בימים הקרובים שעון הקיץ נפרד: הפעלתו חסכה למשק 70 מיליון שקל
"שעון הקיץ חסך למשק כ-70 מיליון שקל, כתוצאה מחיסכון בעלויות הייצור (חשמל), עלייה בפריון העבודה במשק וגידול במכירות, וחסכון בהוצאות החשמל של משקי הבית", כך מסר הבוקר (א') מנכ"ל איגוד לשכות המסחר, יחזקאל דסקל.
שעון הקיץ החל השנה ב-1 באפריל ויסתיים ב-27 בספטמבר 2009 לפנות בוקר, בלילה שבין שבת לראשון, בשעה 02:00 לפנות בוקר, יוזזו מחוגי השעון שעה אחת אחורה.
דסקל הדגיש כי כל שעת אור נוספת הגדילה את צריכת שירותי הפנאי בהשוואה לשעון החורף. "שעון הקיץ נתפס על ידי מרבית האוכלוסייה כמדד לשיפור איכות החיים, בעיקר באמצעות הארכת שעות הפנאי ונוחות גדולה יותר של קנייה בשעות אור".
מהערכות שמרניות של אגף כלכלה ומסים באיגוד לשכות המסחר, בחודשים בהם הופעל שעון הקיץ כל שעת אור נוספת הביאה לתוספת פדיון וחסכון בעלויות של כ- 500 אלף שקל. בנוסף, כלכלני האיגוד מעריכים כי אם המשק היה ממשיך לצמוח במונחים של שנת 2008, החיסכון בעלויות היה נאמד בכ-540 אלף שקל.
מהניתוח עולה כי שעות האור הנוספות הביאו להגדלת התפוקה והפריון של העובדים, בכ-35 מיליון שקל, ולחיסכון בעלויות, עקב שימוש נמוך יותר באנרגיה בעיקר לצורכי תאורה, שנאמד בכ-35 מיליון שקל.