אסטרטג אג"ח עולמי בליהמן ברדרס: "ברבעון הרביעי נראה שינוי בשווקים - האופטימיות תנצח"

דני מרגלית, שותף מנהל BDO זיו האפט: "אני קורא לבנק ישראל להתערב בשוק המט"ח". אלון גלזר מלידר: "המחיקות טרם הסתיימו ותהיינה עוד השפעות"
אריאל אטיאס |

מחיר נפט של 130 דולר לחבית, אינו משקף את המציאות ובנק ישראל צריך לבצע התערבות מיידית על מנת לחזק את הדולר, כך אומר היום דני מרגלית, שותף מנהל BDO זיו האפט, בכנס שנערך במלון דייוויד אינטרקונטיננטל בת"א.

"מחיר נפט של 130 דולר לחבית, אינו משקף את המציאות ולהערכותינו הוא צפוי לרדת בחודשים הקרובים", אמר מרגלית. "חברות העוסקות בייצור אנרגיה אלטרנטיבית כגון אורמת ואחרות יגרמו לכך שמחיר הנפט ימצא בסופו של דבר איזון".

באשר להיחלשות הדולר, אומר מרגלית, כי "מוקדם מידי להספיד את הדולר ואנו מעריכים כי הוא עוד יעלה. כשדנים בשאלה האם על בנק ישראל להתערב בשוק המט"ח הרי שלדעתנו זוהי שאלה רטורית. אני קורא מכאן לבנק ישראל לבצע התערבות ולמנוע את הידרדרות נוספת בשער הדולר".

"התיקון בשוקי המניות הוא ניקוי עודפים אך אנו צופים התחזקות בהמשך", אומר היום ג'ק מאלווי, אסטרטג אג"ח עולמי בליהמן ברדרס. "ארצות הברית כבר נמצאת במיתון, למרות שהנתונים עדיין לא מראים זאת, ואנו לא צופיים התאוששות מהירה, מאחר והמשבר בשוק הדיור נמצא רק במחציתו".

מאלווי התייחס להאטה הגלובלית ואומר, כי "כלכלת העולם תסבול גם היא בעקבות המשבר בארה"ב". מאלווי לא שוכח גם את שוק הסחורות ואומר, ש"הבום במחירי הסחורות מחזק את ציפיות האינפלציה לשנים הבאות".

למרות זאת, מאלווי צופה התאוששות בשווקים בהמשך הדרך ואומר: "אנחנו דפנסיביים על השוק לחודשים הקרובים וחושבים שהפגיעה בצריכה הפרטית תגיע בקרוב. אך בסוף השנה האופטימיות תנצח וברבעון הרביעי נראה שינוי בשווקים. גם אם הריבית תעלה היא לא תגיע לרמות בה שהתה ב-2006".

בכנס השתתפו גם בכירים אחרים בשוק ההון, ובהם אלון גלזר מלידר שוקי הון וכן ורד דר מפסגות. גלזר ציין כי לדעתו "הרע לא מאחורינו; המחיקות טרם הסתיימו ותהיינה עוד השפעות של המשבר". דר, אסטרטגית ראשית בבית ההשקעות פסגות, הסכימה עם גלזר והדגישה: "יש עוד מעגלים שייפגעו, כמו האשראי הצרכני בארה"ב".

צבי סטפק, מנהל השקעות ראשי בבית ההשקעות מיטב, הביע אופטימיות ואמר כי "בארה"ב עברנו חלק גדול מהמשבר. אני חושב שההאטה תימשך עוד שנה, אך לא שנים. בישראל עוד לא ראינו את מלוא ההשפעה. אך מגזר הטכנולוגיה ימשכו את הכלכלה בחזרה מעלה".

"הבנקים הגדולים בעולם נהגו בהפקרות והשקיעו בנכסים מפוקפקים. זו שערוריה שנבעה מחמדנות של הבכירים שרצו בונוסים שמנים", אמר סטפק, בעוד הוא מתייחס לגורמים למשבר הנוכחי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה