה כי היא צפויה להכריז על צעדים נוספים רחבים יותר להפחתת הזיהום ופליטת הפחמן. כך דיווח רויטרס.
- לקראת 2025: האופטימיות נצחה, נצלו את ההטבות המס ואל תשאירו כסף בעו"ש
- דו"ח המכירות הקמעונאיות עשוי להמשיך את הראלי בוול סטריט
גם ממשלות צרפת, גרמניה ואיטליה מסרו הלילה בהודעה משותפת כי המדינות מצטערות על כך שארה"ב בחרה לפרוש מההסכם. ההצהרה סתרה את דברי טראמפ על מו"מ מחודש "איננו מאמינים שאפשר לנהל מגעים מחודשים על תוכן ההסכם. נתמוך במדינות מתפתחות כדי לסייע להן לעמוד ביעדי ההסכם" כך נכתב.
בסביבה שכזו, אין זה פלא כי אסטרטגים חוזים עלייה בשיתוף הפעולה בין הכלכלות הגדולות באסיה לבין מדינות אירופה, "אנחנו נחזה בשיתוף פעולה הדוק יותר בין סין והאיחוד האירופי בתהליך האצת האנרגיה לאנרגיה שאינה פולטת פחמן", כתב פרנק יו, מ'ווד מקנזי' שסוקרת את ענף האנרגיה המתחדשת באסיה. יו הוסיף כי פרישת ארה"ב מהווה "הזדמנות חסרת תקדים עבור סין".
בסקטור החברות, סביר להניח שחברות אמריקניות המעורבות בטכנולוגיות ידידותיות לסביבה יעבירו את מרכזי המחקר והטכנולוגיה לאסיה, ויעזרו למדינות כמו הודו, אינדונזיה ווייטנאם הזקוקות להון זר כדי להגיע למטרות סביבתיות מתקדמות יותר.
- דיווח: קבוצת אדאני עצרה את הקמת המפעל עם טאואר
- החוזים בירידה; למה אנבידיה יורדת?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
- 7.שמטוב 06/06/2017 21:29הגב לתגובה זואיזו הפתעה. ההתחממות הגלובלית זו תרמית שנועדה להעשיר את בגלובליסטים על חשבון האדם הפשוט. הההתחממות בעולם היא התחממות נורמלית, לא מזיקה. התיאוריה על פיצוצי חום היא מדע מפוברק על ידי שרלטנים שמקבלים כסף עבור הפיברוק.
- 6.טרמפ בזיון אנושי, כנראה שכסף לא מייצר חוכמה (ל"ת)גבי 02/06/2017 13:43הגב לתגובה זו
- 5.גיל 02/06/2017 13:04הגב לתגובה זוארה"ב כבר שנים רבות מהווה מעין מבוגר אחראי לשאר העולם, מישהו עם ארנק גדול שמשלם לכולם, סבא סבלני לכל הנערים הקריזיונרים ולכל הוריהם אובדי העצות. אז זהו, כשטראמפ אמר אמריקה תחילה, בין השאר כנראה התכוון לגמול את כולם מההיתלות בארה"ב בתור שוטר שכונתי, שוטר אזורי,ועולמי. ושיותר ויותר מדינות או קבוצות של מדינות ידאגו בעצמם לאינטרסים שלהם, ישלמו עלות מלאה וריאלית עבור דאגה זו או "ישלמו את המחיר על מעשיהן או הימנעות ממעשים" או במילים פשוטות, שכל יפי הנפש במדינות הנאורות, יפסיקו לדבר גבוה גבוה, ושארה"ב יממנו את זה, אלא יממנו לבד את הגבטב גבוה של עמדתם הנאורה/הומאנית וכו.
- 4.גוגו חלסטרה 02/06/2017 11:23הגב לתגובה זונדל"ני, אפילו אם אתה כריש.
- 3.תומך טראמפ 02/06/2017 10:50הגב לתגובה זווהעולם רק מזה
- 2.אמריקני 02/06/2017 09:26הגב לתגובה זויותר ויותר נראה כי טראמפ אינו מכיר במעמדה באחריותה הבינלאומית של ארה"ב והוא פותח דלתות רחבות לקשרים בינלאומיים אחרים בין מדינות בעולם וממעיט אגב כך במעמדה של מדינתו. מי יתקן ?
- 1.אא 02/06/2017 08:56הגב לתגובה זואדיוט חמום מח !!
- הוא היה כל הזמן אדיוט חמום וחסר מח (ל"ת)דב 02/06/2017 12:47הגב לתגובה זו