המשרד לאיכות הסביבה מצטרף למאבק בעד תדלוק בגז
חניונים ציבוריים תת-קרקעיים שלא יקפידו על אוורור המאפשר חניית רכבים מתודלקי גפ"מ (גז פחממני) לא יזכו לחידוש רישיון העסק שלהם. כך עולה מהנוסח החדש לתנאי רשיון שפרסם המשרד לאיכות הסביבה, במסגרת מדיניותו לקידום השימוש בדלקים בעלי פוטנציאל נמוך של זיהום אוויר לרכבים ממונעים.
בהודעת המשרד, שפורסמה גם באתר האינטרנט שלו, נאמר בין היתר, כי "המשרד פועל במטרה לקדם את השימוש בגפ"מ כדלק מנועי ידידותי לסביבה וזאת באמצעות עדכון התנאים ברישיון עסק לחניונים סגורים ולקידום תקן ישראלי לתחנות תדלוק גפ"מ".
אודי תמיר, מנכ"ל גזפרו, העוסקת בהתקנת ערכות גפ"מ עבור רכבי בנזין מסר היום, כי "משרד לאיכות סביבה שותף לגורמים ממלכתיים אחרים, שכבר פועלים באופן אקטיבי לעידוד הסבת רכבי בנזין לתדלוק באמצעות גפ"מ".
החלטת המשרד לאיכות הסביבה מצטרפת להחלטת משרד התחבורה לאפשר הסבה לגז של כלי רכב עם מנועי בנזין או סולר מכל שנות הייצור, אם כלי הרכב יהיה מצויד בממיר קטליטי. היא משלימה גם את הודעת בועז סופר מרשות המסים, על כוונת הרשות לגבש תוך חמישה חודשים מדיניות שתעודד באמצעות הטבות מס את המעבר לשימוש בכלי רכב המופעלים בדלקים ידידותיים לסביבה ובהם גפ"מ.
התנאים החדשים לרישיון עסק לחניון שגדלו מ-500 מ"ר ומעלה, החליפו את תנאי הרישיון הקודמים בהם נעשה שימוש עד עתה. במשרד לאיכות הסביבה אומרים, כי הצורך בשינוי נבע מהכנסתם לשימוש של דלקים חדשים כגון גפ"מ וקובעים שגפ"מ מזהם את האוויר פחות מאשר הדלקים הנוזליים הנמצאים בשימוש בישראל.
התנאים החדשים שמכתיב המשרד לאיכות הסביבה לחניונים תת-קרקעיים מתבססים על התקן האמריקני הרשמי ANSI/NFPA 88A, והם מדגישים את ההיבט הבטיחותי הקשור לשימוש בגפ"מ. בין היתר כולל התקן החדש דרישה לאוורור קבוע של החניון בקצב מוגדר, על בסיס של יחידת שטח, בהתאם לתקן האמריקני.
האוורור המלא נותן מענה סביר גם להיבטי הסיכון של גפ"מ, בכך שהוא מקטין בהרבה את הסיכון להיווצרות אווירה נפיצה, וגם נותן מענה להיבטי זיהום האוויר בתוך החניון הנובעים מהדלקים האחרים - הבנזין והסולר. בנוסף, הפעלת האוורור המלא פוטרת את החניונים מהצורך להתקין גלאים.