גוף ההשקעות שמנהל טריליוני דולרים - איך נוצרה המפלצת?
אז בגלל שמסתבר שטראמפ מקיים את אשר הבטיח במהלך הבחירות, הבורסה שינתה כיוון? המשקיעים בורחים? באמת? התקשורת הפיננסית ממשיכה להתחרות עם עצמה בשטויות ולהלעיט השטויות לקהל המשקיעים, אבל מה לעשות שיש עובדות שאינן מציעות למשקיע שום אלטרנטיבה הגיונית לטווח הנראה לעין למניות, וגם שום הסבר הגיוני מדוע שההתאוששות הכלכלית לא תימשך, ובטח לא מדוע פעולותיו של טראמפ אמורות לפגוע במשהו. מישהו באמת מאמין שסין, אירופה, ואפילו מקסיקו וקנדה, בכעסן כביכול על מה שמקיים טראמפ לבוחריו, ילכו למלחמה כלכלית נגד ארה"ב? מחשבות כאלו מתאימות לתקשורת שמחפשת סנסציות נגטיביות, לאנשים שברור היה להם שאפל מחוסלת או לנשיא האיראני שמאיים שבתגובה לטראמפ יסגור שערי איראן לתיירות מארה"ב. חכמת ההמונים עדיין בתוקף ו"השוק" מחפש כל הזמן הזדמנויות למתן העליות ולהתאימן למצב הריאלי, זה הכול. התקשורת פשוט עוזרת לו בתהליכי ההתאמה הנחוצים.
לנהל 5.1 טריליון דולרים, BlackRock (BLK) ותחום הנכסים בניהול (AUM Asset Under Management) ב-2015 נוהלו בעולם, על ידי מנהלי השקעות שונים ובאמצעות מכשירי השקעה שונים, 71.4 טריליון דולרים, סכום ששבר את שיא כול הזמנים. סכום זה היה גבוה ב-7.3 מרמת השיא של 2007, ערב המשבר הפיננסי הגדול, וגבוה ב-298 אחוזים מה-24 טריליון שנוהלו ב-2000. העלייה החדה קשורה בגורמים שונים, אבל היא בעיקר תוצאה של התקדמות מהפכות הטכנולוגיה והאינפורמציה שמזעזעות את המערכות הכלכליות והחברתיות ומייצרות אי ודאות, שמקשה על המשקיעים. אלו מצדם מעדיפים כתוצאה מכך להעביר יותר ויותר נכסים לניהול מקצועי.
המונח Assets under management משקף, בערכי שוק, את סך ההשקעות שמנוהלות על ידי קרנות הנאמנות, מנהלי השקעות, קרנות גידור, סלי השקעה, חברות לשירותים פיננסיים, מוסדות פיננסיים וגופים ואנשים שמאושרים לעשות זאת. הכספים מנוהלים במגוון של דרכים, מניהול ישיר על ידי מנהלי תיקים, דרך מכשירים כמו קרנות נאמנות וסלים וכלה בקרנות הון סיכון, קרנות גידור, קרנות השקעה אלטרנטיביות וכמובן פיקדונות שונים בבנקים. מה שבלט בתחום ניהול הנכסים מאז תחילת המאה ה-21, ולצד העלייה החדה בסכומים שהועברו לניהול הייתה הצמיחה המסיבית בשתי שיטות הניהול הצעירות ביותר: קרנות הגידור והסלים. קרנות הגידור הופיעו בוול סטריט עוד בשנות העשרים של המאה שעברה ולמעשה התחיל בכך המשקיע הגדול בנג'מין גרהאם, מורו ורבו של ווארן באפט, כסוג השקעה סולידית ומקצועית ביותר להגנה בפני זעזועים וחוסר ודאות.
קרנות אלו, שאינן מפוקחות ומיועדות לעשירים ומוסדות בלבד, קיבלו במהלך השנים האחרונות (גם בעזרתה של הוליווד ושני הסרטים הגדולים "וול סטריט" ו-"Other people's money) תדמית ספקולטיבית ואפילו שלילית. אבל כמויות הכסף האדירות שהוזרמו לשוק, הירידה בריביות והתיאבון הגדל לסיכונים, שלא להזכיר את ההילה שבנתה התקשורת סביב כמה ממנהלי הגידור, הביאו להרחבת ההשקעות בקרנות הגידור שעברו לאחרונה 3 טריליון דולרים. סלי ההשקעה לעומת זאת, הופיעו רק בתחילת שנות ה-90 של המאה שעברה (בתחילת 1993 הושק הסל SPY). הסלים נוצרו למעשה להקל על בחירת ההשקעה, להפחית סיכונים ולהוריד עלויות וככל שחוסר הוודאות בשווקים גדל, כך גם גדלה זרימת הכספים לסלים. גם הם עברו לאחרונה את סכום ה-3 טריליון דולרים.
אבל עם כל הכבוד לשני מכשירים אלו הם מהווים היום כ-8% בלבד מסך הנכסים המנוהלים. הכסף הגדול נמצא בידי חברות הניהול הגדולות וקרנות הנאמנות. קרנות הנאמנות, בהובלת קבוצות ואנגארד, פידליטי ואמריקן, מנהלות כ-44.5% מסך ה-AUM הגלובלי וב-2014 ניהלו 31.38 טריליון דולרים (67% מעל 2008 ושיא כול הזמנים) ואילו מנהלי השקעות, בראשות בלאקרוק, UBS ואחרים מנהלים כ-49.5% או כ-35 טריליון דולרים (גם זה שיא כול הזמנים).
קצת היסטוריה כפי שקורה בכול מגזר תעשייתי/עסקי שצומח, כך גם בתחום ניהול ההשקעות היו פורצי הדרך, מנהלי השקעות עם חלום שראו את ההתפתחויות ובנו עסקים שהצליחו בגדול ושינו את פני התעשייה. היה זה ג'ון בוגל, מייסדה של משפחת הקרנות ואנגארד, שהבין את הפוטנציאל שהחל להיווצר ב"השקעות מדדים". ב-1976 ובעזרת הכלכלן הגדול פול סמואלסון, הוא הקים קרן פסיבית של מדד ה-500 S&P (ושבעקבותיה נוצר סל ה-SPI), מה שהוביל למעבר מסיבי של כספי השקעה לקרנות המדדים. היו גם סטפן שוורצמן ולארי פינק, המייסדים של בלקסטון (BX) ובלקרוק (BLK) שבכישרון הניהולי ויכולות החדשנות שלהם הפכו את חברות הניהול למובילות בתחום ה-AUM.
לארי פינק, כדוגמה, החל לעבוד בבית ההשקעות היוקרתי פירסט בוסטון (היום בבעלות קרדיט סוויס), שם המציא ב-1980, את ה-mortgage-backed security (מכשירי השקעה מגובים במשכנתאות. מכשירי השקעה סולידיים שבעזרתם האדיבה של סוחרי הסוסים של וול סטריט - הפכו לגורם המרכזי שהביא למשבר 2008). באמצעות מכשירי השקעה אלו הוא הביא לפירסט בוסטון רווח נקי של מיליארד דולרים בשנה הראשונה ליציאתם לשוק (אז סכום דמיוני). פינק ראה והבין היטב את השינויים שהחלו להיווצר בכלכלה הגלובלית בגלל הפעילות של הנשיא רייגן, שדחפה את התקדמות מהפכות הטכנולוגיה והגלובליזציה, והקים ב-1995 את בלקרוק.
עוד על בלקרוק בלקרוק גדלה מטאורית מאז, גם אורגנית וגם באמצעות רכישות. זה קרה כי פינק זיהה כיווני התפתחות בניהול השקעות וידע איך לעלות עליהם ולהוביל. זו הסיבה שבלקרוק היא מנהל הנכסים הגדול בעולם כאמור, מקדים בהרבה את הארבעה שמאחוריו, קבוצת ואנגארד, UBS, סטייט סטריט גולבל ופידליטי. למעשה בלקרוק נחשב כבנק הצללים (shadow bank מתווך פיננסי שעוסק בכול מה שבנק מסחרי עוסק אבל מחוץ למערכת הרגולטורית) - הגדול בעולם.
נוסיף סיפור קטן ומדהים על אישיותו של האיש. פינק הקים את בלקרוק, עוד ב-1992, כחטיבה בתוך בלקסטון (BX) שהקים ומנהל עד היום סטפן שוורצמן. לימים, כשרצו ב-1994 להנפיק את החטיבה, פרץ וויכוח בין השניים כי פינק דרש שבהנפקה החברה תחלק מניות לעובדים ותשתף אותם ברווחים בעתיד, ושוורצמן התנגד בתוקף. זו הסיבה בגללה החליט פינק לעזוב והקים את בלקרוק כחברה נפרדת. בקיץ 2008, בתוך מהומת המשבר הפיננסי, החליט שר האוצר דאז, הנרי פאולסון, לשכור את פינק ואת בלקרוק כיועץ לפתרון המשבר (פינק היה הגורם המוביל בשכנוע ממשל בוש להתחיל מיידית בהפעלת מערכת החילוץ הענקית שאותה ביצע הנשיא אובמה). ב-2010 טען רלף שלוסטיין, נשיא ומנכ"ל ענקית הייעוץ Evercore (EVR) שבעקבות ההיחלצות מהמשבר הפכה בלקרוק ל"מוסד הפיננסי בעל ההשפעה הגדולה ביותר בעולם".
תעשיית ה-AUM אינה רק תעשיית ענק רווחית מאוד, היא גם מורכבת מאוד, די בדומה לכול התעשיות האחרות ובעקבות השינויים הכלכליים/סוציאליים שהביאה מהפכת הטכנולוגיה. במאה ה-20 התחלקה התעשייה לשני סוגים, ניהול נכסים מסורתי (Traditional Asset managemeant), מניות, אגחי"ם וכולי, שעד לסוף המאה החזיק בקרוב ל-90% מהתחום ובעיקר בידי משפחות הקרנות וניהול נכסים חילופיים (alternative assets), השקעות ישירות בעסקים כולל ניהול העסק בו משקיעים שבו פעלו קרנות גידור והון. בלאקסטון התחילה למעשה כקרן השקעות אלטרנטיבית.
על BLK בשל השינויים הכלכליים ולא פחות מהם החברתיים שהביאה מהפכת הטכנולוגיה, התערבבו התחומים וחברה כמו BLK מנסה להציג לסקטור בדיוק את מה שמציגה וול מארט לתחום הצריכה או סיסקו בתחום תשתיות. היא מציעה חליפה כוללת, פועלת בכל תחום השקעות ובכל רחבי העולם, מניהול תיק ההשקעות הפרטי ועד הנפקת קרנות נאמנות, סלי השקעה והפעלת קרנות גידור וכל פעולה בנקאית שעושה בנק מסחרי רגיל. במילים אחרות חברות מהסוג של BLK הן למעשה סלי השקעה לתחום ה-AU, כאשר התחרות היא על איכות השירות, האסטרטגיה וכמובן הביצוע.
בדיוק כפי שקרה בכל סקטור אחר כך גם כאן נוצר אוליגופול ועדיין אין סל או קרן שמייצגים נאמנה את תחום ה-AUM. מדוע? כי כל החברות שעוסקות בתחום, מבלקרוק ועד BX, קארלייל (CG), KKR ואפילו ברקשאייר האת'אוויי (BRKA) שגם היא חברת ניהול השקעות - כלולות בתחום הפיננסים. כיוון שהסלים שם, ה-XLF כדוגמה, כוללים חברות ענק פיננסיות, אז משקלן של חברות ה-AUM קטן בהם. ב-XLF למשל נמצאת BLK במקום ה-17 מבחינת המשקל וזה הסל שבו משקלה של BLK הגבוה מכול עשרת הסלים שבהם היא נמצאת. זו הסיבה שלדעתנו מי שמאמין בהמשך הצמיחה של תחום ה AUM צריך להשקיע ב BLK או אחת מהחברות הדומות לה.
מה בדיוק עושה BLK? החברה כאמור היא כל-בו גלובלי להשקעות. היא מציעה כל סוג השקעה וניהול סיכונים למוסדות, חברות ופרטיים ב-100 מדינות. להבדיל מחברות פיננסיות אחרות היא אינה סוחרת בהון העצמי שלה ומפוקחת מכף רגל ועד לראש כי היא פועלת כ"נאמן" ללקוחותיה. החברה מנפיקה קרנות וסלי השקעה מכול הסוגים, מנהלת תיקים, פועלת בתחום האשראי המסחרי, ומובילה בעולם בייעוץ בתחום תחת השם BlackRock Solutions . החברה גם מובילה טכנולוגית בפיתוח פלטפורמות מסחר. PNC Financial Services Group, (PNC) מחזיקה !.1 בהון ו-".2 בהצבעה באמצעות מניות בכורה בעיקר (התשואה של BLK לאורך זמן גבוהה מזו של PNC). את 2015 סיימה החברה עם מכירות של 11.4 מיליארד (כ-62% מעמלות והיתרה מהכנסות השקעה וייעוץ), רווח נקי של 3.35 מיליארד ורווח למניה של 19.8 דולר.
סיכום את 2016 תסיים BLK עם מכירות של 12 מיליארד ורווח למניה של 21.35 דולרים ואת 2017 עם מכירות של 13 מיליארד ורווח למניה של 24.24 דולר. היא נסחרת לפי מכפילים של 17.5 ושל 15.5 לשנים 2016-17. ברמת מכפילים זו 5 אנליסטים ממליצים ב"החזק" ושש ב"קניה" אבל 2 האחרונים, של סיטיגרופ וקרדיט סוויס הן המלצות קניה עם מחיר יעד של 420-430. החברה מחלקת 10 דולר דיבידנד למניה (כרגע תשואה של %2.67) ורוכשת מניותיה במרץ. בסוף ספטמבר 2016 היו לחברה 8.8 מיליארד במזומן. אין לחברה חובות לטווח הקצר בכלל ואילו סך חובותיה לטווח הארוך הם 4.96 מיליארד. המניה אינה זולה, אבל בגלל הניהול והביצועים מעולם לא הייתה זולה, אפילו לא בתחילת 2009 כשמשווים לחברות דומות. היא מכה בקביעות את ה-S&P ואם לשפוט על פי הביצועים ההיסטוריים קשה יהיה להיכנס "בזול". הנכס הגדול באמת של החברה הוא לארי פינק, היו"ר והמנכ"ל והצוות הניהולי המעולה שאסף. הוא עדיין אדם צעיר, אז תתייעצו ותחליטו.
- 12.חיים 08/02/2017 14:42הגב לתגובה זושלמה שלום, האם לדעתך הצעד הבא ההכי הגיוני של חברת טבע יהיה לנסות לשפר את המצב הפיננסי שלהם על ידי גיוס הון תמורת הנפקת מניות. כך הם יכולים לגייס סכום יפה של 10 מיליארד דולר (תמורת "ניירות" - הנפקת מניות) - כמו אחרונת חברות הביו הבזויות. המחיר יהיה כמובן יופי של דילול לכול מי שמחזיק במניה. יכולים להוציא הודעה כזו ביחד עם הודעה על מינוי מנכל קבוע חדש.
- אכתוב מחר דעתי על המצב (ל"ת)שלמה גרינברג 08/02/2017 16:05הגב לתגובה זו
- 11.הלם ואימה 08/02/2017 09:19הגב לתגובה זומסוג החברות שבכול דוח המשקיע יכול לחטוף התקף לב (לא מחזיק). לאחר הדוח הקודם (נובמבר) ירדה בפראות, לאחר הדוח לפניו (אוגוסט) - עלתה בפראות.
- 10.רוני 07/02/2017 10:37הגב לתגובה זושלמה שלום - האם עדיין הייתה מגדיר פרמטרים כמו "איכות ההנהלה" ו "היכולת לרכוש חברות ולהפיק ערך מוסף על ידי אינטגרציה וכו" כאחת מנקודות החוזקה של טבע. כי אלו היו נקודות החוזקה - ונראה שאפשר לזרוק לפח האשפה את הפרמטרים האלה (אחרי 2 רכישות כושלות - אקטייביס ורימסה) ראיתי בעבר כתבות שמתוך 40 מיליארד דולר ששילמו על אקטיביס כנראה 14 מיליארד היו מיותרים.
- שלמה גרינברג 07/02/2017 12:34הגב לתגובה זוהחשובים ביותר להתפתחות החברה לאחר שהחלה לייצר. אין חברה גלובלית גדולה אחת שצמחה בהצלחה בדרך אחרת. בטבע, מאז פרשו הורוביץ ז"ל ומקוב יבל"א לא הצליחו לעשות נכונה את 2 הפעילויות. ונראה לי שה"אשמה" במועצת המנהלים שאינה "מגוונת" דייה בחברה גלובלית מהסוג של טבע.
- רוני 07/02/2017 13:44אדם סביר חושב שבחברה מוטמעת איזו מצויינות ארגונית לזהות חברות לרכישה ומיזוג. במקרה של הקטסטרופה של רכישת אקטביס זה ההיפך ממה שכתבת.- סיגי אולפסון הוא זה שיזם את הקטסטרופה, רכש בינלאומי, אדם שהיה בכיר באלרגן. ומונה למנהל טבע גנריקה. הוא הביא את הקטסטרופה. בינתיים הוא כבר עזב. [[[אולפסון הוא מבכירי הנהלת החברה והיה מי שהוביל את רכישת החטיבה הגנרית של אלרגן (אקטביס) יחד עם מנכ"ל טבע ארז ויגודמן. זאת בשל הניסיון וההיכרות הרבה שלו עם אלרגן, שבה כיהן בשורה של תפקידים במשך תקופה של יותר מעשור. ביו השנים 2008 ו־2014 היה אחראי על הקמת וניהול הרכיב המרכזי בעסקיה הגנריים של אלרגן (מנכ"ל אקטביס), וקודם לכן (2003–2008) שימש סמנכ"ל הפיתוח העסקי של החברה. ]]]
- 9.ZZZ 07/02/2017 05:10הגב לתגובה זוומזקקים אחרים.. הי שלמה ותודה על עוד טור משובח... האם מכיר/עוקב אחר הנ"ל? 2 שאלות: א.ממה שאני קורא הנסיגה האחרונה במחיר המניות נובעת מהחשש למס גבולות(זהו גם הסבר רווח לחולשת הריטיילרים)-האם אתה סבור שממשל טראמפ אכן עומד להטיל את המס הזה? ב.האם נכון יהיה לאמר שהמזקקים "צריכים" תנודתיות במחיר הנפט(מה שלא כ"כ קורה לאחרונה) ופחות חשוב להם האם המחיר גבוה או נמוך? תודה ויום טוב
- שלמה גרינברג 07/02/2017 11:15הגב לתגובה זוVLO ו PSX הן מהמובילות בתחום והן אינן "מזקקים" אלא חברות שפועלות ורטיקלית בתחום ההפקה, ההובלה, הזיקוק והייצור הנלווה של נפט בעיקר אבל לא רק. אתה מדבר על חברות ענק. איני יודע ממה נובעת הנסיגה במניות אבל אל תשכח ש VLO למשל הייתה בקיץ ב 47. כפי שאני חוזר וכותב מאז 2009 התנודות בטווחים הקצרים אינן קשורות למציאות אלא לכותרות. טראמפ עוד לא הטיל מס וגם אם יטיל חברות כאלו יכולות "לעקוף" מס גבולות בקלות. כדאי להמתין בסבלנות. "שהמזקקים "צריכים" תנודתיות במחיר הנפט"? מדוע?
- 8.רן 06/02/2017 08:49הגב לתגובה זושלמה שלום האם פרוטליקס חוזרת לראדר עקב הזמנות אמיתיות מברזיל ע"פ המנכ"ל משנה הבאה יהיו הזמנות של 40 מיליון דולר וזה אומר שהחברה לא תשרוף מזומנים ותשרוד . כמה חברה ללא סכנת פשיטת רגל אמורה להיות שווה עם התרופות שיש לה בצנרת ? המון תודה
- שלמה גרינברג 06/02/2017 13:52הגב לתגובה זוהעובדה שהחברה הקנדית Knight Therapeutics (GUD בבורסת טורונטו) רכשה 6,200,000 מ"ר באמצעות חברת הבת הישראלית שלה והגיעה לאחזקה של % 5 ב PLX, זה כבר דבר רציני יותר וננסה לדלות עוד חומר ולכתוב משהו בקרוב.
- רן 06/02/2017 15:11מה הבדל בינה לבין חברה אחרת ?
- 7.בר 05/02/2017 22:08הגב לתגובה זוהתייחסת אליה בתגובה נדמה לי לפני שבועיים אחרי הראלי הגדול שהיה שם. שאלתי היא האם זה ששני מרכזים רפואיים התחילו להשתמש במוצר החברה הופך אותה יותר ליעד מכירה מבוקש ע"י הגדולות בתחום המכשור הרפואי?
- שלמה גרינברג 07/02/2017 11:21הגב לתגובה זולמה? בגלל הכותרות? תאמין לי שכול "חברה גדולה" בציוד רפואי מכירה היטב את EnteroMedics ואני מניח שלפני שתהפוך ל"יעד מבוקש" תצטרך להוכיח שהמכשור אכן מבוקש ומתקבל ע"י הרופאים. אם אתה מאמין שזה יקרה מדוע שלא תקנה מעט מניות ותסגור עד שזה יקרה או שלא יקרה
- 6.INTC 05/02/2017 15:42הגב לתגובה זושלמה היקר שלום, קודם כל אם מותר ברשותך לשאול למה הפסקת לפרסם את הטורים שלך בימי חמישי? בשישי-שבת, כפי שאתה עושה לאחרונה, רובנו אני מניח נמצאים פחות מול מחשב ופחות נוח לקרוא, כך שחבל שרואים את הטורים שלך בדיליי של יום-יומיים (לדעתי זה גם מתבטא במספר התגובות המועט יחסית בשבועות האחרונים). אז נשמח אם תוכל לחזור לימי חמישי כמיטב המסורת. עכשיו לגבי IOT - תחום שצופים לו גדולות כפי שעולה גם ממאמריך, רציתי לשאול לגבי שתי חברות: האם מהיכרותך חברת אינטל נחשבת חזקה בתחום הזה? GE גם יכולה להנות מהצמיחה בתחום? בשתי המניות הללו אגב לא ראינו ביצועים יפים במיוחד בחודשים האחרונים וזה בניגוד לשאר השוק. יש לזה סיבה לדעתך? תודה רבה ושבוע טוב
- שלמה גרינברג 05/02/2017 16:36הגב לתגובה זותפנה השאלות למערכת. בקשר ל IOT ההשפעה על הדוחות רק בתחילתה ושונה מאוד בין אינטל ל GE.
- IOT וסופ"ש 06/02/2017 16:14ואם תוכל בבקשה לפרט יותר לגבי GE למרות (ואולי בגלל) שאתה כותב עליהם לא מעט. תודה רבה!
- פרופורציות 05/02/2017 16:00הגב לתגובה זוסך ההכנסות של GE בשנת 2016 היו 120 מיליארד דולר. סך ההכנסות של אינטל ב 2016 היו 60 מיליארד דולר. גם בהנחה שלך שהחברות הנל "חזקות בתחום" זה עדיין יהיה פרומיל לא משמעותי מסך ההכנסות וכנל ההשפעה של התחום על מחיר המניה
- שלמה גרינברג 06/02/2017 17:28תחום ה IOT יהיה ללא ספק סקטור מוביל בצמיחת כלכלת הרשת בפרט והכלכלה בכלל. זה ייקח זמן אבל הסימנים ברורים למדי. ההשפעה על 2 החברות תהיה לפיכך משמעותית (תלוי כמובן שאכן תנגוסנה נתח משמעותי מהתחום שבו הן פועלות. על GE, בטווח הארוך, ההשפעה תהיה גדולה בהרבה כי היא חברה שעומדת מול הצרכן הסופי.
- 5.תודה על הכתבה למדתי עוד נושא בזכותך (ל"ת)שמואל 05/02/2017 15:03הגב לתגובה זו
- 4.יואב 05/02/2017 09:15הגב לתגובה זושלום שלמה, תודה על הניתוח.אני חייב לציין שאני עוקב אחרי מאמרים שלך מזה תקופה ארוכה. ובאמת הגעתי לסקור תחומים וחברות שלא שמעתי עליהם לפני קריאה כאן. השאלה: אני מחזיק ב BX מאז 2013.ב 2016 המניה ירדה 50% וקניתי אז ממנה עוד.בעיקר בגלל דיבידנד ואמונה במה שהם עושים.גם שאר החברות הדומות ירדו במחיר מניה באופן דומה.כמו כן הרווחים של החברות הצמטצמו באופן משמעותי בשנה 2016 . אז מה גרם לצניחה ברווחים ובמחיר המניות האלה ב 2016? BX ב04.2015 נסחרה בסביבות 45$ והגיעה ל 23$ כמה חודשים אחכ..האם אין בחברות האלה עודף תנודתיות? כמו כן הדיבידנדים משתנים(לפעמים יורדים הרבה) משמעותית מרבעון לרבעון.אין קביעות בהם כלל.
- שלמה גרינברג 05/02/2017 11:50הגב לתגובה זוכול חברות ה AUM משנות חלוקות דיווידנד בגלל התקנונים שלהן. כול החברות תנודתיות כמו כול מניה בהתאם לתוצאות ולמצב בשוק . BX, כמו KKR אכן ירדו בין אמצע 2015 לקיץ 2016 ממגוון סיבות, שלא כמו BLK שפועלת, כפי שהסברתי בכתבה, בצורה שונה ואינה מתחרה שלהן. כדי להבין מדוע BX, KKR, CG ושכמותן ירדו במהלך 2015-16 ומדוע ברקשאייר או BLK עלו צריל ללמוד ולהבין מה בדיוק דרכי הפעילות ומקורות הרווח של החברות הללו.
- סמי וסוסו 05/02/2017 15:51היא להיכנס לאתרים כמו seeking alfa ולקרוא מה כתבו על המניה בתקופה ההיא (אמצע 2015). כגוף שמנהל גם קרנות גידור וחלק ענק מהרווחים הם "מבוססי הצלחה" ההנחה היתה אז שבתקופה של תיקון בשוק לא יהיו יותר מידי רווחים בתחום הנל (דמי הצלחה בקרנות גידור) וזה יפגע בתוצאות הרבעוניות.
- 3.נוח י' 05/02/2017 02:48הגב לתגובה זוכתבה מגמתית. בואו . כנסו, השוק גבוה בטרוף. ותראו מחר המנייה תיפול ב60 אחוז. ואנחנו נמשיך לבכות כל הדרך לבנק. ואתם אתם לא מאמינים, תשאלו את נוח י'
- שלמה גרינברג 05/02/2017 11:34הגב לתגובה זואגב, היכן מצאת בכתבה את קרדיט סוויס?
- 2.ירון 04/02/2017 17:59הגב לתגובה זוהאם השקעה בגוגל אפל פייסבוק שלושתן נניח סכום זהה לכל אחת, סביר שתניב 8% בממוצע לשנה בטווח זמן בין 3 ל10 שנים? מה דעתכם? שואל בשיא הרצינותתודה רבה
- 1.מחכים ומעשיר כתמיד (ל"ת)שלמה תודה 04/02/2017 11:36הגב לתגובה זו