שר האוצר של בריטניה בועידת ה-G20: "מנסים ליצור מומנטום בכלכלה העולמית"
המשבר המתמשך דוחק את מדינות ה-G20 לפגישת חירום נוספת, בה מנסים למצוא פתרונות למשבר המתרחב. היום נפגשים ראשי עשרים המדינות המתועשות בסאו פאולו שבברזיל.
מספרים מדוייקים או תוכנית מוגדרת לא נמסרו, ומה שנראה כעת כרלוונטי ביותר עבור ראשי המדינות הוא יצירת אחדות והנסיון להגיע לעמדות משותפות לקראת פגישתם המשותפת הבאה ב-14 וב-15 לחודש נובמבר בווישנגטון.
גורדון בראון, ראש ממשלת בריטניה, דחק בראשי המדינות החברות ב-G20 ללחוץ על קרן המטבע הבינלאומית לקחת חלק גדול יותר במשבר המתרחב. נזכיר כי בעדכון תחזית הצמיחה של קרן המטבע לפני כיומיים, נכתב כי כלכלותיהן של קבוצת המדינות המתועשות צפויות להתכווץ כולם יחד לראשונה מאז מלחמת העולם השנייה.
קארל ווינברג, כלכלן ראשי מ-High Frequency Economics שבניו יורק, התייחס בראיון לסוכנות בלומברג לחוסר ההסכמה בין המדינות החברות ב-G20 ואמר כי: "ארה"ב וקרן המטבע רואות כי ישנו הצורך פעולות כלכליות נוספות, בעוד האירופאים לא לגמרי סגורים על כך".
הכלכלן הביע את דעתו על מהלך משותף נוסף ואמר כי: "תוכנית משותפת ומתואמת תעזור ב-50% יותר מאשר תוכנית בעלת סכום כספי דומה שתנוהל בנפרד על ידי כל אחת מהמדינות".
בתוך כך, סטפן טימס, שר האוצר של בריטניה אמר נשמע כמנסה לרכך את הצדדים ובראיון לבלומברג אמר כי: "זה די ברור שעל מנת לנווט במשבר דרך הקשיים ועל מנת ליצור מומנטום חיובי בכלכלה העולמית, על הכלכלות הגדולות לפעול יחדיו. מה שאנחנו הולכים לראות בסופ"ש זה בניית מומנטום לקראת הפגישה הבאה בווישנגטון".
מי שהתחיל להפעיל שרירים הוא שר האוצר של ברזיל, שהעביר ביקורות על המדינות העשירות וטען שעל השווקים המתעוררים להתערב יותר בנעשה היום, כאשר הוא מזכיר את הודו, ברזיל, רוסיה וסין (מדינות ה-BRIC). בראיון ל-CNBC אמר שר האוצר של ברזיל כי: "המוסדות והמדינות העשירות לא ידעו איך להתחמק מהמשבר הנוכחי, הם לא זיהו אותו מגיע ונכשלו בלמנוע אותו".
חוסר ההסכמה בדבר כיצד יש לפעול בין האירופאים לאמריקנים ומדינות השווקים המתעוררים נראה אינו משנה כעת דבר, שכן המכשול העיקרי אשר עומד בפני גיבוש דעה היום הוא העובדה שאין נציג אשר אפשר להכנס איתו למשא ומתן מצידו של ברק אובאמה, הנשיא החדש שזה עתה נבחר.