סחף הירידות לא נפסק: שבוע 6 של ירידות בבורסה
ברחוב אחד העם חתמו היום (ה') שישה שבועות רצופים של ירידות שערים. בדומה לכל תקופת הירידות, גם השבוע נשלטו המדדים ברחוב אחד העם על ידי הבורסות מעבר לים. את השבוע פתחה הבורסה בשלושה ימי מסחר רצופים של ירידות, בהשראת ימי מסחר אדומים בשווקי ניו יורק. לקראת סוף השבוע תיקנו מעט הדדים את הירידות שנרשמו במהלך ימי המסחר הראשונים, אך בסופו של דבר חתמה הבורסה את היום האחרון למסחר במגמה שלילית ואת שבוע המסחר כולו בירידות המאפיינות את הבורסה בחודש וחצי האחרונים.
בתחילת השבוע זכה המשק הישראלי לשתי המלצות מנוגדות מכיונם של שני בנקי ההשקעות בינלאומיים. בנק ההשקעות HSBC, העניק לשוק המקומי המלצת "משקל חסר", תוך שהוא מותיר תחזית טובה למשק הישראל. בבנק הסבירו כי ההמלצה הלא מוצלחת ניתנת כעת לשוק הישראלי בשל ירידת הסיכון הכולל של המדינות המתפתחות. כלומר, התשואה מהשקעה במניות בחלק מהמדינות המתפתחות תהיה גבוהה מזו שירשמו משקיעים בשוק המניות הישראלי.
מנגד, בסקירה שפרסם בנק הההשקעות הגרמני - דוייטשה בנק על השווקים המתעוררים בעולם, העלו בבנק את המלצתם לשוק הישראלי, כשהם מציינים כי השוק המקומי חזק יחסית מבין השווקים המתעוררים.
מדדי ת"א 25 ו-100 חתמו בסיכום שבועי בירידות של 1.6% ו - 1.25% בהתאמה. את הירידה הגבוהה ביותר רשם מדד הכימיה, בעקבות הירידות החדות שנרשמו במניית טבע (המהווה כ - 70% ממשקלו), צנח בסיכום שבועי בשיעור חד של כ- 10%. בצד הירוק של המסחר הוביל מדד הנדל"ן 15, מדד זה שנפל בשיעור של 12% בששת השבועות האחרונים, עלה השבוע ב - 1.6%. מדד התל טק התרומם קלות וסיים בעלייה של 0.1%.
ביום ב' הקרוב צפוי בנק ישראל להודיע על גובה הריבית במשק לחודש יולי הקרוב. על פי הערכות בשוק, ההעלאה הצפויה של הריבית בארה"ב בסוף החודש, תביא גם את נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, להעלות את הריבית השיקלית ב- 0.25% נוספים לרמה של 5.5%.
שוק אגרות החוב התנהל השבוע במגמה מעורבת, על רקע עליית התשואות באג"ח האמריקאי כתגובה לפרסום מדד המחירים לחודש מאי, שהפתיע ועלה בשיעור גבוה מהמצופה. כאמור באפיק השקלי ירדו אגרות החוב השקליות הקצרות מסוג שחר בשיעור של 0.85% ואילו בטווחים הבינוניים והארוכים (בעלי מח"מ שנתיים ומעלה) נרשמו עליות שערים בשיעור של כ- 0.2%, כאשר התשואה בשחר הארוך נותרה ללא שינוי על רמה של 6.48%. גם בקרב אגרות החוב הממשלתיות צמודות מדד נרשמה מגמה מעורבת כאשר בטווחים הקצרים נרשמו ירידות שערים על רקע ציפיות למדדים נמוכים בחודשים הקרובים, ואילו הגלילים הארוכים המשיכו להיות אטרקטיביים יותר, ועלו בשיעור של 0.1% לערך, כמו גם הצמודות מדד הקונצרניות. אגרות החוב להמרה התאוששו מעט השבוע והצליחו לחתום את השבוע בעליות של 0.9%.