לאומי ממשיך להזהיר: האינפלציה והשקל יפגעו ברווחים כבר עכשיו - ואחר כך תגיע הפגיעה מכיוון ארה"ב

האנליסטים בבנק ממשיכים להמליץ למשקיעים לטווח קצר להתרחק מהבורסה
עדי בן ישראל |

כבר חודשים שכלכלני בנק לאומי מזהירים כי התנודתיות בשווקים תימשך וכי המסחר יושפע מהנעשה מעבר לים, כאשר הסכנות עדיין קיימות. גם כשגל העליות פקד את השווקים המליצו הכלכלנים למשקיעים לטווח הקצר להישאר מחוץ לבורסה, והיום, כאשר השווקים הפיננסים שוב גועשים, המלצתם מתבררת כנכונה.

"בטווח הקצר, צפוי המסחר בשוק המקומי להמשיך להתאפיין בתנודתיות רבה תוך קורלציה גבוהה עם השווקים הבינלאומיים", ממשיכים האנליסטים לטעון גם היום. האנליסטים עדיין מאמינים כי רמת המכפילים הנוחה בשוק מעניינת למשקיעים לטווח הארוך, אולם על המשקיעים לטווח קצר "להמשיך ולשמור על רמת אחזקה נמוכה יחסית במניות, תוך התמקדות בענפים דפנסיביים, בשל ההשפעה הצפויה להאטה העולמית, להמשך התיסוף בשקל ולסביבה האינפלציונית הגבוהה על תוצאות החברות".

בבנק לאומי מזכירים למשקיעים מהם 3 הגורמים העיקריים שמעיקים על השוק המקומי: עליית האינפלציה, התחזקות השקל מול הדולר וההאטה הכלכלית בארה"ב.

"שני הגורמים הראשונים יבוא לידי ביטוי בתוצאות החברות כבר ברבעון השני של השנה (שמסתיים בימים אלה)", מזהירים האנליסטים. "לאינפלציה השפעה גורפת על מרבית החברות ואילו לתיסוף בשקל השפעה בעיקר על אלו היצואניות. הגורם השלישי, גם הוא יעיב בעיקר על החברות היצואניות אך להערכתנו יבוא לידי ביטוי בהמשך השנה ולא בהכרח בטווח המיידי".

האנליסטים מתייחסים גם להעלאת הריבית בישראל מוקדם יותר השבוע, ומציינים כי "העלאת הריבית הינה חלק ממהלך עולמי כולל. העלאות הריבית בעולם הנן תוצאה של הסביבה האינפלציונית הגבוהה השוררת בו וזאת על אף ההאטה הכלכלית העולמית. כך, רק בחודשים מאי-יוני הועלתה הריבית ברוסיה, תורכיה, ברזיל, צ'ילה, מקסיקו, דרום אפריקה, הודו, אינדונזיה ובפיליפינים. נציין כי רמת הריבית במדינות אלו גבוהה באופן משמעותי מרמת הריבית במשק המקומי. גם בארה"ב ובאירופה צפויה הריבית לעלות, זאת לאחר שבראשונה חלה הרחבה מוניטארית משמעותית מאז תחילת השנה, כחלק מהאמצעים שננקטו בכדי לגבור על משבר האשראי".

בסביבת הריביות הנוכחית ועם ציפיות אינפלציה שעומדות על 3.15% (אשר ירדו, אגב, מ-3.37% לפני שבוע), האנליסטים ממליצים להסיט כספים מאג"ח צמוד קצר לעבר אג"ח שקליות בעלות טווח קצר עד בינוני לפדיון.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה