הבנקאים בוול סטריט הפסידו 2 מיליארד ד' בהשקעה במניות הפירמות שלהם
עובדים מחמשת הבנקים הגדולים בוול סטריט הפסידו 2 מיליארד דולר כאשר קנו את המניות של הבנקים בו הם מועסקים. העובדים, אלו שבדרך כלל נותנים יעוץ פיננסי לחברות ואנשים פרטיים, לא עוקבים אחר אחת ההנחות הבסיסיות בניהול תיק: גיוון ופיזור.
"אתה כבר סומך על החברה שתיתן לך עבודה, הכנסה, הטבות וכל השאר", אמר כריס בייקר, מייסד ושותף בפירמת אוקה-טריי המנהלת נכסים בשווי 100 מיליון דולר והמשיך - "אך המניות האלו הם לא 'עוד מניות', זה יכול להגדיל את ההשפעה על הכספיים האישיים שלך במידה ותיק ההשקעות שלך סופג הפסדים ובנוסף המעסיק שלך גם לא מצליח".
עובדים במורגן סטנלי (סימול: MS) מנהלים כ-24% מקרנות הפרישה שלהם במניות הבנק הפסידו 570 מיליון דולר בסוף שנת 2011, כאשר המניה צללה 44% במהלך אותה שנה. בבנק אוף אמריקה (סימול: BAC) העובדים הפסידו 1.37 מיליארד דולר במהלך שנת 2011, כאש המנייה צללה 58%. המספרים דומים גם ב- JP מורגן וסיטי-גרופ (סימול: C) שגם רשמו הפסדים המוערכים במיליוני דולרים.
גאן יאנג, אנליסט מחקר בכיר בואנגארד סנטר מסביר על ניהול בתיקי ההשקעות של הבנקים: "זה כמעט כמו הימור כאשר הריכוזיות של קרן הפרישה מושקעת אצל המעסיק שלך. העובדים אינם מבינים את הסיכונים שהם לוקחים".