הבינלאומי מציע שני סטרקצ'רים על מדד מניות אוסטרלי

מדובר בפיקדון מובנה שקלי ובפיקדון מובנה דולרי, שניהם לתקופה של 13 חודשים, המאפשרים ללקוח להנות ממענק שמותנה בעליית מדד המניות האוסטרלי ASX 200 S&P
חזי שטרנליכט |

בבנק הבינלאומי משיקים היום (ב') עוד מוצרים מובנים (סטרקצ'רים) הקשורים להתנהגות מדדי המניות באוסטרליה. מדובר בשני פיקדונות מובנים - פיקדון מובנה שקלי ופיקדון מובנה דולרי, שניהם לתקופה של 13 חודשים, המאפשרים ללקוח להנות ממענק שמותנה בעליית מדד המניות האוסטרלי ASX 200 S&P.

בפיקדון השקלי ייהנה הלקוח מ-70% מעליית המדד בתקופה שבין ה-8.2.06 ועד ה-8.2.07, ואילו בפיקדון הדולרי מ-60% מהעלייה באותה התקופה. אם המדד לא יעלה או אף ירד, לא יקבל הלקוח מענק. בבנק הבינלאומי מדגישים כי בכל מקרה קרן הפיקדון - הקרן השקלית בפיקדון השקלי והקרן הדולרית בפיקדון הדולרי, מובטחת.

עוד מציינים בבנק כי לאחרונה יצא הבנק עם פיקדונות מובנים המאפשרים קבלת מענק התלוי בעליית סל מניות הכולל את מדד המניות האירופאי, המזרח אירופאי והאוסטרלי. פיקדונות אלה זכו להתעניינות ערה מצד הלקוחות.

כלכלת אוסטרליה נחשבת חזקה ויציבה יחסית לשאר המדינות המפותחות. הכלכלה צומחת זו השנה ה-14 ברציפות כאשר שיעור הצמיחה גבוה יחסית – צמיחה ריאלית של 2.5% ב-2005 ותחזית של 3.2% לשנת 2006. זאת תוך שמירה על אינפלציה נמוכה יחסית של 2.7% אשתקד וצפי של 2.6% לשנה זו. רמת אינפלציה זו קרובה לגבול העליון שהציב הבנק המרכזי האוסטרלי. אוסטרליה: מדינה עם תמ"ג של 33 אלף דולר לנפש התמ"ג באוסטרליה מגיע ל-692 מיליארד דולר שהם כ-1.4% מהתמ"ג העולמי. התמ"ג לנפש מגיע לכ-33,000 דולר, בשורה אחת עם המדינות המפותחות. סקטור השירותים מהווה את עיקר התוצר האוסטרלי.

הצריכה הפרטית גבוהה במיוחד ומהווה כמחצית מכלל הצריכה. הביקוש המקומי הגבוה הוא שאפשר לאוסטרליה לצמוח בתקופת המשבר הכלכלי שפקד את שווקי אסיה כאשר שוק הבניה והנדל"ן היווה במהלך חמש השנים האחרונות את מנוע הצמיחה של הכלכלה האוסטרלית ועודד צמיחה של תעשיות הקשורות בבניה כמו למשל חומרי בניה, עץ ומוצריו וכמובן שוק המשכנתאות והבנקים.

נקודת השיא היתה בסוף 2003 ומאז החלה האטה בשוק הנדל"ן וירידת מחירי הבתים עקב רוויה בבניה. אנליסטים צופים כי מנוע הצמיחה לשנים הבאות הוא היצוא וזאת על רקע התאוששות בכלכלה העולמית ובמיוחד במזרח אסיה. יפן היא שוק היצוא המרכזי עבור סחורות אוסטרליות ו-20% מסך היצוא פונה לשוק היפני.

הגידול ביצוא צפוי להשפיע לטובה על ענפי ייצור כמו מכונות, מתכות ומזון מעובד. אוסטרליה היא גם יצואנית גדולה של מוצרים ראשוניים כמו מתכות, זהב, פחם (אוסטרליה היא יצואנית הפחם הגדולה בעולם), נפט גולמי ומוצריו, בשר ומוצריו, טקסטיל וגז.

הערה: אין לראות בסקירה המובאת לעיל משום המלצה לבצע פעולת השקעה כלשהי, המבצע פעולה שכזאת פועל על סמך שיקול דעתו הבלעדי והמלא וכל האחריות מוטלת עליו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה