הדולר עולה במתינות סובב סביב 4.5806 שקל
הדולר נסחר הבוקר בתוספת של 0.14%, סובב סביב שער של 4.5806 שקל, לאחר שאתמול התחזק בשיעור קל של 0.09% ושערו היציג נקבע בגובה 4.574 שקל. האירו נחלש הבוקר וב-0.25%, נסחר סביב שער של 5.5132 שקל, לאחר שאתמול התחזק ב-0.34% ושערו היציג נקבע בגובה 5.527 שקל. ברקע להתחזקותו של המטבע האמריקני, התחזקותו בעולם אל מול העיקריים, לאחר שהבנק המרכזי בארה,ב החליט להעלות את ריבית הבסיס לחודש יולי פעם נוספת - תשיעית במספר ברבע נקודות האחוז לגובה 3.25%.
בשוק המט"ח המקומי, מחזקת את הדולר גם תחושת אי הוודאות הנמשכת סביב תכנית ההתנתקות שעתידה לצאת בימים אלו אל הדרך. ואכן, בבנק לאומי מעריכים, כי יישום מוצלח של תוכנית ההתנתקות ללא אירועים חריגים, ויציבות מדינית באזור, צפויים להביא להמשך זרימת כספי משקיעים זרים לישראל ולהחלשת הלחצים על המטבע המקומי.
העולם בעיניים של פינוטק
שרית ולדימירסקי יודעת לספר, כי הדולר נסחר ברמותיו הגבוהות כנגד העיקריים, לאחר שהבנק המרכזי האמריקאי (FED) העלה כצפוי את שיעור הריבית ב-0.25%. כעת נסחר המטבע האמריקאי סביב הרמה של 1.2050 כנגד האירו, סביב הרמה של 111 כנגד היין וסביב הרמה של 1.7840 כנגד הסטרלינג. יחד עם זאת, ה-FED מסר, כי ימשיך במדיניות של העלאות ריבית בצורה מתונה, אולם ציין כי יפעל בעתיד לפי הצרכים הכלכליים הדרושים. אמירה זו, מחזקת את הערכה כי אם תימשך העלאת מחירים בארה"ב עקב עלייה של מחירי האנרגיה, יזדקקו ב-FED להעלאות ריבית יותר אגרסיביות על מנת לבלות התפתחות של אינפלציה.
"תוצאת ה-FOMC אישרה את הערכות השוק ובמילה פשוטה: נתנה אור ירוק לקניית דולרים", אומר חידאקי חאישי, אסטרטג ב- Shinko Securities. היום ימתינו המשקיעים לפרסום של סקר אונ' מישיגן הסופי ולפרסום של האגודה הלאומית של קניינים (ISM) כולל הייצור. נראה כי יש צמא למידע כלכלי חיובי חדש של ארה"ב על מנת לחדש את הקניות הדולריות ולכן חשוב היום לעקוב לאחר הפרסומים. סקר ה-ISM צפוי להצביע על התרחבות הסקטור לחודש יוני, לרמה של 51.5 נקודות, לעומת 51.4 נקודות בחודש מאי.
ובמזרח. במהלך הלילה, נכשל הניסיון של היין ליהנות מהעלייה המפתיע של סקר הטנקן (סנטימנט העסקים) המודד את ייצור ביפן. הסקר הראה אופטימיות במצב העסקים של יפן ותכנון לעידוד הוצאות הון בחודשים הקרובים. הוא הצביע על התרחבות של סקטור הייצור לרמה של 18 נקודות ברבעון השני של 2005, לעומת צניחה ל-15 נקודות בלבד ברבעון הראשונים של השנה. למרות מידע חיובי זה לא הצליח להתחזק היין כנגד הדולר. טריידרים מעריכים, כי האופטימיות של המשקיעים בדולר, תמנע מהזוג של דולר/יין לרדת מתחת ל-110.50.