שיווק: הקניונים נלחמים עליכם בימי חול
רבים מאיתנו, שוחרי הקניות, נוהגים לפקוד את מרכזי הקניות והקניונים בעיקר בסופי השבוע. מה עוד שלמשפחה זהו הזמן היחיד בו היא יכולה לבלות יחד עם הילדים מבלי להסתכל על השעון ולחשב את הזמן שנותר לבילוי. אבל מה עושה מנהל השיווק של הקניון על מנת למשוך מבקרים בימי החול?
יעל קורן, מנהלת השיווק של מרכז הקניות "דיזינגוף סנטר" בתל-אביב, מגלה בראיון ל-Bizportal כי רוב המבקרים בקניון הוא בעיקר קהל נשי המורכבות מנערות, רווקות ואמהות ולהן היא מייעדת פעילויות ספציפיות באמצע השבוע. "אחד העוגנים השיווקים של הקניון", אומרת קורן "הוא פעילות קבועה לילדים המתקיימת בימי רביעי בין השעות חמש לשש בערב. בכל שבוע אנחנו מציעים מגוון משחקים לילדים, מופע, הפעלה או תיאטרון בובות".
פעילות שיווקית נוספת בסנטר היא יריד האוכל שמתקיים בימים חמישי ושישי מזה 8 שנים. קורן מודעת לעובדה שימי החול מוגדרים כימים חלשים יותר, אך מנסה בכל פעם לחדש ולגוון את הפעילויות בימים אלה, ולדבריה - זה עובד. "בשנים האחרונות ניכרת עלייה במספר המבקרים בסנטר בימי חול. כיום מבקרים בערך 40 אלף איש ביום, בעוד שלפני שנה עמדנו על 35 אלף מבקרים בימי חול. בסוף השבוע מגיעים לסנטר 45 אלף איש ביום שישי שהוא יום קצר יחסית".
ש: האם יש תכנון לשלב פעילויות נוספות בימים אחרים באמצע השבוע?
"נכון לעכשיו אין תכנון כזה, אולם הנושא נמצא במחשבה ובתהליכים לחזק עוד יום באמצע השבוע כמו שני או שלישי ובתחום הפונה לילדים או צרכנות".
מזה כ-4 שנים פונה הסנטר בפעילות צרכנית לנשים עם "בוטיק המעצבים" המרכז דוכנים של בגדים ואביזרי אופנה של מעצבים צעירים. הבויטק פועל בימים חמישי ושישי, כאשר יום חמישי נחשב לחלש יחסית. מיטל ברונר, מנהלת "בוטיק המעצבים" בסנטר, מסבירה שמתוך רצון להגביר את המכירות והתנועה במקום בימי חמישי, הוחלט החל מחודש ינואר השנה על מהלך שיווקי ייחודי למבקרות. "מדובר בסטייליסטית אישית שנפגשת עם הלקוחה למשך שעה בימי חמישי בין השעות 16:00 ל-21:00 בתיאום מראש. הסטייליסטית מתאימה לללקוחה לפי טעמה ואופייה פריטי לבוש מהמבחר שיש בבוטיק והכל ללא תשלום", אומרת ברונר.
לדבריה, הרעיון עובד בפועל ולא מדובר ב"טריק". "הלקוחה אינה מחוייבת לרכוש את הפריטים שמציעה לה הסטייליסטית". כמו כן, המהלך מגובה בפרסום בעיתונות המקומית באמצעות פרסום ברוקנר נטע.
שירות זה יכול להוות גם אלטרנטיבה מעניינת למתנה ליום הולדת או ליום נישואין ואף לכבוד ה"וולנטיינס דיי" שמתקיים השבוע ב-14 לפברואר.
ש: כמה משלמים המעצבים הצעירים עבור השתתפות בבוטיק?
"כל מעצב הוא יחידה כלכלית בפני עצמה והרעיון הוא לתת במה וחשיפה למעצבים מתחילים. המחיר לסטנד הוא 300 שקל לימים חמישי ושישי והתשלום הוא בתחילת כל חודש".
עוד מציינת ברונר, כי כל סטייליסטית בבוטיק המעצבים עובדת על נישה אחרת. אחת מהן, קרן צ'יקה, שמלבישה גם את הבדרנית חנה לסלאו והיתה אחראית על התלבושות בטקס פרסי האופנה של קשת, אומרת, כי הסטיילינג שלה מותאם לפי מבנה גוף הלקוחה, לפי צבע עור ואישיות. "אני מכירה את גזרות המעצבים בבוטיק על בוריין ולאחר שיחה מקדימה עם הלקוחה בנוגע למקום העבודה שלה וסגנון החיים, אני מתאימה לה בגדים ואביזרים לפי הסגנון האישי שלה וכמובם לא כופה את הסגנון שלי עליה".
בבוטיק המעצבים ניתן למצוא בגדים לנשים אחרי הריון, שמלות ערב יוקרתיות ובגדים עם "טוויסט" ליום יום. "רוב הנשים שמגיעות אליי לייעוץ הן נשים נשואות או בנות שקשה להן להבליט את עצמן בביגוד ומחפשות לעלות מדרגה בסטיילינג שלהן", מציינת צ'יקה.
לעומתה, אומרת לימור ריחנה, סטייליסטית נוספת בבוטיק אשר כותבת בלאישה ומתמחה גם באיפור מקצועי, כי טווח הגילאים של הלקוחות הוא רחב החל מנערות בנות 16 ועד נשים בגילאי 40 ו-50 "שבאות ביום כיף שלהן לבלות ולמצוא בגד מתאים". לדבריה, כל אחת יכולה מה ללבוש במגוון המידות והמחירים. "הרעיון הוא להעז ולבחור משהו שיוציא את הנתונים המקסימליים של הלקוחה", אומרת ריחנה.
הבגדים בבוטיק המעצבים מגיעים במידות 36 עד 46 וטווח המחירים נע בין 200 ל-300 שקל לחולצות, 300 עד 400 שקל למכנסיים ו-400 עד 1,200 שקל לשמלות ערב יוקרתיות.