אינטל
צילום: iStock

אינטל מכריזה כי תבנה מחשבים אישיים מודולרים

אינטל מציגה תכנית למחשבים מודולריים שיאפשרו תיקון ושדרוג פשוטים יותר, תחזוקה זולה והפחתת פסולת אלקטרונית; החברה מציעה לפצל את לוח האם לרכיבים נפרדים, כדי להחליף או לשדרג רק את מה שצריך

רוי שיינמן | (5)

חברת אינטל Intel Corp 4.37%   הציגה את התכנית שלה למחשבים אישיים מודולריים, הכוללת הצעה לתכנון אב-טיפוס (Blueprint) שנועד לשמש קו מנחה ליצרני המחשבים. המטרה היא להפוך את המחשבים האישיים לקלים יותר לתיקון, פשוטים יותר לשדרוג, גמישים יותר לייצור ובעלי השפעה סביבתית מופחתת לאורך כל חייהם. את הדברים הציג גוקול סוברמניאם, סגן נשיא בקבוצת המחשוב האישי (Client Computing Group) ונשיא אינטל הודו.


בעוד הרעיון של מחשוב מודולרי אינו חדש, סוברמניאם הדגיש כי צירוף נסיבות ייחודי הופך את המעבר לגישה זו לרלוונטי וקריטי דווקא עכשיו. לדבריו, המעבר למחשבים מודולריים אינו מקרי, אלא תוצאה של הצטלבות מספר מגמות משמעותיות שדוחפות את התעשייה לאמץ את הגישה הזו.


ראשית, הצרכנים עצמם מגלים מודעות גוברת ומעלים דרישות חדשות, הם כבר לא מסתפקים במכשיר פשוט, אלא רוצים את היכולת לתקן חלקים שהתקלקלו (כמו חיבור USB או מסך) בעלות סבירה, ואף לשדרג רכיבים כמו זיכרון או אחסון כדי להאריך את חיי המכשיר היקר שרכשו ולהתאימו לצרכים שלהם, תוך הפחתת ייצור פסולת אלקטרונית מיותרת.


במקביל, מחלקות המחשוב בארגונים גדולים (IT), המתמודדות עם ניהול ציי מחשבים גדולים, מחפשות פתרונות שיפחיתו את עלויות התחזוקה והשירות ויצמצמו את זמן ההשבתה של עובדים כאשר מחשב מתקלקל. האפשרות להחליף מודול תקול במהירות, במקום לשלוח מחשב שלם לתיקון, היא פתרון אטרקטיבי עבורן, כולל היכולת לשדרג או להשמיש מחדש מחשבים ישנים יותר לשימושים משניים בתוך הארגון.


"אנחנו מסתכלים על קיימות והפחתת טביעת הרגל הפחמנית כגישה מקיפה לאורך כל מחזור חיי המוצר", הסביר סוברמניאם. "החל משלב הייצור, דרך השימוש היומיומי וצריכת האנרגיה, ועד לסוף חייו הראשונים של המחשב, עם דגש על שימוש חוזר ומיחזור. מודולריות נוגעת בכל אחד מהשלבים הללו ומסייעת לנו לעמוד ביעדים אלה בצורה יעילה יותר".


הגישה של אינטל למודולריות מתמקדת בשלוש רמות עיקריות:

1. רמת המערכת: מאפשרת ליצרנים לבנות תצורות שונות - למשל, מחשבים עם גדלי מסך שונים או פתרונות קירור מגוונים, עם או בלי מאווררים, או בצינורות חום שונים, על בסיס רכיבי ליבה משותפים. הדבר מייעל את הייצור ומקל על ניהול מגוון הדגמים (SKUs) .


2. רמת הלוח: במקום לוח אם אחוד וגדול, אינטל מציעה לפצל אותו ללוח מרכזי המכיל את המעבד ורכיבי ליבה נוספים, ולוחות קטנים נפרדים עבור יציאות וחיבורים (I/O). גישה זו לא רק מקלה על החלפת יציאות ספציפיות (כמו USB או HDMI) במקרה של תקלה, אלא גם פותחת פתח לשדרוג קל יותר של רכיבים נפוצים כמו זיכרון (למשל, באמצעות סטנדרטים מודולריים דוגמת LPCAMM) ואחסון (כמו כונני M.2), מבלי להחליף את כל המערכת. בנוסף, היא מאפשרת שימוש חוזר בלוחות I/O בין דורות ומוצרים שונים, ומסייעת באיזון עלויות על ידי שימוש בחומרים שונים לכל לוח בהתאם לצורך.

קיראו עוד ב"BizTech"


3. רמת הרכיב: מודולריות המאפשרת להחליף או לשדרג מודולים ספציפיים המחוברים למערכת דרך ממשקים סטנדרטיים (כמו FPC או M.2). לדוגמה, יצרן או משתמש יוכלו לבחור ולהחליף בין מודולים שונים המספקים פונקציות I/O מגוונות (USB-C, HDMI, DisplayPort ועוד) המחוברים לאותו ממשק בלוח האם, תוך שמירה על תאימות תוכנתית אחידה.


סוברמניאם הדגיש כי תפקידה של אינטל הוא לספק את היסודות הטכנולוגיים, את אבני הבניין ואת תכנוני הייחוס המאפשרים מודולריות. "זה לא רק חומר מייעץ", הבהיר. "אנחנו בונים תכנוני ייחוס ממשיים שעליהם אנחנו עובדים בשיתוף פעולה עם האקוסיסטם - יצרני המחשבים, יצרני החוזים (ODMs) וספקי הרכיבים, כדי לאפשר להם ליישם את הגישות הללו במוצרים הסופיים, בהתאם לאסטרטגיה ולצרכים העסקיים שלהם. הטכנולוגיה הבסיסית הדרושה לכך כבר קיימת ומתפתחת".

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 5.
    קשקש 23/04/2025 11:03
    הגב לתגובה זו
    לפי דעתי לחברות התעשיה אין כל כך רצון לשווק מוצרים שיחזיקו הרבה שנים כי זה לא טוב לעסקים ובפרט בתעשיית המחשבים לכן החידוש של אינטל הוא טוב לצרכנים
  • 4.
    יעקב 18/04/2025 17:55
    הגב לתגובה זו
    אינטל באמת בבעייה מתעסקת בזוטות זה מתאים להודו באמת.
  • 3.
    אנונימי 17/04/2025 12:37
    הגב לתגובה זו
    הגיע זמן שיהיה משהו כזה. מבחינה כלכלית אינטל בצרות צרורות זה כנראה גרם להם להוציא את זה. זה יכול לשנות את עולם החומרה.כשגוגל עשו משהו דומה עם חלקים אוניברסליים לטלפון עצרו להם את התהליך כי זה היה שובר את השוק. עכשיו אינטל עושים את זה כי הם מאבדים אחיזה בשוק. מלא פיטורים מצב לא טוב בכלל אין סוף כתבות שמעידות על כך.
  • 2.
    החברה גמורה בחייאת (ל"ת)
    שושני 17/04/2025 08:36
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    אנונימי 16/04/2025 17:59
    הגב לתגובה זו
    המחשב האישי הוא כבר מודולרי.הבעיה היא לא במודולריות היא שברגע שרוצים לשדרג מלשב הטכנולוגיה החדשה לא תןמכת לאלחור וזה משהו שאינטל לא יכולה לפתור כי היא לא יצרנית ram למשל....