גיוון: סימנים מבטיחים בתוצאות הביניים לניסוי הגלולות
חברת גיוון אימג'ינג הודיעה היום, כי הציגה נתונים קליניים אודות ה- PillCam SB וה- PillCam Colon במהלך שבוע הגסטרואנטרולוגיה ה- United European Gastroenterology Week (UEGW), תערוכת הגסטרואנטרולוגיה הגדולה ביותר באירופה שמתקיימת בימים אלו באירופה.
Dr. Jacques Deviere, יושב ראש מחלקת הגסטרואנטרולוגיה וההפטולוגיה ב- Erasme University Hospital בבריסל, בלגיה ונשיא ה- European Society of Gastrointestinal Endoscopy הציג את נתוני הביניים מניסוי פרוספקטיבי הגדול ביותר עד כה של ה-PillCam® Colon שנערך בשמונה מרכזים, בשש ארצות באירופה, ובהשתתפות 329 חולים. המחקר השווה זיהוי של פוליפים ופתולוגיות אחרות באמצעות הגלולה ובאמצעות קולונסקופיה. החוקרים הסיקו שבעתיד תוכל גלולת ה-PillCam® Colon לשמש לסיקור CRC וזיהוי פוליפים. מהלך הניסוי פורסם היום בהודעת החברה באנגלית.
Dr. Stanislas Chaussade, ראש מחלקת הגסטרואנטרולוגיה בבית החולים Cochin בפריז אמר "מנתוני האנדוסקופיה באמצעות גלולה שפורסמו השבוע ב-UEGW ניתן ללמוד עד כמה חשובה פרוצדורה זו בתחום הגסטרואנטרולוגיה. כל העת מתגלות אינדיקציות חדשות ל- PillCam® SB הנותנות תוקף לתועלת בשימוש בגלולה בחולים עם תופעות לא מוסברות במעי הדק. למרות היותו מוצר חדש, ה-PillCam® Colon מראה סימנים מבטיחים במיוחד בתחום סיקור לסרטן במעי הגס, ובמיוחד באירופה שם אחוז ההיענות לבדיקה המיועדת לאבחן סרטן במעי הגס הוא פחות מ 10%.
גידולים במעי הדק
Dr. Erik Peer Skogestad, מ Hospital Trust Lillehamer- Innlandet בנורווגיה הוביל מחקר שהעריך את השכיחות של גידולים במעי הדק בחולים עם דימום סמוי שזוהו על ידי הגלולה. החוקרים הגיעו למסקנה שבאחת מכל שמונה פרוצדורות אנדוסקופיות באמצעות הגלולה נמצא גידול במעי הדק, כאשר האינדיקציה היתה בקרב חולים עם דימום סמוי. זוהי שכיחות גבוהה יותר ממה שדווח עד כה. מהלך הניסוי פורסם היום בהודעת החברה באנגלית.
אנמיה עקב חוסר ברזל
קבוצת חוקרים בראשותו של Prof. Michel Delvax, מ- Hopiaux de Brabois בצרפת ערכה ניסוי המשווה בין המאפיינים הקליניים של חולים עם אנמיה כרונית עקב חוסר ברזל (CIDA) וחולים עם דימום סמוי במערכת העיכול וכן את יעילות האבחון של CIDA על ידי הגלולה. החוקרים בחרו שתי קבוצות מתוך קבוצה של 604 חולים שעברו אבחון על ידי הגלולה בשנים 2006 – 2001. בקבוצה הראשונה היו 93 חולי CIDA ובקבוצה השנייה היו 233 חולים עם דימום סמוי. מהלך הניסוי פורסם היום בהודעת החברה באנגלית. החוקרים הגיעו למסקנה שלמרות שיעילות האבחון של CIDA גבוהה, בחולים עם דימום סמוי יעילות האבחון גבוהה יותר. בנוסף מציעים החוקרים שחולים עם CIDA יעברו אבחון.