גרף

גולדמן זאקס נגד הזרם: "קנו את מדד המניות בסין" - מה האפסייד?

למרות שפתיחת השנה לא ממש מתיישרת עם התחזיות המוקדמות, בבנק ההשקעות עדיין מאמינים שרמות המחירים אטרקטיביות
נושאים בכתבה גולדמן סאקס

בנק ההשקעות האמריקני, גולדמן זאקס, ממליץ לקנות את שוק המניות הסיני שהינו השוק שהציג בשנה החולפת את התשואה הגרועה מבין המדדים המובילים בעולם. בבנק אומרים כי הערכות השווי למניות הסיניות צנחו לרמה הנמוכה ביותר מזה עשור. מדד שנחאי ירד מתחילת 2014 ב-5.5% ומדד ההאנג סנג שבהונג קונג איבד 4.5%.

אסטרטג גולדמן זאקס, קינגר לאו, אמר כי "בהתחשב בתיקון שנעשה במחירי המניות ובהתחשב בתימחור שלהן כעת, בראייה של סיכון-סיכוי, אנחנו עדיין חושבים שניתן להשיג תשואות חיוביות מהמניות הסיניות." קינגר מאמין שמדד Hang Seng China Enterprises Index שסגר הבוקר ברמה של 9,520 נק' יטפס במהלך 12 החודשים הקרובים לרמה של 12 אלף נקודות - אפסייד של 26%, זאת לעומת תחזית הברוקראז' של גולדמן סאקס שחזתה שהמדד יגיע לרמה של 13,600 נק' עד סוף 2014.

מדד ההאנג סנג נסחר כעת במכפיל הון נמוך של 1.1 בלבד, הדיסקאונט הגדול ביותר מול מדד MSCI העולמי מאז ספטמבר 2003, שנסחר במכפיל 2.

צריך להזכיר שנתוני הייצור האחרונים שיצאו מסין (כולל אתמול) איכזבו מאוד והצביעו על האטה ברורה של הכלכלה, כשגוברים החששות מפני אי עמידה של מפעלים בהחזר החוב שלהם. בשבוע שעבר זה היה התאגיד Shanghai Chaori Solar Energy Science & Technology שהודיע על פשיטת רגל עקב אי יכולתו לעמוד בפירעון אגרות החוב שלו. יחד עם זאת, הממשלה מנסה לעשות צעדים שיתמכו בצמיחה כדי לרסן את התפתחות בנקאות הצללים במדינה ולהקטין את החוב הממשלתי.

מדד שחנאי מאז שנת 2008:

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    משה 11/03/2014 12:32
    הגב לתגובה זו
    מדד שנחאי בשפל של לפחות משנת 2000. אי אפשר להתעלם משפל זה על אף שאומרים לנו גופים רשמיים ומקצועיים שסין צמחה מאז בלפחות פי 3 במצטבר (ממוצע של 7% בשנה על פני 15 שנים). זה ניגוד חריף וקיצוני וחסר תקדים. וכל מי שנחשף לסין יודע שהשקיפות היא בעיה יסודית קשה בכל הרמות, וגם ששקר במונחים מערביים זה שגרה במונחים סיניים. ולכן, אי אפשר שלא להניח שהאמת שם רחוקה מאוד ממה שנדמה לנו בעיניים מערביות. הרמזים העבים והנסיון שלנו מכמה כלכלה יכולה להיות חולה כאשר העדר שקיפות ושחיתות שלטונית שולטים בה, צריכים לפחות לגרום לנו להניח שזו אפשרות מציאותית שיש בסין בעיות כלכליות קשות ושכסף שהחזקים גורפים אינו קיים ברוב החברות הנסחרות, כפי שבתרמית רושמים אחרת בעבורנו - המערביים הנלהבים והפתאים.