.jpg)
הבקשות לדמי אבטלה בארה"ב ירדו לשפל של שלושה חודשים
ירידה שבועית חמישית ברציפות במספר הבקשות הראשוניות לדמי אבטלה; עם זאת, מספר המובטלים שממשיכים לקבל קצבאות נותר גבוה; ומה לגבי המכירות הקמעונאיות?
שוק העבודה בארה"ב ממשיך להפגין יציבות מפתיעה, חרף האינדיקציות להאטה בגיוס עובדים. מספר הבקשות הראשוניות לדמי אבטלה ירד בשבוע שהסתיים ב־12 ביולי לרמה של 221 אלף - ירידה של 7,000 בקשות לעומת השבוע הקודם, ולרמה הנמוכה ביותר מאז אמצע אפריל.
למרות הירידה בבקשות החדשות, מספר המובטלים שממשיכים לקבל דמי אבטלה נותר כמעט ללא שינוי - כ-1.96 מיליון איש - נתון המעיד על קושי מסוים במציאת עבודה חלופית. הדבר מתיישב עם מגמה נרחבת יותר בשוק, שבה קצב הגיוס מאט, אך שיעור הפיטורים עדיין נמוך.
ממוצע ארבעת השבועות האחרונים, שנחשב למדד מאוזן יותר המנקה תנודתיות, ירד ל־229,500 - הרמה הנמוכה ביותר מאז תחילת מאי. בכך נראה שהשוק חוזר לרמות יציבות שלפני מגפת הקורונה, לאחר עלייה מתונה בחודשים מאי ויוני.
הנתונים בנטרול גורמים
עונתיים, אך לפני ההתאמות, מספר הבקשות קפץ ב־19,539 לרמה של 260,900. העליות החדות נרשמו במדינות ניו יורק, נבדה וטקסס - בעוד שמדינות כמו מישיגן, ניו ג'רזי וטנסי דווקא הציגו ירידות. במקביל, מספר חברות גדולות ממשיך לדווח על קיצוצים בכוח האדם - בהן Recruit Holdings
היפנית ואינטל - מה שמעיד על מגמה סקטוריאלית ולא רוחבית של פיטורים, לפחות בשלב זה. שוק העבודה נותר איתן, אך האיזון העדין בין האטה בפעילות הכלכלית לבין יציבות תעסוקתית ממשיך להיות במוקד תשומת הלב של המשקיעים והפד.
- מי זכאי, מתי וכמה מקבלים? מדריך לדמי אבטלה
- המכירות הקמעונאיות בארה"ב עקפו את הציפיות, מספר התביעות לדמי אבטלה נשאר נמוך
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
המכירות הקמעונאיות מזנקות למרות המכסים
הכלכלה האמריקאית ממשיכה להפתיע לטובה: המכירות הקמעונאיות עלו ביוני ב-0.6% - קצב חודשי מהיר פי שישה מהתחזיות המוקדמות, שהעריכו עלייה של 0.1% בלבד. העלייה מגיעה לאחר ירידה חדה של 0.9% בחודש מאי, ולמרות החששות מהשפעת
מדיניות המכסים החדשה של ממשל טראמפ, הנתונים מצביעים על המשך עמידות של הצרכן האמריקאי.
העלייה החדה במכירות ביוני הורגשה ברוחב החזית - כולל בקבוצות נמדדות בנטרול גורמים תנודתיים. קבוצת הבקרה, שמשמשת לחישוב התמ"ג, עלתה ב-0.5% - גם כאן, הרבה מעבר
לתחזיות לעלייה של 0.3%. גם בניכוי רכישות רכבים ודלק, הצריכה המשיכה לטפס - עם עלייה של 0.6%, לאחר חודש מאי שבו לא נרשמה כל עלייה. בין הענפים שבלטו נכללים קמעונאים כלליים עם עלייה של 1.8%, וחנויות לרכב וחלקי חילוף עם גידול של 1.2%.
על
רקע נתוני המכירות והעבודה, השוק מתחיל לצנן את הציפיות להפחתת ריבית מצד הפדרל ריזרב: לפי נתוני CME, ההסתברות להפחתה כבר בפגישה הקרובה בספטמבר ירדה ל-54%, לעומת כ-70% לפני שבוע בלבד. המשקיעים ממשיכים לעקוב בדריכות - אך הצרכנים, כך נראה, פשוט ממשיכים לקנות.