גוגל ישראל: "יש לנו מנדט לגייס כמות בלתי מוגבלת של עובדים"

מנהלי מרכזי הפיתוח של גוגל בחיפה ובת"א, ד"ר יואל מרק ופרופ' יוסי מטיאס, הודיעו כי החברה שואפת לגייס בוגרי אוניברסיטאות לעבודה במרכזי הפיתוח בישראל

גוגל נכנסה לישראל לא רק כדי לשווק את האתר ואת מוצריה, אלא גם כדי להסתער על הסטודנטים והבוגרים המבריקים ולצרפם אליה. כך אמרו היום (ה') במסיבת עיתונאים בת"א המנהלים של שני מרכזי הפיתוח החדשים של גוגל בחיפה ובת"א, ד"ר יואל מרק ופרופ' יוסי מטיאס. מרק שימשה במשך 17 שנים בתפקידים שונים, לרבות תפקידי ניהול במרכז הפיתוח של יבמ, ועסקה בתחום מנועי החיפוש, ומטיאס הוא חוקר באוניברסיטת ת"א, שניהל גם חברות סטארט-אפ והתמחה באלגוריתמים של פישוט פעולות מורכבות ועבודה מול מחשבי-על.

לדברי מרק, לגוגל למעשה יש מנדט בלתי מוגבל לחפש כישרונות בתחום התוכנה בכל מקום שבו הם ישנם, ולפיכך היא פתחה שני מרכזים בארץ, ליד הטכניון וליד אוניברסיטת תל אביב. האנשים צריכים להיות בעלי ידע רוחבי – הן כמהנדסים בעלי רעיונות מקוריים והן ככותבי קוד. "אנחנו מחפשים כישרונות בכל הנושאים, לא רק בחיפוש, אלא בתחומים רבים, כגון אחזור מידע, אלגוריתמים, סיסטם ומערכות הפעלה, ביצועים, מיחשוב מקבילי ועוד. המתאימים שיעברו את הסינונים יזכו לעבוד במקום עבודה מפנק, שנותן להם תנאים כמו ארוחות טובות, טיולי סקי, אווירת צוות ויכולת להתבלט. אין לנו היררכיה. אנחנו דוגלים במריטוקרטיה - כלומר מי שתורם הוא זה שמוביל. כל מהנדס בגוגל הוא מקור לרעיונות חדשים".

אחת ההזדמנויות הקרובות למבקשי העבודה תהיה במסגרת יום גוגל, שיתקיים בטכניון ב-8 בנובמבר, שבו יוכלו הסטודנטים להתוודע לאפשרות של עבודה בגוגל. לדבריה של מרק, במרכז בחיפה כבר מועסקים 10 אנשים, מתוכם בעלי תארים גבוהים ואנשי סגל מהטכניון, ואין הגבלה או מכסת גיוס. לדבריה, גם תקציב התפעול שלה אינו מוגבל, ולא קרה שביקשה משהו סביר ולא קיבלה. מרק הדגישה כי היא מעריכה ששאר החברות המקומיות והבינלאומיות ילמדו מגוגל, לפחות בכל הקשור לפינוק העובדים. "אנחנו בדעה שכדאי לתת להם לשחק, ואז הם ייתנו את התוצר הטוב ביותר".

מטיאס הוסיף כי "התפיסה בגוגל היא, שהחברה צריכה לפתח את כל המוצרים שלה בכל העולם. אנחנו מחפשים קודם כל את האנשים המתאימים. יש רשימה ארוכה של מרכזים בארה"ב ובאירופה. במקומות שהיו בהם האנשים המתאימים - פתחנו להם מרכז. העובדה שיש בארץ שני מרכזים היא הראיה לכך שיש בארץ כישרונות וצריך לפתוח מרכזים כדי לגייס את האנשים. יש ההתאמה תרבותית בין גוגל לישראל: חדשנות, חוצפה, ראש גדול, חשיבה מחוץ לקופסה, חשיבה יוצרת, יזמות, התלהבות. לפיכך המנדט שלנו הוא לגייס עובדים וליצור קשר הדוק עם האוניברסיטאות והתעשייה".

בנוסף, ציין מטיאס כי "עוד מאפיין של העבודה בגוגל הוא, ש-20% מעבודת הפיתוח היא על נושאים שהיישום שלהם מרוחק יותר, ו-10% מהעבודה היא מחקר כמעט טהור. אולם אין מדובר בכך ש-30% מהעובדים יעשו את הפיתוחים העתידיים, בעוד שהשאר יעבדו בגיור או בפיתוחים קצרי טווח – כל עובד מבלה יום בשבוע בפיתוח מערכת שתיכנס לשימוש, אם בכלל, על ידי הגולשים בטווח הארוך, על פי בחירתו ובנושאים שמעניינים אותו".

השניים הציגו את השיטה שבה פועל גוגל, אם כי לא נכנסו לפרטים ולמספרים, ולדברי מטיאס, גוגל עדיין מגרדת רק את קצה הקרחון בפיתוח האלגוריתמים או התוכנות הנלוות, ולכן היא אינה מגבילה את עצמה בגיוס מפתחים. כמו כן, אמר מטיאס בשיחה ל-DailyMaily כי גוגל אינה פוסלת רכישת חברות בישראל, כמו שעשתה כאשר איתרה טכנולוגיות שהייתה זקוקה להן.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה