חלל תקשורת של אלוביץ' מרחיבה את היקף שירותי הלווין באסיה
חלל תקשורת 0.18% , שבשליטת יורוקום של אלוביץ', תרחיב את היקף שירותי התקשורת הלוויינית הניתנים באמצעות הלוויין עמוס 4 להפצת שידורי טלוויזיה רב-ערוצית ללקוח באסיה, החל מרבעון רביעי של שנת 2018 וזאת עד לתום חייו התפעוליים של הלוויין. צבר ההזמנות של הלקוח האסייתי, כולל ההרחבה הנוכחית,מסתכם בכ-73 מיליון דולר במצטבר.בתוך כך, מניית חלל תקשורת עולה 2.3%, אך רושמת תשואה שלילית של 23% מתחילת השנה.
להערכת החברה, תוספת ההכנסות הרב שנתיות שינבעו מהרחבת היקף השירות, יסתכמו בסך של כ-16.7 מיליון דולר במצטבר. ללקוח באסיה ניתנה אפשרות לדחות את מועד הרחבת היקף השירות עד לסוף רבעון ראשון של שנת 2019 ובמקרה זה תוספת ההכנסות הרב שנתיות תהיה כ-16 מיליון דולר במצטבר.
חלל תקשורת חתמה באוקטובר השנה על הסכם אספקת שירותי שיגור ללוויינים עמוס 17 ועמוס 8 עם חברת ספייס אקס של היזם אילון מאסק. שני הלווינים ישוגרו באמצעות משגרי פלקון-9 של ספייס אקס.
לווין עמוס 17 אשר נרכש מחברת בואינג בסוף השנה שעברה תמורת כ-161 מיליון דולר, צפוי להיות מוכן לשיגור ברבעון הראשון של 2019 ולאפשר לחברה צמיחה והתפתחות באמצעות אספקת שירותי תקשורת לאפריקה, למזרח התיכון ולאירופה. שיגור הלווין מתוכנן להתבצע באמצעות משגר פלקון-9 שביצועיו על פי הוראות ההסכם ובהתחשב במאפייני הלווין, אמורים להעניק ללווין חיי דלק במסלול של כ- 19 שנים, וזאת בחלון זמנים בן שלושה חודשים שתחילתו ברבעון השני של שנת 2019.
לווין עמוס 8, אשר יחליף את לווין עמוס 7, ישוגר גם כן באמצעות משגר פלקון-9. עלות השיגור לא צפויה לעלות על כ-62 מיליון דולר ותתבצע בחלון זמנים של שלושה חודשים אשר יסתיים במחצית השניה של 2020.
נזכיר כי, שמה של חלל תקשורת נקשר בפרשת בזק כאשר חוקי רשות ניירות ערך ערכו חיפוש במשרדיה. מאז השיא שרשמה המניה במאי של 2010, מניית חלל תקשורת התרסקה במעל 80%. במסגרת הפרשה נחקר גם דוד פולק, מנכ"ל החברה.