המשבר בצים: "חלה התקדמות בתהליך למציאת פתרון, הצדדים ישובו ויפגשו היום"

כך מסרה החברה לישראל אמש לאחר 8 שעות של דיונים מרתוניים בין נציגי בעלי האג"ח להנהלת החברה
קובי ישעיהו |

היום צפוי להימשך הדיון המרתוני בין נציגות בעלי האג"ח של חברת הספנות צים, הנמצאת בשליטת החברה לישראל, להנהלת החברה ונציגי הבעלים. אתמול, בתום 8 שעות דיונים קדחתניים בין נציגי מחזיקי האג"ח של צים, ראשי צים וראשי החברה לישראל, שיחררה החברה לישראל הודעה לפיה "חלה התקדמות בתהליך למציאת פתרון לסוגיות שבמחלוקת. הצדדים ישובו וייפגשו מחר להמשך המו"מ".

הדיון אתמול התארך הרבה מעבר למה שתוכנן. הכוונה המקורית היתה לדון בהסדר החוב של צים במשך כשעתיים אך לבסוף, כאמור, נמשך הדיון כ-8 שעות מתוך כוונה להגיע להסכמות כבר היום. מצד החברה לישראל השתתפו בדיון ניר גלעד, המנכ"ל, אמיר אלשטיין, סגן יו"ר החברה ואודי אנג'ל, יו"ר צים. מצד המשקיעים המוסדיים השתתפו יעל אנדורן, יו"ר קרנות הפנסיה הותיקות, ענת לוין, מנהלת ההשקעות של קבוצת מגדל ואמיר הסל, משנה למנכ"ל הראל ביטוח ומנהל חטיבת ההשקעות.

נזכיר כי ביום רביעי הקרוב צפויה להתכנס אסיפת בעלי המניות של החברה כדי לאשר הזרמה של 350 מיליון דולר לחברה הבת צים, לאחר שבאסיפת בעלי המניות הקודמת שכינסה החברה לא הושג הרוב הדרוש לאישור העסקה. עם זאת, במידה ולא יושלם המו"מ מול בעלי האג"ח היום או מחר, קרוב לודאי שהאסיפה הזו תידחה על מנת להגיע להסדר מול נושי החברה ורק אחר כך להגיע לפגישה עם בעלי המניות.

אתמול, לפני הפגישה עם נציגי בעלי האג"ח, ניסתה הנהלת החברה לישראל "לעשות שרירים" ולהציב אולטימטום. נציגות בעלי האג"ח, הכוללת את מגדל, הראל ועמיתים, לא התרגשה ודחתה את האולטימטום שהציבה ההנהלה החברה, לפיו עליה לקבל את הצעתה האחרונה עד השעה 14:00.

בהודעה ששלחה נציגות בעלי האג"ח להנהלת צים נאמר, בין השאר, כי "אנו דוחים מכל וכל את האולטימטום שהצבתם בפני חברי הנציגות, לפיו הצעתכם - אשר אינה כוללת מענה לדרישותיה של הנציגות, בעיקר בנושאי תמיכת בעלי העניין והעמדת בטחונות ופיצוי הוני הולמים - היא בבחינת 'take it or leave it'.

אלי גולדשמיט, סמנכ"ל התקשורת בחברה לישראל, התראיין אתמול לגל"צ. לדברי גולדשמיט, בני משפחת עופר, בעלי השליטה בחברה לישראל, מתכוונים להוציא מכיסם 1.6 מיליארד שקל כדי להגיע להסדר חוב עם בעלי האג"ח של החברה הבת צים. "משפחת עופר מכניסה יד עמוק מאוד לכיס", אמר. "זה לא משהו שהחוק או המשפט מחייב אותם לעשות".

גולדשמיט ציין כי תוכנית ההבראה מבוססת על כך ששוק התובלה הימית יתאושש לקראת השנים 2010-2011. "ההסדר מותנה בכך שכל הצדדים ירצו בו", אמר גולדשמיט. "בעלי אג"ח הם המכשול האחרון העומד בפני ההסדר". לדבריו, בעלי האג"ח הגיעו להישגים מרשימים בהסדר המוצע, שכן הם מקבלים עדיפות על פני משפחת עופר כנושים, כך ש-150 מיליון הדולר אותם חייבת צים יוחזרו להם לפני שיוחזר החוב של צים למשפחת עופר.

לדברי גולדשמיט, בעלי החוב יפוצו על הדחייה הצפויה בתשלומים באמצעות ריבית ואמצעים נוספים".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה