ניתוח טכני: בשטרלינג דולר – צריך להחליט
מי ששם לב לדינמיקה בין השטרלינג לדולר, ראה כיצד המטבע הבריטי מתחזק באופן משמעותי מול הדולר בתקופה האחרונה. למעשה, החל הפאונד את מסעו צפונה במחיר של סביב 1.8840 דולר ב-17 נובמבר וסיים אותו כ-1000 פיפס גבוה יותר במחיר של 1.9840 דולר בתחילת החודש. מאז ה-8 לדצמבר שוב אנו רואים את השטרלינג מדשדש במקומו ומהסס לגבי הכיוון העתידי. דשדוש זה יאפשר לקבל החלטה לגבי הפעולה הנדרשת כאשר ההערכה היא שההחלטה תתקבל תוך ימים בודדים.
בטווח הזמן המיידי
1. בטווח הזמן הקצר הכולל ימי המסחר האחרונים, אפשר לראות בבירור כיצד נוטה השטרלינג לדשדש בטווח הנע בין 1.9430 לבין 1.9750 דולר. עומק הדשדוש, שמשמש במרבית המקרים כדרך למדידת פוטנציאל הרווח הוא כ-320 פיפס מה שמרמז על פוטנציאל התנועה הצפויה מנקודת הפריצה של אחד מהגבולות.
2. המסר הכללי שמועבר על ידי הדינמיקה של הימים האחרונים, אם נביט על המהלך ב-8 לחודש הוא מסר של המתנה לקראת תנועה משמעותית שתחל כאשר אחד מהגבולות ישבר. היות והמגמה הגדולה יותר היא מגמת עלייה, קיימת העדפה ברורה מבחינת המשקיע לפריצה כלפי מעלה ולסינכרון עם המגמה הארוכה יותר.
3. פריצה כלפי מעלה אמור לייצר מהלך באורך של לפחות 320 פיפס בכיוון הפריצה, כאשר הדבר תקף גם לגבי פריצה בכיוון השני, כלומר מטה.
סיכום
המטבע הבריטי, לפחות לפי שעה, מצוי בעמדת המתנה לקראת החלטה. היות והדשדוש מתגבש ברמת התנועות התוך יומיות, ההערכה היא שלא רחוק היום בו תתרחש הפריצה. מדובר בעניין של ימים בודדים כאשר משקיעים המעדיפים לסחור בטווח הזמן הקצר ומטה, יכולים למצוא בדשדוש זה הזדמנות מעניינת לרכב על מהלך לא קצר שאמור לצאת לדרך עם הפריצה של אחד מהגבולות.
*הערת אזהרה – המסחר במט"ח מסוכן על רקע התנודתיות הגבוהה והמינופים הגבוהים הנהוגים בשווקים אלו. הפעילות חייבת להיות מוגדרת ומדויקת בנקודות ספציפיות וכל פעולה חייבת להיות מגובה על ידי הוראה צמודה לקטיעת הפסד שלא תעלה של עשיריות בודדות של אחוזים ממחיר הקנייה
*אין בסקירה זו משום המלצה לקנות את הנייר או למוכרו והעושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.
*הערה: כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.
מאת: אייל גורביץ'