וול סטריט
צילום: iStock

סגירה בוול סטריט: גולדמן זאקס ירדה ב-1.2%, טסלה השילה 3.7%

רצף של נתוני מאקרו חלשים העיבו על השווקים: מדדי מנהלי הרכש בגרמניה ויפן ירדו בחודש האחרון לטריטוריה של התכווצות. מדד הייצור באזור פילדלפיה מרמז על האטה בחודשים הקרובים. מכירות הבתים ירדו ב-1.2% בינואר
עמית נעם טל | (5)

יום המסחר בוול סטריט התנהל בירידות שערים של עד 0.4%. ברקע למסחר, נתוני המאקרו בעולם ממשיכים להצביע על האטה חדה בפעילות הכלכלית, אך הרכישות החוזרות (BUYBACK) מצד החברות ממשיכות בקצב גבוה ומעניקות רוח גבית לשווקים.

מדדים בוול סטריט S&P 500 0.58% דאו ג'ונס 0.75% נאסד"ק 0.55%      

בגזרת הישראליות, טבע (סימול:TEVA) איבדה הערב 0.8% והמשיכה לרכז עניין לאחר שירדה אמש ב-3.4%. טאואר (סימול:TSEM) איבדה הערב 0.3% לאחר שקפצה ב-14% ב-2 ימי המסחר האחרונים. מניית אטיוניטי (סימול: ATTU) זינקה הערב ב-18.9% לאחר שהודיעה כי חתמה על הסכם למכירת החברה תמורת 560 מיליון דולר (לכתבה המלאה).

זה נהפך לשגרה בתקופה האחרונה, כאשר עוד ועוד נתוני מאקרו בעולם מאכזבים ומצביעים על האטה חדה בפעילות הכלכליות. מדדי מנהלי הרכש ביפן, בגרמניה ובאיחוד האירופאי לחודש פברואר ירדו עמוק מתחת לרמת ה-50 נק'. נזכיר כי כל קריאה מתחת ל-50 נק' מאותת על צפי להאטה בחודשים הקרובים. במקביל, מדד מנהלי הרכש בצרפת רשם תיקון מסוים לירידה בחודשים האחרונים, והצביע על קריאה של 49.7 נק', עדיין מתחת לרמת ה-50 נק'.

נתוני המאקרו החלשים מתפשטים גם לארה"ב: מדד הייצור של הפד' באזור פילדלפיה רשם בחודש פברואר קריאה של 4- נק', לעומת צפי לקריאה של 10 נק', וקריאה של 17 נק' בחודש שעבר. הנתון מאותת על התכווצות בתחום הייצור במחוז זה. ההזמנות המוצרים בניי קיימא לחודש דצמבר עלו בחודש דצמבר ב-1.2%, נמוך מהצפי שעמד על עלייה של 1.5%.   מדד הייצור באזור פילדלפיה רומז כי סקר ה-ISM שיתפרסם בשבוע הבא, המהווה אינדיקטור אמין במיוחד לפעילות העסקית בארה"ב, עשוי לרדת בצורה משמעותית. סקר ה-ISM מול הפעילות באזור פילדלפיה.

נתון נוסף שמצביע על החולשה בסקטור הייצור הוא מדד מנהלי הרכש, שהצביע על קריאה על 53.7 נק' בחודש האחרון, לעומת צפי לקריאה של 54.9 נק'. מדובר בקריאה הנמוכה ביותר ב-17 החודשים האחרונים.

אם לא די בכך, קצב מכירות הבתים בחודש ינואר ירד ב-1.2%, לעומת צפי לעלייה של 0.8%. מדובר בנתון החודשי החלש ביותר ב-3 השנים האחרונות.

למרות החולשה הכלכלית הברורה, נראה כי השווקים בעולם ממשיכים להתנהג בעיקר לפי הנזילות בשוק ופעילות הרכישות החוזרות שהחברות מבצעות. הריבית הבין בנקאית (LIBOR) ממשיכה לרדת ברקע להזרמת כספים ע"י הממשל האמריקני בשבועיים הקרובים. במקביל, הרכישות החוזרות מצד החברות עצמן בדרך לשבור שיא: ע"פ דו"ח של בנק אוף אמריקה שפורסם אמש, החברות בארה"ב ביצעו בשבוע האחרון רכישות חוזרות בסכום ה-4 בגובהו מאז החל הבנק למדוד בשנת 2009 את פעילות ה-BUYBACK. בסיטואציה כזו, נתוני המאקרו כמעט שאינם רלוונטיים להתנהגות השווקים.

ברקע לתהליכים אלו, השווקים מנסים לפרש את פרוטוקול הישיבה האחרונה של הפד' שפורסם אמש. ע"פ הפרוטוקול, "המשתתפים בוועדה הצביעו על מגוון רחב של שיקולים שתמכו בגישה של 'סבלנות' למדיניות המוניטרית בשלב זה כצעד הולם בניהול סיכונים". בנוגע לסוגיית המאזן של הבנק, הפרוטוקול מגלה כי רוב חברי הוועדה סבורים כי יש להכריז על תוכנית לסיום התהליך מאוחר יותר השנה. המשמעות היא שהתוכנית צפויה להימשך בכל החודשים הקרובים ב"טייס אוטומטי".

ההודעה של הפד' אמש מחזירה את שוקי האג"ח למרכז, כאשר הסיכויים לקפיצה בריביות עולים משמעותית. התשואה ל-10 שנים עולה לרמה של 2.69%, והתשואה לשנתיים עולה לרמה של 2.52%.

הדולר אינדקס (סימול:DXY) עלה 0.2% סביב רמה של 96.5 נק'. בגזרת הסחורות, הזהב והכסף איבדו הערב עד 2.5% ברקע לעלייה בתשואות האג"חים.

במרכז מניית אוויס (סימול:CAR) זינקה ב-17.2% ברקע לפרסום הדו"חות לרבעון האחרון ולהצגת תחזית מעודדת להמשך 2019 (לכתבה המלאה).

מניית נייקי (סימול:NKE) ירדה 1% לאחר שהנעל של נייקי אותה נעל כוכב מכללת דיוק זאיון וויליאמסון (Zion Williamson) נקרעה לאחר 30 שניות משחק בלבד, מה שהוביל לפציעתו של כוכב המכללות (לכתבה המלאה).

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    אסף 21/02/2019 23:44
    הגב לתגובה זו
    ב לעיקר אירופה ממוצע 30 אחוז ירידה במצטבר מהשיא ארהב 8 אחוז ירידה במצטבר למטה וכו..... אבל הגאונים מודדים יום יום עלה ירד עלה ירד טמבלים ....... לא חסר
  • 3.
    פרופ' איציק 100 21/02/2019 16:08
    הגב לתגובה זו
    הבנקים המרכזיים מנסים להושיע במה שאין להם ואזל ממזמן..
  • גאון 21/02/2019 16:50
    הגב לתגובה זו
    קרעתי אותך !!!!שנל שנל אנ דר חרוטה גזקאמר וור יה ...
  • 2.
    למי זה עוזר חוץ מטראמפ? (ל"ת)
    למה ממשיכים להזרים? 21/02/2019 16:07
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    הפסוק :"והגיעו מיים עד נפש" הולך ומתגשם והופך רלוונטי.. (ל"ת)
    פרופ' איציק 100 21/02/2019 16:04
    הגב לתגובה זו