ECI טלקום מסבירה את פיטורי העובדים: "התרסקות הדולר פוגעת בנו"

מנכ"ל החברה: "בשנתיים האחרונות ההוצאות שלנו גדלו ב-40 מיליון דולר". בעקבות היחלשות הדולר: היצואנים מאיימים לפטר עובדים ולהעביר פעילויות לחו"ל
עדי בן ישראל |

חודש לאחר שנרכשה על ידי קבוצת ההשקעות הבריטית אשמור תמורת 1.25 מיליארד דולרים, הודיעה חברת ECI טלקום על פיטוריהם של 900 עובדים ברחבי העולם, מתוכם כ-400 בישראל. המדובר בקרוב לשליש ממצבת כח האדם של החברה, שהעסיקה בזמנו כ-3,000 עובדים.

היום יוצא מנכ"ל החברה, רפי מאור, במתקפת הסברה לתכנית הפיטורים ההמונית, ומאשים את היחלשות הדולר שהסבה נזקים כספיים לחברה והכריחה אותה לבצע מהלכי התייעלות במטרה לחסוך בעלויות.

"בשנתיים האחרונות ההוצאות שלנו גדלו ב-40 מיליון דולר, מה שחייב רה-ארגון שכלל בין היתר פיטורים של 250 עובדים והעברת שרשרת האספקה למיקור-חוץ. יש לנו מרכז פיתוח גם בסין והסינים הולכים ונעשים יותר תחרותיים", הסביר מאור, אשר הדגיש כי ההכנסות של החברה הן דולריות וההוצאות הן שקליות.

"בשל התרסקות הדולר, עלות העסקת מהנדס בישראל גבוה יותר מעלות העסקתו בארה"ב", הוסיף מאור. "לעומת זאת, עלות העסקת מהנדס בסין הינה 20%-25% מהעלות בארץ; אך בשנה האחרונה, בשל הפיחות של המטבע בסין ב-10%, הסינים הפכו לתחרותיים יותר".

יצואנים רבים מבכים על היחלשות הדולר מול השקל, אשר פוגעת בייצוא הישראלי. כל, למשל, מסר עופר איתני, מנכ"ל שטיחי כרמל, להתאחדות התעשיינים, כי "התרסקות הדולר היא קטסטרופלית לחברה, מכיוון שיותר מ-60% מההכנסות נובעות מיצוא, כאשר 80% מיצוא החברה נעשה לגוש הדולרי".

איתני הוסיף, כי "החברה שוקלת להעביר פעילויות למדינות כמו הודו שבה עלויות העבודה זולות יותר - דבר שיחייב גם לפטר חלק מ-150 עובדי החברה. איתני הוסיף כי במקום הכוונה להרחיב את המפעל בארץ ולקלוט עוד עשרות עובדים, יאלצו לבצע הרחבות אלו בחו"ל".

כל הכותרות

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה