סמסונג, סלולר
צילום: iStock

סמסונג מכחישה את המו"מ לרכישת ביוג'ן; המנייה יורדת בטרום

החברה הדרופ קוריאנית מכחישה את הדיווח בעיתון ה"קוריאה אקונומיק דיילי" לפיו בכוונת ענקית הטכנולוגיה לרכוש את חברת ביוג'ן האמריקאית; ההודעה מביאה לירידה במנייה שזינקה אתמול ב-10%
תומר אמן |
נושאים בכתבה ביוג'ן סמסונג

חברת סמסונג הכחישה את הדיווח מאתמול לפיו היא מנהלת משא ומתן לרכישת חברת הביוטכנולוגיה האמריקאית BIOGEN IDEC (סימול: BIIB) על פי שווי של יותר מ-42 מיליארד דולר. הדיווח, אשר פורסם בעיתון ה-"קוריאה אקונומיק דיילי" הביא לזינוק של 10% במחיר המנייה.

ביוג'ן נסחרת כעת לפי שווי של כמעט 38 מיליארד דולר לאחר העליות, וככל שתצא לפועל, תחשב העסקה לגדולה ביותר בהיסטוריה עבור חברה דרום קוריאנית. עד כה, העסקה הגדולה ביותר הבוצעה על ידי חברה שכזו נעשתה גם היא על ידי סמסונג, כאשר ב-2016 רכשה חברת הבת "סמסונג אלקטרוניקס" את פעילותה של יצרנית הרכבים החשמליים "הרמן" תמורת 8 מיליארד דולר. 

מוקדם יותר השנה דיווחה סמסונג כי תשקיע סכום של מעל 200 מיליארד דולר בשלוש השנים הקרובות על מנת להרחיב את פעילותה בתחום הביו-פרמצבטיקה, בינה מלאכותית, מוליכים למחצה ורובוטיקה - וזאת בעידן הפוסט-פנדמיה. עד כה סירבו שתי החברות להגיב בדבר הפרסומים. 

נוסף לכך, מוקדם יותר ביוני השנה, דיווחה ביוג'ן כי התרופה השנויה במחלוקת אותה היא מפתחת לטיפול במחלת האלצהיימר זכתה לאישור הרגולטור האמריקאי (FDA), דבר ההפך אותה לתרופת האלצהיימר הראשונה שקיבלה את האישור ב-20 השנים האחרונות, וזאת בניגוד לטענת גוף מבקר חיצוני שמסר כי ביוג'ן כלל לא הוכיחה שלתרופה תרומות רפואיות וכי היא אכן מסוגלת להיטיב את מצב החולים. 

ביוג'ן מנגד, תלויים מאוד ב-"אדוהלם", שם התרופה - שם עדיין מקווים כי תהפוך למנוע הצמיחה המרכזי שלה, כאשר עבור תרופות נוספות אותה היא מפתחת, בעיקר כאלו לטיפול במחלות שרירים - צופים בביוג'ן תחרות מצד חברות תרופות נוספות. 

אלו עדיין חלומות עבור ביוג'ן, כאשר מכירת אדוהלם בארה"ב היתה איטית ממה שצפו בחברה, לאחר שבתי חולים ברחבי המדינה התלוננו שעלויות התרופה עלו על יתרונותיה, דבר ההוביל להורדת מחיר התרופה בכמעט חצי ולכזה שמסתכם כעת בכ-28.2 אלף דולר ליחידה. 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה