סיטיגרופ ובנקים נוספים ידרשו להחזיק יחס הלימות הון של 9.5% החל מ-2016

הדרישה הזו תגרום למציאות קשה עבור הבנקים הללו לייצר רווחים כפי שהורגלו בשנים האחרונות אך הם יהיו עמידים בפני זעזועים
דניאל פליישר | (1)

ארבעה מהבנקים הגדולים בארה"ב ידרשו להעלות את יחס רזרבות המזומנים שהם מחזיקים ב-2.5% נוספים מעל הדרישות של אמנת בזל ה-3 שנכנסה לתוקף בינואר, לפי הועד הפדראלי ליציבות פיננסית (FSB).

סיטיגרופ (סימול: C), דיוטשה בנק (סימול: DB), ג'י פי מורגן (סימול: JPM) ו-HSBC (סימול: HSBA-LN) יאלצו, החל מה-1 לינואר 2016, לשמור על יחס הלימות הון של 9.5% - הגבוה ביותר מבין כל 28 הבנקים במוגדרים כה גדולים ומורכבים שהם צריכים לשמור על כרית מזומנים גדולה יותר על מנת לספוג הפסדים פוטנציאליים.

ה-FSB עוד יעדכן את דרישותיו לבנקים הנמצאים תחת הרגולציה שלו פעמיים נוספות על פני השנתיים האחרונות לפני שהן יכנסו לתוקף ב-2016.

עבור בנקים, לשמור על הון נוסף בצד במקום להכניס לעבודה שתייצר תשואה עבורם תיצור מציאות קשה יותר ליצירת רווחים. אבל רמות הון גבוהות יותר יתנו לבנקים גם מרווח ביטחון גדול יותר לספיגת הפסדים, ויהפוך אותם לעמידים יותר מפני זעזועים.

ברקליס (סימול: BARC-LN) ו-BNP פאריבס (סימול: BNP-FR) נדרשו להוסיף 2% ליחס ההון המקורי שנדרש באמנת בזל, שעומד על 7%, לפי ה-FSB. שמונה בנקים נוספים, כולל בנק אוף אמריקה (סימול:BAC) וגלדמן זאקס (סימול: GS), נכנסו לרמת המרווח הנמוכה יותר, כאשר הם צריכים להחזיק רק 1.5% מעל היחס המקורי. שער 14 הבנקים יצטרכו להחזיק רק 1% מעל 7% שנדרשו.

אף בנק מכל הבנקים הגדולים לא נדרש להחזיק ברמה הגבוהה ביותר של יחס הלימות הון ברמה של 3.5% מעל הרמה הבסיסית, קרי 10.5%, אשר נחשבת לאמצעי של עצירה הצמיחה לבנק שהפך לגדול יתר על המידה.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    עליה במרווח האשראי - עליה בריבית לצרכנים (ל"ת)
    בנקאי 03/11/2012 10:53
    הגב לתגובה זו