חברת חשמל קיבלה אישור לגייס: הקבינט החברתי כלכלי אישר הנפקת אג"ח בהיקף 500 מיליון שקל
הקבינט החברתי - כלכלי בראשות שר האוצר, רוני בר-און, החליט לאשר לחברת החשמל לישראל להנפיק בישראל סדרת אגרות חוב בלתי סחירות רשומות על שם בערך נקוב כולל של עד 500 מיליון שקלים, באמצעות לידר שוקי הון, שתשמש כמפיצת אגרות החוב, וכן להנפיק אגרות חוב נוספות מהסדרה. האישור ניתן לפי סעיף 11(א)(9א) לחוק החברות הממשלתיות, התשל"ה-1975, בעניין השפעת מסמכי ההנפקה על שינויים מבניים בחברת החשמל.
כזכור, אישר דירקטוריון החברה הנפקה בישראל של סדרת אגרות חוב בלתי סחירות רשומות על שם בערך נקוב כולל של 500 מיליון שקלים, באמצעות לידר שוקי הון, שתשמש כמפיצת אגרות החוב, וכן להנפיק אגרות חוב נוספות מהסדרה.
לפי עקרונות העסקה מחוייבת חברת החשמל לפרוע בשנת 2020 את סכום הערך הנקוב של כל אגרות החוב שהונפקו ושעדיין במחזור, קרן אגרות החוב והריבית עליה תהיינה צמודות למדד המחירים לצרכן, תשלומי הקרן, ההצמדה והריבית יבוצעו בשקלים חדשים, אגרות החוב לא יובטחו בשעבוד כלשהו. כל אגרות החוב מסדרת אגרות החוב תעמודנה בדרגה שווה (פרי פסו) מבלי שתהיה כל זכות בכורה או עדיפות לאחת על פני אחרת והחברה רשאית אך אינה חייבת לרשום את אגרות החוב במסלקת הבורסה (נש"ר) ובמערכת "רצף מוסדיים". מעבר לרישום הנ"ל, אגרות החוב לא תרשמנה למסחר ולא תהיינה סחירות.
רשות החברות הממשלתיות ומשרד התשתיות הלאומיות המליצו לאשר את ביצוע ההנפקה על ידי החברה במתכונתה הנוכחית, שכן, לאור מדיניות הממשלה ולאור היקף תוכנית גיוס ההון הנוכחית ביחס לסך נכסי ההולכה, ככל שתוקם חברת הולכה ייעודית שתחזיק בנכסי הולכה, ניתן יהיה להסב אליה את החוב המובטח בסדרת אגרות החוב. לפיכך, על אף שמסמכי ההנפקה כוללים מגבלות מסוימות על ביצוע השינוי המבני, בעת הזו, לאור צרכי משק החשמל, המגבלות הינן כאלה שניתן להביאן בחשבון ולהתמודד איתן בעת ביצוע השינוי המבני.
בנוסף אישר היום הקבינט החברתי-כלכלי את תכנית משרד התשתיות להפיכת הנגב והערבה לאזור בעל עדיפות לאומית לאנרגיות מתחדשות. לאחר דיונים רבים בעניין, הגיעו שר התשתיות ושר האוצר להסכמה על נוסח ההצעה. ההסכמות הן תוצאה של עבודה מאומצת של מנכ"ל משרד התשתיות, חזי קוגלר והממונה על התקציבים באוצר, רמי בלינקוב.
שר התשתיות הלאומיות, בנימין בן אליעזר, אמר לשרי הקבינט בישיבה: "קידמנו בשנה האחרונה את הצעתנו המהפכנית שתביא בשורה אמיתית לנגב ולישראל כולה. הנושא של אנרגיות חלופיות, זועק לשמיים. לפתחה של מדינת ישראל הזדמנות נדירה לנכס לעצמה הובלה עולמית בכלל ובאנרגיה סולארית בפרט, לאור תנאי האקלים העדיפים של ישראל, השטחים הפתוחים להקמת פרויקטים רחבי היקף, והבסיס טכנולוגי מן המשובחים בעולם.
"מול עינינו הזדמנות מיוחדת ליצור בו אלפי מקומות עבודה חדשים בעלי אופי מקצועי מתקדם לתעשיית אנרגיה סולארית, אשר גם תביא להפחתה בתלות במקורות זרים לצורכי האנרגיה שלנו, הפחתה בזיהום האוויר, קירוב המדינה לעמידה ביעדים של מועדון המדינות המפותחות, אמנת קיוטו והעידן שאחריו אשר נמצא כבר כאן וכן, עידוד פעילות כלכלית משמעותית ביותר דווקא בזמן שהמשק הכי שועה לכך. למדינת ישראל יש צורך אף גדול יותר ממדינות אחרות להסתמך על מקורות אנרגיה אחרים, בשל המצב הגיאו-פוליטי הבעייתי שלנו, ובשל העובדה הידועה כי החלק הארי של מקורות האנרגיה העולמיים מצוי במדינת ערב".