אישור ה-FDA לנובארטיס: "החשש מתרופות אוראליות - הזדמנות השקעה בטבע"

האנליסטית נתלי גוטליב מ-IBI מעריכה שלא תהיה פגיעה בקופקסון בטווח הקצר למרות היתרונות הבולטים של התרופה המתחרה של נובארטיס ואחרות
יונתן גורודישר |

החששות מפני השפעת אישור השיווק של תרופות אוראליות לטיפול בטרשת נפוצה, המתחרות בשוק של תרופת הקופקסון של טבע, מהוות הזדמנות למשקיעים, כך מעריכה היום נתלי גוטליב, אנליסטית הפארמה של בית ההשקעות IBI.

ביום רביעי האחרון קיבלה חברת נובארטיס את אישורו של מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) לשיווק תרופת הגילניה (Gilenia) הניתנת באופן אוראלי לצורך טיפול בטרשת נפוצה. תרופת הדגל של טבע, הקופקסון, אף היא משמשת לטיפול במחלה. בתוך כך, אתמול חברת מרק קיבלה חו"ד שלילית מהועדה המייעצת לרשויות באירופה שלא לאשר את תרופת ה-Cladribine לטיפול אף היא בטרשת נפוצה. חו"ד קבעה שהסיכון לא מצדיק את הסיכוי.

"תחום הטרשת הנפוצה נכנס לעידן חדש, ולסל התרופות מתווספת תרופה חדשה, עם עוד רבות בקנה", מסבירה גוטליב. האנליסטית מעריכה שבעוד שלתרופתה של נובארטיס יתרון בכך שהיא ניתנת דרך הפה ולא בזריקה כמו הקופקסון, אך מנגד גם לא שני חסרונות - תופעות לוואי והיעדר ניסיון, שיעיבו על המכירות לפחות בטווח הקצר.

"אנו מניחים כי על אף שיש כאן בשורה אמיתית לחולים הן מבחינת השימוש הנוח יותר ומבחינת התועלות הקליניות", מבהירה גוטליב, אך עם זאת מוסיפה כי "תרופה חדשה לרוב מלווה בחשדנות מסוימת מצד הקהילה הרפואית (...) אנו לא מניחים כי יהיה מעבר מסיבי מתרופות הניתנות בהזרקה למוצר האוראלי."

בהמשך הדרך, בטווח הארוך, גוטליב מעריכה שהיצע התרופות לטיפול בטרשת נפוצה יגדל, דבר שיביא לקיטון במכירות כל התרופות, ולא בקופקסון בלבד. בנוסף, גוטליב מציינת כי הדבר כבר מגולם במודל שלה.

"אנו סבורים כי החששות מתרופות אוראליות יוצרות הזדמנות השקעה במניית טבע ואנו ממשיכים בהמלצת קנייה", מסכמת האנליסטית בשורה התחתונה. גוטליב חוזרת על המלצת ה'קנייה' למניית טבע עם מחיר יעד של 73 דולר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה