תגובות לגל העליות: "השוק סבור כנראה שמדובר בנקודת מפנה אבל זה שוב לא המצב"
הממשל האמריקני יצא אתמול בתוכנית דרמטית להצלת פרדי-מק ופאני-מיי, שתי ענקיות המשכנתאות האחראיות למחצית משוק המשכנתאות האמריקני שהיקפו נאמד ב-13 טריליון דולר. הבורסות בעולם מגיבות היום למהלך בעליות שערים חדות. בפריז רושם כעת המדד זינוק של 4.6% וביפן סגר הניקיי בעלייה של 3.4%.
ורד דר, הכלכלנית הראשית של בית ההשקעות פסגות, אמרה היום בשיחה עם Bizportal כי "השוק כנראה חושב שמדובר בנקודת מפנה ולכן הוא מגיב כפי שהוא מגיב אבל להערכתי זה לא המצב, גם במקרה של בר סטרנס השתמשו במונח מפנה והיום ברור שלא היה מדובר במפנה."
עוד אמרה דר, כי "אנחנו רואים אובר שוטינג כנהוג בימים שלאחר הודעות דרמטיות מצד הממשל אבל כבר מאז המהלך עם בר סטרנס, המשקיעים הבינו שהממשל האמריקני יעשה כל שביכולתו לתמוך בחברות הפיננסים הגדולות וזה מה שאנחנו רואים היום". לסיום אמרה דר, כי להערכתה השוק ידשדש בתקופה הקרובה בטווח של 10% לכאן או לכאן.
מיכאל שראל, הכלכלן הראשי של הראל פיננסים, מסר בשיחה עם Bizportal, כי "המשמעות של המהלך של הממשל היא בכך שהחשש מקריסה של פאני ופרדי פשוט יצא מהמשוואה, נכון שבהצלת בר סטרנס הועבר מסר לפיו הממשל יעשה הכל בכדי למנוע קריסות ענק אבל בכל זאת היה חשש מסוים."
עם זאת, שראל סבור כי "המששל האמריקני בחר למעשה את האופציה הכי פחות גרועה או במילים אחרות - זו הייתה הדרך הכי פחות יקרה בעבור משלם המיסים האמריקני, הרי היו גם אופציות נוספות כגון הזרמת כספים בלבד. קשה להעריך את הפגיעה במשלם המיסים בארה"ב וזה יכול להגיע עד עשרות מיליארדים".
עוד אומר שראל, כי "מי שבעיקר נהנה מהמהלך של גופים פיננסים מסביב לעולם ואפילו בנקים מרכזיים שמחזיקים באג"חים של פאני ופרדי. דוגמה לכך הן לאומי ודיסקונט שמחזיקות באג"חים הללו ואנחנו רואים את המניות שלהן מטפסות. כנראה שזו הסיבה לעליות שאנחנו רואים כעת מסביב לעולם".