המניה שטסה 8% במחזור השני בשוק, מה אומרים האנליסטים?

גיא בן סימון | (1)
נושאים בכתבה רמי לוי

רשת רמי לוי -0.82% פרסמה ביום חמישי האחרון אחרי סגירת המסחר תוצאות טובות לרבעון השלישי. התגובה באה היום כאשר מניית הרשת זינקה ב-8.6% במחזור השני בגובהו בבורסה (מעל 21 מיליון שקלים, מול מחזור יומי ממוצע של 2.8 מיליון שקלים בחודש האחרון). נציין כי הזינוק היום מגיע לאחר מהלך ירידות ממשוך במהלכו איבדה המניה כ-25% מערכה תוך פחות משנה. 

בבית ההשקעות פסגות חוזרים היום על המלצת 'תשואת יתר' עם מחיר יעד של 206 שקל למניה, זאת בזמן שהמניה נסחרת כעת במחיר של 152.2 שקל למניה. כלומר בפסגות רואים אפסייד של 35% (מעבר לזינוק הנוכחי). 

רמי לוי דיווחה על עלייה של 21% בהכנסות ברבעון השלישי של השנה לעומת הרבעון המקביל של 2015 לכ-1.24 מיליארד שקל. הרווח גולמי ברבעון השלישי עלה בכ-23% לכ-271 מיליון שקל, ושיעור הרווח הגולמי מההכנסות עלה לכ-21.8%. הרווח התפעולי זינק ב-82% ל-39 מיליון שקל, ושיעור הרווח התפעולי עלה ל-3.1%. בשורה התחתונה רמי לוי רשמה זינוק של 88% ברווח הנקי ל-29.7 מיליון שקל. בתוך כך, החברה הכריזה על חלוקת דיבידנד של 18 מיליון שקל.

בפסגות כותבים: "לאחר מספר רבעונים חלשים הרשת מציגה תוצאות מעודדות עם פתיחה מואצת של סניפים מתחילת השנה שהסתכמה ב-11 סניפים חדשים וצפי לפתיחת סניף נוסף עד סוף השנה או חמישה סניפים נוספים עד סוף 2017. הרשת רשמה גידול של 26% בשטחי מכירה נטו (לא כולל מחסנים) ביחס לרבעון המקביל כתוצאה מפתיחת סניפים חדשים . המכירות למ"ר ממשיכות לרדת בדומה למגמה שנרשמה ברבעונים האחרונים. הרבעון נרשמה ירידה נוספת של 4.1% ל- 16.64 אלף שקל (גם ביחס לרבעון הקודם נרשמה ירידה מרמה של 16.81, כ-1%). הירידה נרשמה על רקע פתיחת סניפים חדשים וקניבליזציה הנגרמת מפתיחה לסניפים יחסית סמוכים, היקפם של הסניפים שנרכשו מרשת יו וזמן ארוך יותר להבשלתם של סניפים חדשים". 

בפסגות פרטו את הגורמים שנלקחו בחשבון במודל הערכת השווי: "תוספת של 9 סניפים עד סוף 2016 - פתיחה של 5 סניפים נוספים במהלך 2016 ותוספת של הסניפים שנרכשו. בהמשך המודל לוקח בחשבון פתיחה אטית יותר של סניפים מידי שנה ובשנה המייצגת 48 סניפים בסה"כ. נציין כי מתחילת השנה פתחה הרשת כבר 11 סניפים; מכירות למ"ר בגובה של 70 אלף שקל בשנה, בהשוואה ל-80 אלף שקל בעבר, כתוצאה מתרומה נמוכה יותר הן של סניפים שנרכשו והן של סניפים באזורים "חלשים" יותר. שיעור רווחיות תפעולית 3.6% בשנה המייצגת. שיעור היוון 8.3% (לוקח בחשבון פרמיית סיכון של הענף בגובה 2.5%) ושיעור צמיחה לטווח ארוך 1.7%". בפסגות מסכמים: "נוכח ההתפתחות מתחילת השנה אנו מעריכים כי החברה תצליח לעמוד בתחזית הפרמטרים התפעוליים שהערכנו בתחילת השנה". 

באקסלנס ברוקראז', האנליסטית מיכל אלשיך אומרת כי הזינוק היום המניה מגיע כתוצאה מסגירת פוזיציות שורט שנפתחו על המניה שבועות לפני הדו"חות הכספיים לרבעון. "הדו"ח היה מעט מעל הצפי שלנו. עם רווח נקי של 30 מיליון שקל לעומת צפי ל-27 מיליון שקל. השוני נבע משורת ההכנסות, בשל שטחי מסחר גבוהים ביחס לתחזית (גודל הסניפים המדויק שרכשו ומועד פתיחתם הניב שטח מסחר ממוצע יותר גבוה)".

אלשיך הותירה את ההמלצה 'תשואת שוק' למניה במחיר יעד של 164 שקלים למניה. "ההמלצה שלנו נגזרת ממספר פרמטרים: מחד התמתנות במגמת השחיקה השלילית במכירות למ"ר מביאה לאופטימיות. מנגד, עדיין מדובר על רשת שמדווחת על ירידה במכירות למ"ר, גם אם נמוכה יותר מבעבר והתחרות בתחום הדיסקאונט לא צפויה להיחלש להערכתנו בשנה הקרובה. מעבר לפעילות עצמה, לפי התקשורת ההליך המשפטי נגד רמי לוי עדיין מתנהל ברקע. לא ברור כיצד יסתיים העניין, אבל במידה ויחזור לכותרות הוא עלול להביא ללחץ מסחרי וכן לפגיעה במותג לפחות בטווח הקצר. לסיכום, מחיר היעד שלנו גבוה בכ-7% ממחיר השוק הנוכחי ובהתחשב בעניין החקירה ממשיכים להמליץ לשבת במשקל השוק".

קיראו עוד ב"שוק ההון"

"בהסתכלות קדימה על מנועי הצמיחה, הרשת תסיים את 2016 עם 43 סניפים ואנו צופים פתיחה בשנים הקרובות של 1-3 סניפים מדי בשנה, עד הגעה ל-55 סניפים ב-2020. משמע, אבסולוטית הרשת עוד צפויה לספק רווחים גבוהים יותר, השאלה העיקרית היא האם היא תצליח לשוב לצמיחה שראינו בעבר במכירות למ"ר ובחנויות הזהות".

מניית רמי לוי משנת 2015, והזינוק היום

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    מחר ירידות? (ל"ת)
    י ש 27/11/2016 18:42
    הגב לתגובה זו