Voyah Courage. צילום יואב פולסVoyah Courage. צילום יואב פולס

מנכ"ל דלק מוטורס "אסור לתת לנמל אילת לקרוס"

במהלך השקת דגם ה Voyah Courage עליו דיווחנו כאן, סיפק מר שחר שמש, מנכ"ל דלק מוטורס כמה תובנות מעניינות על הנעשה בשוק הרכב. על הקריסה הכלכלית של נמל אילת, צפי על הענף ב 2030, על יבואני רכב קטנים (לא מקבילים אלא יבואנים ראשיים), והתאמות מחיר לדגמי Voyah Free ו Voyah Dream

יואב פולס | (3)

בשלהי השקת ה Voyah Courage המיובא באמצעות דלק מוטורס, התייחס שחר שמש, מנכ"ל דלק מוטורס לשאלות, וסיפק ארבע תובנות מעניינות, בוודאי כשהן מגיעות ממנכ"ל יבואן רכב גדול ומבוסס. 

  יבואני רכב קטנים (יבואנים ישירים, לא מקבילים) - לדבריו של שחר שמש, "יבואן שלא יצליח למכור לאורך זמן באלפי יחידות בשנה, לא יוכל להתקיים בטווח הארוך, ולא יוכל להחזיק את האופרציה המורכבת של ייבוא רכב לישראל".

אמירה זו מתיישרת עם היעלמותם מהשוק של יבואנים שהשיקו פעילות ייבוא כלי רכב, ולא הצליחו לשמר את הפעילות העסקית, ואז ניסו לעשות אחד משני דברים: למצוא יבואן רכב מבוסס שירכוש מהם את הזיכיונות או את הפעילות, או לעשות Stop Loss ולסגור את העסק. כך או כך, אם אני ( י.פ.) מנסה להוציא תובנה מהאירוע אזי היא תהיה שלמכלול השיקולים ברכישת רכב יש לשים לב גם מי היבואן, ומה האיתנות הפיננסית שלו. לא צריך דוחות כספיים או דיו-דיליג'נס, רק להבין אם מדובר בחברה ותיקה ומבוססת או בשחקן חדש שרוצה להצטרף. האמור אינו רלוונטי בשום צורה לייבוא המקביל.

בחנו את עצמכם

חידון שבועי על החדשות הכלכליות מביזפורטל בשבוע שחלף

לדעתנו הסיבה לדבריו של מנכ"ל דלק היא כי לייבא רכב לישראל מחייב עמידה ברגולציה משמעותית, פתיחת סוכנויות מכירה ומרכזי שירות ראויים. בונדד לקבלת הרכבים הוא אירוע מורכב מאוד, ונכון שניתן לרכוש שירותי בונדד מיבואן קיים, אבל זה כמובן לא בחינם. גיוס כח אדם מיומן החל משלב המענה הראשוני לטלפון, דרך אנשי מכירות, שירות, וכמובן כח אדם טכני למרכזי שירות. כל זה כרוך בהרבה מאוד כסף. המון כסף. עוד לפני מכירת הרכב הראשון, עוד לפני שהרכב הראשון נוסע על כבישי ישראל. היקף המכירות השנתי צריך להניב רווחיות שתתמוך כלכלית בכל הפעילות המורכבת.


שחר שמש, מנכ"ל דלק מוטורס. צילום אוהד רומנו


2.     נמל אילת - אמירה נוספת מעניינת נוגעת למצבו העסקי של נמל אילת. לדברי שמש לא יכול להיות שבעקבות המלחמה המדינה מאפשרת לנכס אסטרטגי כמו נמל ימי להגיע לחדלות פרעון, כאשר הסגירה שנכפתה על הנמל לא נובעת מניהול שגוי אלא כתוצאה מהמלחמה. בהקשר הזה הציע מנכ"ל דלק מוטורס כי הנמל יחזור לקלוט אוניות עם מכוניות אשר במקום לפרוק בנמלי הים התיכון, יעברו דרך תעלת סואץ, ויפרקו את כלי הרכב באילת כבעבר. את תוספת העלות הכרוכה בכך לא ניתן לגלגל על הלקוחות ועל המדינה למצוא פתרון יצירתי יחד עם השחקנים הרלוונטיים.  

 

3.     380,000 כלי רכב חדשים בשנת 2030 - עוד מדברי שחר שמש היא התייחסות להיקפי שוק הרכב בישראל. כיום היקף מכירות כלי הרכב בשנה עומד על כ 280,000 כלי רכב בשנה. שמש צופה כי לקראת שנת 2030, כאשר האוכלוסייה בישראל תהיה כ – 11 מיליון תושבים, היקף המכירות השנתי יעמוד על כ 380,000 כלי רכב,

קיראו עוד ב"רכב ותחבורה"

זה כבר גורם לנו לחשוב. לחשוב על הפקקים, אבל גם לחשוב על פיזור המכירות לפי יצרנים ולפי מדינות ייצור. על פניו נראה כי מגמת ההתחזקות של היצרניות הסיניות ככל הנראה תמשיך, על חשבונן של האירופאיות והאמריקאיות. גם בקרב היצרניות הסיניות, לא כולן אותו הדבר, ויש להבדיל בין המבוססות שקיומן לא מוטל בספק, לבין אלו שנמצאות בשלב הסטארט-אפ.

הוזלה של דגמי Voyah הקיימים - הבשורה האחרונה והכי רלוונטית לימינו, היא "התאמה" לדברי שמש (שלא לומר הורדת מחיר) לשני דגמי Voyah המשווקים כבר בישראל מזה זמן – ה Free וה – Dream. הפרשנות שלנו לנושא היא שמכיוון שמדובר בדגמים שמחירם 400.0 אש"ח ו 430.0 אש"ח, לא מדובר בהוזלה של כמה אלפי שקלים, אלא בתיקון מחיר שמשמעותו הוזלה בהיקף של עשרות אלפי שקלים, בכל אחד מהדגמים.

אנחנו כאן כדי לעקוב ולדווח.


תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    הלוואי שיקרוס 25/07/2025 14:04
    הגב לתגובה זו
    להביא חברה מחול פרטית שתנהל הכל. זה נקרא יעילות מול ועדים
  • 2.
    עושה חשבון 24/07/2025 16:24
    הגב לתגובה זו
    מרצדס יכולה למכור במחיר המגלם יוקרה . הסינים צריכים ליצור מותג יוקרתי עם השנים ורק אז לגבות תוספת מחיר על היוקרהמה שמכונה פרמיית מותג יוקרתי פסטיז
  • 1.
    צריך לפתוח אתה השוק ולשחרר רגולציה לרכבים קטנים בעיקר וחשמליים (ל"ת)
    איתן 24/07/2025 14:11
    הגב לתגובה זו