כתב אישום כנגד היחצ"ן נועם טפר: מואשם בכך שהרוויח כ-64 אלף שקל באמצעות ניצול מידע פנימי
הבוקר (ג') הוגש לבית משפט השלום בתל-אביב כתב אישום נגד היחצ"ן, נועם טפר, המואשם בכך שהרוויח כ-64 אלף שקל מעסקאות במניות של 4 חברות אותן ייצג, תוך שימוש במידע פנים שקיבל מתוקף תפקידו והיווה 'איש פנים' בחברות מתוקף מעמדו במדקון ומכוח קשריו עמן.
בתפקידיו בתקשורת פיננסית ובפיננשל אקסס היה טפר אחראי על תחום קשרי המשקיעים, והיה אמון על הפן השיווקי של החברות להן העניק שירותים כאמור אל מול משקיעים מוסדיים, משקיעים פרטיים, אנליסטים ואל מול התקשורת, על חיזוק קשרי הלקוחות של החברות עם משקיעים קיימים ועל פיתוח קשרים חדשים עם משקיעים פוטנציאלים. בין החברות שייצג טפר: מדקון, ארזים, סטארלימס וטאואר סמיקונדקטורס.
בכתב האישום, שהגיש עו"ד גיא דביר מפרקליטות מיסוי וכלכלה, נטען כי "במסגרת עבודתו נחשף טפר למידע פנים בדבר אירועים מהותיים המתרחשים בחברה, מידע שלא היה ידוע לציבור באותו שלב. על פי כתב האישום שהוגש נגדו עולה כי טפר ב-4 מקרים שונים הפר את אמון החברות להן העניק שירותים וביצע עסקאות במניותיהן.
על פי כתב האישום, ב-2005 החזיק במידע בדבר המשא-ומתן לרכישתה מדקון על-ידי מקסון ובמידע בדבר התקדמות המשא-ומתן עם מקסון. המידע כי מדקון אכן מקיימת משא ומתן בנוגע לרכישתה במסגרת תהליך של מיזוג, ואישור מצד הנהלת החברה לקיומו של משא ומתן כזה הינו מידע על התפתחות בחברה, על שינוי במצבה ועל התפתחות או שינוי צפויים, אשר אינו ידוע לציבור ואשר אינו ידוע לציבור ואשר אילו נודע לציבור היה בו כדי לגרום לשינוי משמעותי במחיר ניירות הערך של מדקון. כלומר טפר, היווה 'איש פנים' במדקון מתוקף מעמדו במדקון ומכוח קשריו עמה.
טפר הרוויח ממידע זה כ-30 אלף שקל וביצע 18 עסקאות רכישת ניירות ערך של מדקון.
באמצעות שימוש במידע הפנימי מחברת ארזים: הרוויח כ-8,600 שקל
בנוסף לכך חברת 'ארזים' היתה במועדים הרלבנטיים לכתב האישום חברה ציבורית, שניירות הערך שלה הוצעו לציבור ונסחרו בבורסה לניירות ערך בתל-אביב בע"מ, ועסקה בהשקעה בנדל"ן מניב בארץ ובחו"ל.
היא ניהלה משא-ומתן אשר מסגרתו תקבל ארזים אופציה למשך 6 חודשים לרכישת 64 נכסי נדל"ן באנגליה, המשמשים כבתי-אבות, תמורת 1.8 מיליארד שקל.
בדומה למקרה עם מדקון, גם כאן היה טפר בקשר הדוק עם הנהלת החברה ומעורבותו בה היתה אינטנסיבית. המידע בדבר קיום המו"מ על עסקת בתי האבות והתגבשות המשא ומתן הינם מידע על התפתחות בחברה, על שינוי במצבה ועל התפתחות או שינוי צפויים, אשר אינו ידוע לציבור ואשר אילו נודע לציבור היה בו כדי לגרום לשינוי משמעותי במחיר ניירות הערך של ארזים ולכן מהווה מידע פנים.
בתקופה הרלוונטית לאישום זה במסגרת תפקידו כאחראי על פעילות בתחום קשרי משקיעים ויחסי ציבור בחברת תקשורת פיננסית סיפק הנאשם שירותים לארזים כאמור בחלק הכללי לכתב האישום והיה בקשר רציף עם הנהלת החברה. במסגרת זו הכיר הנאשם היטב את ארזים ומעורבותו בארזים היתה אינטנסיבית. ביצע 3 עסקאות רכישת ניירות ערך של ארזים, בהן הרוויח כ-8,600 שקל.
מחברת סטארלימס הרוויח טפרכ-15 אלף שקל
באותה השנה ניהלה חברת סטארלימס משא-ומתן על עסקה לאספקת רישיונות שימוש בתוכנת סטארלימס לאחת מחברות הביוטכנולוגיה המובילות בעולם, תמורת כ-4 מיליון דולר. העסקה היתה מהותית לחברה, וגם כאן היה טפר ניצל את ההזדמנות לביצוע עסקאות, ובהן הרוויח כ-15 אלף שקל. באמצעות נילו המידע מחברת טאואר הרוויח טפר כ-9,000 שקל במהלך שנת 2006 ניהלה חברת טאואר משא-ומתן על הסדר חובותיה עם הבנקים המלווים (הפועלים ולאומי), על רקע אישור תוכנית להרחבת יכולת הייצור שלה. לפי ההסדר, הבנקים יוותרו על שיעור ניכר מחובותיה של טאואר בתמורה לחלק ממניותיה. החברה לישראל, שהחזיקה 19% מטאואר, תזרים לה כספים ואף תזמין עבורה מספקים שונים ציוד הדרוש לטאואר לצורך הרחבת פעילות הייצור שלה. מעסקאות אלו הרוויח כ-9,000 שקל באמצעות 12 עסקאות.