סיטי בנק
צילום: Joshua Lawrence on Unsplash

סיטי דורשת מהאנליסטים לחשוף אם קיבלו הצעות עבודה אחרות

כמה מרוויחים בנקאי השקעות ואנליסטים מתחילים בוול סטריט ומי מחזר אחריהם?

עמית בר |
נושאים בכתבה אנליסטים סיטי

בנק ההשקעות סיטי מבקש מעובדים בתפקידים מסוימים לרבות אנליסטים ובנקאי השקעות עם וותק של עד כשלוש שנים, למלא טופס שבו הם מצהירים אם הם קיבלו הצעת עבודה מגורם אחר או היו ונמצאים בסוג של מו"מ מול מעסיק אחר. מדובר בצעד שנועד לפקח על עובדים צעירים שחשופים להצעות ממתחרים בעיקר קרנות פרטיות. לפי מזכר פנימי שהועבר למנהלים, מטרת הטופס היא ליצור “סביבה הוגנת ושקופה”. נכון לעכשיו מדובר בהצהרה חד פעמית, אך נראה שהכוונה לעשות זאת מדי שנה. הראשון מבין הבנקים להשקעות שפעל כך הוא גולדמן זאקס. 

המהלך הזה נועד למעשה לגרום לעובדים לחשוב פעמיים לפני שהם מתחילים בבדיקות בחוץ כי אם זה יחהיה שקוף ובסיטי ידעו על כך, זה יכול לערער את מעמדם. בסיטי וגם בגולדמן זאקס ובכלל בבנקים להשקעות סובלים מעזיבה גדולה על רקע הפריחה בוול סטריט. הם  כדי למנוע מצב שבו אנליסטים, לאחר הכשרה יקרה, עוזבים אחרי חודשים ספורים לטובת שכר גבוה יותר בקרנות גידור שמשלמות יותר. 

בגולדמן זאקס הדרישות מהאנליסטים גדולות ורחבות יותר - האנליסטים צריכים לדווח אחת לשלושה חודשים אם קיבלו הצעת עבודה חיצונית. בג'יי.פי מורגן הגדירו בהסכמי העבודה כי אנליסט שיעזוב בתוך 18 חודשים עלול למצוא את עצמו מפוטר באופן מיידי. במורגן סטנלי יש נוהל חדש שעובדים צריכים לדווח מיידית על קבלת הצעת עבודה עתידית, אחרת המעסיק יכול לפטרם ללא כל התנאים וההטבות שלכאורה מגיעות להם.

בחנו את עצמכם

חידון שבועי על החדשות הכלכליות מביזפורטל בשבוע שחלף

חוץ מהמקל, יש גם גזר - בגולדמן הציעו לאחרונה לאנליסטים מצטיינים מסלול ישיר לתפקידי ניהול נכסי לקוחות לאחר שנתיים בבנקאות השקעות. סיטי, שנמצאת בתהליך בנייה מחדש של זרוע ההשקעות שלה תחת הנהלה חדשה, מציעה גם מסלולי ניהול למצטיינים.

הביקוש הגדול והמלחמה על אנליסטים ובנקאי השקעות טובים נובעת מהגאות המרשימה בוול סטריט שבאה לידי ביטוי בתמחורי שיא במניות ובעליי דרמטית בקצב ההנפקות הראשוניות - IPO. אותם צעירים מקבלים הצעות מפתות , ויש עזיבות רבות, למרות שכאשר יהיה משבר, הם יהיו הראשונים להיזרק. גולדמן וסיטי נחשבים יציבים יותר כמקום תעסוקה, אבל ביחס לקרנות גידור, השכר שלהם נמוך יותר, אם כי, חשוב להבהיר שהשכר בבנקים להשקעות הוא גבוה. ברוב הבנקים הגדולים, לרבות גולדמן זאקס, מורגן סטנלי, ג’יי.פי מורגן וסיטי, השכר השנתי של אנליסט ובנקאי להשקעות בשנה ראשונה נע בין כ‑100 אלף דולר לכ‑120 אלף דולר והבונוס השנתי נע בדרך כלל בין 50 אלף ל‑90 אלף דולר, בהתאם לביצועים של האנליסט ושל הבנק כולו. כלומר, סך החבילה השנתית כ‑150 אלף עד 200 אלף דולר בשנה הראשונה. בשנתיים שלאחר מכן הבסיס עולה לכ-120-160 אלף דולר והבונוסים מתחילים בכ-70 אלף דולר ויכולים להגיע ל‑100 אלף דולר ומעלה, כך שהתגמול הכולל נע בין 200 אלף לכ-280 אלף דולר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה