מוהליבר יהוד. קרדיט:3DVISIONמוהליבר יהוד. קרדיט:3DVISION

היתרי בנייה ראשונים ביהוד: יוצא לדרך פרויקט של 1,344 דירות

חברת ענב קיבלה היתר להריסת מבנים ולהקמת 271 דירות חדשות במתחם מוהליבר - השלב הראשון מתוך חמישה בפרויקט ההתחדשות העירונית הגדול בעיר. בהמשך תקום שכונה חדשה עם מוסדות חינוך, פארקים ושטחי מסחר



צלי אהרון |


התחדשות העירונית ביהוד: חברת ענב קיבלה היתר בנייה ראשון בפרויקט מוהליבר בעיר, אחד ממיזמי הדגל של עיריית יהוד מונוסון. במסגרת ההיתר, יהרסו שישה בניינים ישנים הכוללים 72 דירות, ובמקומם ייבנו ארבעה בנייני מגורים בני 14 קומות, עם 271 דירות חדשות.

הבניינים החדשים יציעו לדיירים מגוון שירותים קהילתיים: חדר כושר, חדר יצירה, חדר מוזיקה, חללי עבודה משותפים, שדרה ירוקה ושטחי מסחר בחזית. מדובר בשלב ראשון מתוך חמישה, כחלק מהתוכנית המאושרת של הותמ"ל (הוועדה לתכנון מתחמים מועדפים לדיור), הכוללת הריסה של 336 דירות ישנות ובניית 1,344 דירות חדשות.

התוכנית המקיפה כוללת גם הקמת מוסדות חינוך: אשכול גנים ובתי ספר - לצד שטחים ירוקים, רשת שבילי אופניים, ושטחי מסחר. המתחם ממוקם בין רחוב מוהליבר ממערב, מושב מגשימים ואזור התעשייה ממזרח, רחוב בן גוריון מצפון ותחנת כיבוי האש ומתחם HP מדרום.

חברת ענב מקדמת חמישה מתחמים בפרויקט מוהליבר, שבמסגרתם ייהרסו כ־270 דירות ישנות וייבנו כ־1,065 דירות חדשות. שני מתחמים נוספים, בשיתוף עם חברת קרדן, צפויים לצאת לביצוע בחודשים הקרובים ויכללו 491 יחידות דיור.

לדברי ניר סדלר, סמנכ"ל התחדשות עירונית בענב: "זה לא רק פרויקט מגורים, אלא תרומה אמיתית לעתיד העיר ולשיפור איכות החיים בה. אנחנו מודים לעירייה על שיתוף הפעולה והרוח הגבית".

יהוד נמצאת כיום בעיצומו של מהלך רחב להתחדשות עירונית, שבמסגרתו מתוכננת תוספת משמעותית של אלפי דירות חדשות, לצד מסחר, תשתיות ציבוריות ושטחים פתוחים. פרויקט מוהליבר נחשב לאחד המרכזיים שבהם.



מה קורה באזור הפרויקט?


פרויקט מוהליבר לא רק מוסיף אלפי דירות ליהוד - אלא משנה את פניה של שכונה ישנה שהתאפיינה עד כה בבנייה נמוכה יחסית, תשתיות מיושנות ומרחב ציבורי מוזנח. המתחם, שבעבר כלל בעיקר שיכונים בני 3-4 קומות עם חניות פתוחות, מדרכות צרות ותחושת דחיסות. עתיד להפוך לשכונה מודרנית עם רחובות רחבים, שדרה ירוקה, שטחי מסחר בקומת הקרקע, מוסדות ציבור ושבילי אופניים.

התוכנית משתלבת באסטרטגיה העירונית של יהוד מונוסון לעירוב שימושים,מגמה שהולכת ונתרחבת בעוד אזורים וביניהם גם תל אביב - שמשלב מגורים, מסחר, קהילה ותעסוקה, תוך עידוד תנועה רגלית ושימוש בתחבורה ציבורית. לפי התכנון, השדרה הירוקה שתחצה את הפרויקט לאורכו תחובר לרשת שבילי אופניים עירונית, ותאפשר נגישות רגלית נוחה לגנים, לבתי הספר, למרכזים המסחריים ואף לתחנות אוטובוס עתידיות.

במקביל, הרשות המקומית צפויה להשקיע גם בתשתיות נלוות, כולל כבישים חדשים, פתרונות ניקוז, חניונים ומבני ציבור.



איך זה עובד?


ניהול פרויקט כזה, בקנה מידה של מאות דירות, בלב שכונה קיימת - נחשב לאתגר די גדול. גם מבחינה לוגיסטית, הנדסית וחברתית. השלב הראשון כולל הריסה של שישה בניינים ישנים, כאשר הדיירים הוותיקים כבר פונו, ובמקומם יוקמו ארבעה בניינים כאמור.

בשלב זה מתבצעות עבודות דיפון וחפירה, תוך ניסיון להפחתת רעש ואבק, ושמירה על נגישות לתושבים המתגוררים בצמוד למתחם הפעיל. את הביצוע מובילה חברת ענב, ובפרויקטים הבאים היא צפויה לפעול גם בשיתוף עם חברת קרדן (2 מהם) ואת השאר לבדה.

לוחות הזמנים שנמסרו מצביעים על כך שהשלב הראשון של הפרויקט (271 יח"ד) צפוי להיות מאוכלס תוך כ־3-4 שנים, בעוד יתר המתחמים יצאו לדרך בהדרגה - בהתאם להיתרים ולמתקדמות מול הדיירים והעירייה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה