שלמה גרינברג
צילום: Bizportal

אחרי ההתרסקות, האם טבע עוד תציג קאמבק?

הנפילה של טבע נגרמה בשל כישלון ניהולי או שמא מדובר בשינוי מגמה בשוק הגנרי שהנהלת החברה לא יכלה לצפות? וגם, מה יהיה עתיד התרופות הגנריות?

תעשיית התרופות בכלל והגנריות בפרט, הפכה, במהלך הבחירות האחרונות לנשיאות ארה"ב, לנושא מרכזי ולשק החבטות של הפוליטיקאים מה שהוביל לפגיעה במחירי מניות הסקטור בוול סטריט. חייבים לציין עם זאת שהתעשייה, בעוולותיה, "זכתה" בכך ביושר.

ציבור המשקיעים, שברובו חי מהכותרות ואינו מתמצא בהילכות התעשייה המורכבת הזו העדיף, בצדק, להמתין ולראות מה יתפתח וההמתנה עדיין נמשכת. מדדי מניות הבריאות לסוגיהם, מ-XLV דרך PPH ו-GNRX הניבו, מאז קיץ 2015, פחות ממדד ה-S&P. הסקטור הגנרי נפגע יותר משאר הסקטורים כיוון שלא רק שהתגלו בו מקרים רבים במיוחד של הונאה והפקעת מחירים אלא שגם לא עמד בתקוות להוזלת התרופות, ההפך.

לדו"חות טבע ברבעון הראשון 2018

יחד עם זאת הרפואה, שלצד העברת האינפורמציה הייתה המרוויחה הגדולה ממהפכת הטכנולוגיה, הובילה (עד לשנתיים האחרונות) את הגאות במניות והשאלה שמעניינת את המשקיעים היא האם הנסיגה במניות יוצרת הזדמנות כניסה לטווח הארוך? האם ההשקעה ב"בריאות" תחזור לימי הזוהר שלה?

הדעה שלנו היא שכן והסיבה לכך היא שהרפואה ובמיוחד התחום הגנרי, היא סקטור עסקי/כלכלי שבו הביקוש קשיח וגבוה בהרבה מההיצע וכך זה יימשך בעתיד הנראה לעין. הגורמים שיצרו את הבלגן בוול סטריט זמניים ולדעתנו המגמה תשתנה לטובה. בגלל גודלו של סקטור הבריאות בחרנו להתמקד בסקטור הגנרי שמייצג נאמנה את המגזר כולו מה שנותן לנו הזדמנות לחזור ולהתבונן בטבע לאחר פרסום נתוני הרבעון הראשון של 2018. טבע (סימול: TEVA) מייצגת מצוין את מה שקרה למניות הסקטור כולן.

התעשייה הגנרית והבעיות שנוצרו תרופה גנרית היא תרופת העתק, זולה משמעותית, של תרופה אתית. תרופה אתית היא תרופת מקור שפיתחה חברת תרופות ושאושרה לשיווק ע"י מוסדות הבריאות במדינה (כמו ה-FDA בארה"ב או משרד הבריאות בישראל). התרופה "מוגנת פטנט" על פי חוק ורק בעלי הפטנט או מי שהורשה לכך מטעמם רשאי, בפרק זמן מוגדר שמכוסה באמצעות "חוק הפטנטים", לייצרה ולהפיק ממנה רווחים. הגנת הפטנט (בד"כ 17 עד 20 שנה) נשענת על העובדה שפיתוח תרופה חדשה וייצורה נמשכים שנים רבות ומצריכים השקעה מדעית וכלכלית אדירה המוערכת היום ביותר ממיליארד דולר.

ללא ההגנה לא יצליחו רוב החברות להחזיר לעצמן את ההשקעה והיא התמריץ הגדול ביותר שמביא ליצירת תרופות חדשות. תרופה גנרית היא כאמור תרופת העתק של תרופה אתית שכל חברת תרופות יכולה לפתח ולייצר ולאחר סיום תקופת ההגנה של הפטנט למכור. היצרן הגנרי אינו נדרש לערוך מחקרים קליניים ברמה שנדרשה לאישור התרופה האתית אלא רק להוכיח זהות בזמינות הביולוגית שלהן. עובדה זו לצד התחרות הגדולה שנוצרת בעקבות סיום הגנת הפטנט מאפשרת ירידה חדה במחירי התרופות האתיות מה שמגדיל משמעותית את הצריכה.

קחו את הפרוזק, גלולת העל לטיפול פסיכיאטרי נגד דיכאון ועוד כדוגמה, התרופה, שפיתחה, ייצרה ושיווקה חברת התרופות האמריקאית איליי-לילי (סימול: LLY). זו דוגמה שמייצגת כל תרופת-על אתית מהליפיטור של פייזר ועד הקופקסון של טבע, ההבדל רק בסכומים (רוב התרופות הגנריות אינן "תרופות-על). LLY פתחה את הפרוזק במשך 14 שנה, מ-1972 ועד 1986 אז אושרה ע"י ה-FDA וקבלה הגנת פטנט.

קיראו עוד ב"ניתוחים ודעות"

הפרוזק הכניסה ל-LLY למעלה מ-7 מיליארד דולר לשנה משך 14 שנה (במקרה שלה הצליחו עורכי דין מוצלחים לקצר את אורך ההגנה). כאשר, ב-2001, פקעה הגנת הפטנט על התרופה נפל מחירה ב-40% בשנה הראשונה שלאחר פקיעת ההגנה ובעוד 20 אחוזים בשנה שלאחר מכן. כך, פחות או יותר, קורה לכל התרופות האתיות.

בתוך כשנה מיום הפקיעה של ההגנה על הפרוזק הופיעו על המדפים בארה"ב 28 תרופות העתק גנריות מתחרות (כולל 2 של טבע) לפרוזק ועלות הטיפול בפרוזק ירדה בכ-60% מה שאפשר לחלקים גדולים בהרבה מהציבור לצרוך התרופה, עודד את חברות הבטוח להרחיב הביטוחים וגם הוכיח שהפגיעה בהכנסות, ממנה חששו באיליי-לילי, הייתה נמוכה בהרבה (בגלל הצטרפות צרכנים שקודם לא היו מסוגלים לרכוש התרופה).

השפעת התעשייה הגנרית על העלויות בעולם הבריאות, בו הביקוש לתרופות עולה תמיד על ההיצע, הייתה אדירה ועד לשנתיים-שלוש האחרונות יותר משהצדיקה את התקוות שתלו בה. בשנתיים-שלוש אחרונות החלו מחירי התרופות הגנריות, בעיקר בארה"ב שם השוק הגנרי הגדול בעולם, לטפס במהירות מה שגורם לרבים לפקפק בהמשך תרומתה של התעשייה הגנרית למלחמה בעלויות.

מדוע עולים מחירי התרופות הגנריות? הירחון הרפואי הבריטי היוקרתי, The Lance בדק את הנושא והמסקנה היא שאותם כוחות שעליהם נבנתה הצלחת המגזר הגנרי, מחירים נמוכים ותחרות, הם אלו שהובילו לעליות המחירים בתחום הגנרי ולא מעט בשל הלחץ שנוצר מכיוונה של וול סטריט.

"התעשייה הגנרית", טוען המאמר, "נופלת קרבן להצלחתה ואי אפשר יותר לסמוך על הסקטור הגנרי לבדו שיפעל להורדת מחירי התרופות ושיבטיח אספקת תרופות במחירים נוחים לאוכלוסייה כולה". מה זה בעצם אומר? זה אומר שירידת מחירי התרופות הגנריות הובילה לעליות בביקושים וברווחיות החברות הגנריות. זה הגדיל התחרות כיוון שגם חברות חדשות (הודיות וסיניות בעיקר) נכנסו ומה שחשוב יותר הוא שגם ענקיות פארמה הצטרפו מה שהוביל למלחמות מחירים והתחיל להשפיע לרעה על רווחיות החברות הגנריות.

עובדה זו לצד המשך הלחץ הציבורי להורדת מחירי התרופות והדרישה להשתתפות בכיסוי הביטוחים (במיוחד עם כניסת תכנית הבריאות של אובמה) גרמו גם לירידה ברווחיות כאמור אבל גם לירידה ברזרבות המזומן של החברות שכדי לשמור על רמות הרווח החלו להקטין עלויות, לדחות פרויקטים ולסגור קווי יצור גנרים שאינם רווחיים כפי שציפו.

כל זה החל תהליך של הפסקת ייצור של תרופות גנריות שאינן רווחיות. בתחילה זה נראה (להנהלות וגם למשקיעים) שולי אבל כאשר תרופות גנריות נעלמות מהשוק התחרות, בסה"כ ולמרות שהביקושים עדיין קיימים, יורדת ומחירי אותן תרופות גנריות "מובחרות" מתחילים לעלות. התהליך הזה לא רק שגרם לעליית מחירי התרופות הגנריות הוא גם שיבש החלטות ניהוליות.

טבע כדוגמה בולטת לתהליך עוד בעשור האחרון של המאה הקודמת החלו להתפתח כמה מגמות בתחום האסטרטגיה של חברות התרופות שהבולטת בהן הייתה מגמת "גיוון מקורות ההכנסה". חברות פארמה ענקיות כמו פייזר (סימול: PFE) נכנסו לתחומי הגנריקה והביו טכנולוגיה, חברות גנריקה נכנסו לתחום התרופות האתיות והתחיל להתפתח התחום הביו סימלרי, תרופות גנריות לתרופות הביו, שמשך לתוכו את חברות הגנריקה והפארמה הוותיקות וגם חדשות.

בנוסף החלה הגלובליזציה לתת אותותיה וחברות סיניות, הודיות ואחרות מהעולם המתפתח נכנסו לתחרות בשלושת המגזרים ובמיוחד בגנריקה. טבע "גיוונה" את מקורות ההכנסה בתחום האתי, עם הקופקסון שהצליח בצורה מדהימה אבל לא רק. היא גם נכנסה לתחום הביו סימילרי כשרכשה, כבר ב-2004, את Sicor האמריקאית שעסקה, בין השאר, ב-generic biopharmaceuticals.

אבל, למרות הצלחת הקופקסון, נשארה טבע חברה גנרית וההנהלה, שידעה שבסופו של דבר הקופקסון יאבד חלק משמעותי מערכו כמרכז רווח, חיפשה בקדחתנות "תחליפים" בעיקר בגנריקה ולכן בוצעה הרכישה הגדולה של החטיבה הגנרית של אלרג'ן, אקטיבס. איש לא חשב אז שהתחום הגנרי נכנס למשבר.  

כאשר חברה כטבע עושה צעד שמבחינתה, כחברת גנריקה, נכון עסקית, רוכשת את חטיבת הגנריקה של אלרג'ן (גם על מנת "למלא את בור ההכנסות" שיפער כתוצאה מהירידה בהכנסות הקופקסון וגם על מנת להמשיך להוביל את התחום הגנרי) ומאבדת לאחר מכן למעלה מ-85% מערכה עולה השאלה, "האם מה שקרה בטבע קרה בשל כשלון ניהולי בטבע או שמדובר בשינוי מגמה בשוק הגנרי שהנהלת טבע לא יכלה לצפות?".

חשוב לזכור שכאשר הכריזה טבע על עסקת הענק עם אלרג'ן ההודעה התקבלה בחיוב תחילה. הדעה האישית שלנו וגם כתבנו זאת היא שהנהלת טבע צריכה הייתה לחזות ההתפתחויות, לבטח כחברה המובילה בתחום ולבטח כחברה ששולטת בלמעלה מ-15% מכל תרופות המרשם הגנריות בארה"ב שם התחילה הבעיה להיווצר, המניה הייתה נופלת גם ללא אלרג'ן.

מדוע אם כך אנחנו אופטימיים לגבי התחום הגנרי וגם טבע? הבעיה זמנית, פתירה ומנוגדת להגיון כלכלי. נוצר כשל שוק שמקורו בדרישה הציבורית להוריד מחירי התרופות מול לחץ המשקיעים לצמיחה מהירה יותר ומתח רווחים גבוה יותר. "המפגש" בין שתי דרישות אלו קטלני זמנית למניות כי הוא "דורש" למעשה מחברה כטבע להמשיך לצמוח ולשפר רווחיות כשהכנסותיה בירידה והמרג'ינים שליליים. המצב הזה ישתנה בעזרת רגולציה ופקוח של מערכת הבריאות (מדיניות שתמנע עיוותי שוק) מחד ותמיכה ממלכתית בפתוח, ייצור ושיווק תרופות מאידך. זה כבר קורה, הנשיא האמריקאי לוחץ בכיוון. 

מדוע הנושא פתיר? כי התרחבות הביקושים לתרופות גנריות תימשך וחברות רבות יצאו מהתחום. חשוב להבין שבשלושת העשורים האחרונים צמח השוק הגנרי בארה"ב בקצב שנתי של 13% ועלה מ-20% של כל תרופות המרשם ל-85% כאשר קצב פקיעת הפטנטים על תרופות-על אתיות גובר וכעת "מצטרפות" לכך תרופות ביו סימילריות. כלומר, המשך הביקושים לתרופות גנריות יימשך כבעבר וטבע, לאחר הטיפול הרגולטורי ולאחר שקאר שולץ יסיים "לנקות האורוות", תחזור ובגדול, ביחד עם הסקטור כולו.

הרבעון האחרון שפורסם מצביע אמנם על תחילת השיפור כאשר החברה מביסה את הקונצנזוס, בהכנסות וברווח למניה, אבל ההכנסות עדיין יורדות והאנליסטים עדיין ב-Hold, כל הארבעה שיצאו עם סקירות מאז תחילת מאי חזרו על המלצה זו ומדובר באנליסטים מובילים בתחום. הקונצנזוס לרווח למניה ב-2018 נמצא כרגע על 2.63 דולר לעומת 4.01 ב-2017. כיוון שהאנליסטים ברובם עדיין ספקניים לגבי עתידה של התעשייה הגנרית המכפילים נמוכים יחסית וחברות כמו טבע או מיילן (סימול: MYL) נסחרות במכפילי 2018 מתחת ל-8.

אם הדעה שלנו נכונה אז השקעה בתחום הגנרי מעניינת ועדיין היינו מתרכזים בסלים ולא במניות וזאת למרות שתחושת הבטן שלנו היא שטבע תסיים את 2018 טוב בהרבה משנכנסה. שולץ מתקדם יפה, מצמצם ומתייעל ואנשים בתחום מאמינים שיצליח. אם כן אז מדובר גם במועמדת לרכישה (פייזר כבר חברת הגנריקה הרביעית בגודלה והכל באמצעות רכישות, טבע גנרית נטו בהחלט תעניין אותם. יש הטוענים ששולץ ימכור את פעילות הקופקסון לביוג'ן). טבע, כרגע, עדיין משחק לספקולנטים בלבד או לאנשים שעשו מחקר אמיתי, מסכימים אתנו ומתחילים לאסוף ולאט. הסל שממוקד בתחום הגנרי הוא ה-GNRX שהונפק בתחילת 2016, מכיל 41 חברות וכפי שתבדקו עדיין מדשדש.

** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל 

תגובות לכתבה(121):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 37.
    glmd 16/05/2018 16:28
    הגב לתגובה זו
    יפורסמו תוצאות הניסוי (לפני הגשה ל fda) - נדע אם לחברה יש באמת סיכוי להיות שווה מיליארדי דולרים. המניה כבר מתומחרת לכישלון מוחלט אחרי שניסוי עם המולקולה שבוצע על חולי איידס נכשל - למרות שכאן מדובר על סיבוכיות כפולה - גם איידס וגם כבד שומני. ARREST Phase IIb NASH study: Phase IIb top line results for Aramchol™ in 247 NASH patients are expected, as planned during June 2018. All patients completed treatment during the last week of February and the follow-up period is scheduled to end this month. Preparations for a pre-phase III meeting with U.S. Food and Drug Administration (FDA) during the fourth quarter of 2018 are ongoing.
  • כתבה מגלובס 16/05/2018 21:51
    הגב לתגובה זו
    "מתחרים שלנו הגיעו לשווי של מיליארד ד' גם אם נכשלו בניסוי" רכישת טובירה ב-1.7 מיליארד דולר עשויה לסייע גם לגלמד, שנסחרת לפי שווי של 57 מיליון דולר בלבד גלי וינרב 27/09/2016, הכבד השומני הוא שוק של ענקים, והוא גם מתנהג בצורה קצת מוזרה. "כל המתחרים שלנו הגיעו למיליארד דולר על בסיס תוצאות של ניסוי שלב II, אפילו אם הם נכשלו בניסוי", אומר אלן בהרב, מנכ"ל גלמד. ואכן - גם טובירה וגם המתחרה ג'נפיט, הנסחרת לפי שווי של 721 מיליון דולר, לא השיגו את היעדים העיקריים בניסויים הקליניים שלב II שערכו. אינטרספט השיגה תוצאות טובות, אך עם תופעות לוואי. זה לא הפריע לשלושתן להמשיך לשלב III. בהרב אומר בגילוי לב כי "גם אצלנו, אפילו אם לא נצליח בניסוי שלב IIb שלנו, ואם רק נראה סימן חיובי, נמשיך הלאה לניסוי שלב III". הניסוי הנוכחי אמור להסתיים ב-2017. לדבריו, ניסוי שלב III יעלה 50-60 מיליון דולר וייערך ב-1,400 חולים. החברה תצטרך לגייס הון נוסף עבורו.
  • שלמה גרינברג 17/05/2018 10:47
    מי שמביא טענה כגון זו שהביא מר בהרב פשוט מראה בערות לגבי ההערכות בוול סטריט
  • 36.
    סימפל 15/05/2018 19:40
    הגב לתגובה זו
    אתה רואה אותה שורדת עד 2020? אמנם להבנתי אין לה מתחרות ישירות בשוק שלה, אבל היא מפסידה איזה 4.5 מליון לרבעון, בממוצע, ולקחה על עצמה חוב חדש של 20 מיליון, שיספיק לה לשנה וקצת.
  • שט 16/05/2018 23:55
    הגב לתגובה זו
    יתכן שיש פתרון להתקרחות, אבל לא בהשתלת שיער אלא בדרך של הגדלת אספקת דם לאיזור הפגוע וכרגע אין שום טכנולוגיה להגברת אספקת דם.
  • hair 16/05/2018 08:22
    הגב לתגובה זו
    חיפשתי באתר שלהם אם יש פרזנטציה למשקיעים - לא מצאתי. עברתי על תמלול שיחת הוועידה. מה שמעניין כמה עולה טיפול ללקוח ? 10 אלפים דולר ? סתם זרקתי מספר. כי אם זה עולה אפילו אלף דולר אז רק אנשים מאוד אמידים או כאלה שבהיסטריה מהתקרחות ירשו זאת לעצמם.
  • סימפל 16/05/2018 16:32
    רק לאחרונה הם קיבלו אישור FDA בשביל לבצע השתלה של השיער שהרובוט תולש מהעורף, אבל הרובוט עדיין לא הציג יכולת כזו. הם טוענים שתהיה לו את היכולת הזו רק בסוף השנה. בנוסף, הרובוט יכול לטפל רק בשיער שחור או חום כהה, על רקע עור בהיר. עלות הטיפול המינימלית, אם אינני טועה, היא 5000 דולר, שזו אכן בעיה. במחיר כזה, בדוגמא טיפה דומה, אתה יכול לעשות הסרת שיער בלייזר מכל סנטימטר בגוף.... לטובתם יאמר שהמייסד והיו"ר של רסטוריישן היה אחד מהמייסדים של אינטואיטיב סרג'יקל, אלו שפיתחו את הרובוט דה-וינצ'י. עדיין, יש לי חששות כבדים לגבי החברה. עתידה לא נראה טוב. נדמה לי גם שהמנכ"ל הוחלף, עוד לפני ההנפקה.
  • 35.
    ענק 15/05/2018 15:51
    הגב לתגובה זו
    "הממשל של טראמפ הוא חבורת ניאנדרטלים עם אלות. ככה הם מקבלים יחס" כשדניאל אלפרט, הפיננסייר המוערך שעומד בראש בנק ההשקעות ווסטווד קפיטל, פגש את דונלד טראמפ, הוא הבין שעומד מולו טיפש. אבל יש מקרים שהם דווקא כן רואים עין בעין: הצעדים האגרסיביים להגנה על התעשייה האמריקאית, גם במחיר מלחמת סחר מול סין אורי פסובסקי 11.05.18 "בשנת 2001 יצא לי לעבוד עבור דונלד טראמפ. חשבתי שהוא אחד האנשים הטיפשים שיצא לי לפגוש", מספר דניאל אלפרט. טראמפ שכר אז את שירותי ווסטווד קפיטל, בנק השקעות בוטיק מניו יורק שייסד אלפרט, ושבראשו הוא עומד. על הפרק עמדו עסקי הקזינו של טראמפ. "הוא יודע איך לשווק את עצמו, איך לקדם בניית ומכירת דירות. אבל מה שהוא יודע על שאר העולם יכול למלא אצבעון", אומר אלפרט.
  • שלמה גרינברג 16/05/2018 09:20
    הגב לתגובה זו
    "הפיננסייר המוערך שעומד בראש בנק ההשקעות ווסטווד קפיטל" לא אגיב, לבטח לא על "מה שהוא יודע על שאר העולם יכול למלא אצבעון". לבסוף, רק "חבורת אנשים עם אלות" (לאו דווקא ניאדטרלים) מקבלים יחס בעולם של היום ואלפרט צריך להבין זאת
  • אלפרט 16/05/2018 11:58
    בתשובה אלפרט מפנה אותי למאמר משבוע שעבר של תומאס פרידמן, בעל הטור המשפיע של "הניו יורק טיימס". "זאת אחת מפניות הפרסה הגדולות ביותר שהיו ב־15 השנים האחרונות בכל מה שקשור לסחר", אלפרט אומר. "פרידמן הוא המחבר של 'הלקסוס ועץ הזית', ו'העולם שטוח' (רבי־המכר המוקדשים למציאות הכלכלית הגלובלית במאה ה־21 - א"פ). הוא אחד התומכים הגדולים ביותר של סחר חופשי, כמצב שמיטיב עם כולם. ועכשיו הוא קורא לסין רמאית, ומאשים אותה בניצול לרעה של ארגון הסחר העולמי. כך שאני כבר לא בטוח מהי השקפת המיינסטרים בארה"ב".
  • אלפרט 16/05/2018 11:56
    ארה"ב היא כלכלה מתקדמת, והגיוני שהיא מייצאת שירותים ומייבאת סחורות. כשאני מציג בפניו את הטיעון הזה, אלפרט עונה: "הגירעון בסחורות היום הוא לא אותו הגירעון שהיה לפני 10 שנים. לפני עשור ארה"ב ייבאה הרבה יותר אנרגיה, והגירעון בסחורות היה בעיקר במגזר זה. היום הגירעון המסחרי שקשור לאנרגיה הוא אפסי. 100% מהגירעון בסחורות הם של סחורות מיוצרות, וכולן יוצרות מקומות עבודה". למשל? "כל דבר. כל דבר שדרושה עבודה כדי לייצר אותו. בנוסף, אני מציע לכל העיתונאים והכלכלנים שמדברים על יצוא שירותים - לצלול לנתונים, לפלח אותם ולראות ממה הם מורכבים. כשמבינים ממה יצוא השירותים מורכב, זה עושה חשק לזחול מתחת לשולחן. היצוא הגדול ביותר של ארה"ב בתחום השירותים הוא זרים שנוסעים לארה"ב". כלומר תיירות לארה"ב נחשבת כיצוא שירותים? "כל נסיעה לארה"ב. וזה פשוט לא יצוא. כשאומרים שארה"ב מייצאת שירותים, זה נשמע כאילו יש פה מגדלי משרדים מלאים בעובדי צווארון לבן, שיושבים ומייצרים שירותים עם ערך מוסף גבוה. בנוסף, כשמשווים בין הנתונים, מגלים שהעודף ביצוא השירותים הוא רק שליש מהגירעון ביבוא הסחורות. אז כשכלכלן מדבר על
  • 34.
    דבי 14/05/2018 16:14
    הגב לתגובה זו
    שלום שלמההאם מכיר את שותפות brookfieldInfra structureעושה רושם כחברה עם הנהלה רציניתStronk balance sheetדיבידנד חביב ויציב וצמיחה לא רעהמכה את המדד בשני האחרונותאם אתהנעוקב אשמח לכמה מילים על החברה והפוטנציאל העתידי.. והאם אתה רואה סיכונים גדולים לצמיחתהתודה דבי
  • שלמה גרינברג 14/05/2018 16:55
    הגב לתגובה זו
    מכיר היטב ואכן חברה מנוהלת היטב ומצליחה בתחום התשתיות. תבדקי לעומק מה בדיוק החברה עושה, היכן ובאיזו סביבה כלכלית ותגיעי למסקנות הנכונות
  • אכן בודקת. תודה שלמה (ל"ת)
    דבי 14/05/2018 18:41
  • 33.
    דורון 14/05/2018 16:10
    הגב לתגובה זו
    כמו אומניקום wpp ודומות להןחברות הaddsתודה רבה
  • בהזדמנות (ל"ת)
    שלמה גרינברג 14/05/2018 16:55
    הגב לתגובה זו
  • 32.
    גולדי 14/05/2018 16:05
    הגב לתגובה זו
    הר געש טרף כנראה מפעל של אורמת.המניה יורדת 5%שלמה האם לדעתך אורמת במחיר חלל?תודה
  • שלמה גרינברג 14/05/2018 16:56
    הגב לתגובה זו
    הר הגעש עוד לא טרף ולגבי המחיר הנוכחי תבדוק ותגיע למסקנות
  • 31.
    רמי 13/05/2018 17:13
    הגב לתגובה זו
    הרווחתי לא מעט מוויקס..מה דעתך שלמה על החברה ? תודה
  • שלמה גרינברג 14/05/2018 13:14
    הגב לתגובה זו
    יש לה הרבה מקום לצמוח אבל כרגע הבעיה היא לעבור לרווח. המכירות בעלייה מרשימה אבל כך גם ההוצאות זה תהליך מקובל בחברות הרשת וכאן מגיע מבחן ההנהלה
  • שלמה תודה על התגובה. נראה לי אתה צודק (ל"ת)
    רמי 14/05/2018 16:03
  • 30.
    יואב 13/05/2018 17:12
    הגב לתגובה זו
    שורפת כסף כמו משוגעת...שלמה לפני כשנה היית שורי על החברההאם שינית דעתך? תודה
  • שלמה גרינברג 15/05/2018 10:59
    הגב לתגובה זו
    ראשית לא הייתי שורי מעולם על שום מניה,ף בטח לא על אבן קיסר. כיוון שלא טרחת לקרוא הכתבה אז אזכירך שהייתי שורי על התחום בגלל ההתאוששות והסברתי שאם תתחלף ההנהלה לחברה פוטנציאל גדול. לא ידידי, לא שיניתי דעתי כלל. בנוסף מדוע שלא תבחן הדוחות ותראה לקוראים מהיכן לקחת "שורפת כסף כמו משוגעת"?
  • 29.
    נחום 13/05/2018 11:18
    הגב לתגובה זו
    שלום מר גרינברג, מה שלומך?תמיד תענוג מעניין לקרוא את כתבותיך.בעבר כתבת על טאואר שיש לה את המרכיבים להיות טבע הבאה .האם דעתך השתנתה לגבי טאואר?
  • לא (ל"ת)
    שלמה גרינברג 13/05/2018 12:19
    הגב לתגובה זו
  • תודה רבה!!! (ל"ת)
    נחום 13/05/2018 15:51
  • 28.
    m2041 13/05/2018 00:36
    הגב לתגובה זו
    אחת ההבטחות שטראמפ התחייב לקיים היא הוזלת מחיר הרפואה והתרופות- ובמיוחד התרופות הגנריות. לא נראה שטבע תעשה קאמבק כל כך מהר...
  • שט 13/05/2018 21:44
    הגב לתגובה זו
    וחברה לתרופות גנריות שתוכל לייצר מוצרים במחיריפ תחרותיים תצליח יותר מחברה שייצר תרופות יקרות. זה אתגר לטבע אבל גם את גר למתחרות שלה, לכן אין סיבה לחשוב מראש שטבע לא תעמוד באתגר.
  • 27.
    GNRX תעודת סל שלא מופיעה ביאהו פיננס אם אפשר עזרה (ל"ת)
    משקיע 12/05/2018 21:22
    הגב לתגובה זו
  • מופיע 13/05/2018 10:35
    הגב לתגובה זו
    לפעמים יש תקלות צריך להצע את החיפוש בחלק הימני היכן שרשום QUOTE LOOUP לא באיזור החיפוש בראש העמוד
  • 26.
    doron 12/05/2018 18:07
    הגב לתגובה זו
    אחרי כל ההקדמה הארוכה על התעשייה הגנרית שהיא נכונה בעיקרה, המצב היום הוא לגמרי אחר. חסמי הכניסה של חברות גנריות לשוק האמריקאי הם נמוכים ביוצר ולאור זאת מספר עצום של חברות הודיות רושמות ANDA'S ב FDA ומוכנות לחתוך במחירים עד לרנת העלות שלהן (40% מהANDA ב 2017 היו של חברות הודיות) לאור הקונסולידציה של השוק 84% מהשוק האמריקאי נשלט על ידי ארבע קבוצות רכישה שדואגות להוריד את המחירים עוד ועוד. לאור זאת השוק הגנרי בארה"ב הופך להיות שוק של קומודיטי ולכן הרווחיות תלך ותעלם. החברות החזקות עוברות לתחום של קומלקס גנריקס וביוסימילר ומשאירות את עיקר השוק להודים. אם מדברים על GRNX אז אם החברות העיקריות בו הן סלטריון, לונזה איקוויה ברור שגם הסל הזה הוא לא מאופיין בחברות גנריות טיפוסיות
  • צודק (ל"ת)
    שלמה גרינברג 13/05/2018 11:00
    הגב לתגובה זו
  • 25.
    tch 12/05/2018 17:49
    הגב לתגובה זו
    אשמח למידע על גורלה
  • שלמה גרינברג 13/05/2018 11:14
    הגב לתגובה זו
    כתבתי ארוכות על השתיים וניסיתי להסביר את הבעיות שכרוכות בהמשך דרכן. בגדול יש כאן מאבק בין חברי סנט בכירים למשקיעים גדולים שמוכנים לסכן הון עתק על הסיכוי ששתי החברות יהפכו לחברות ציבוריות מלאות או שהממשל ירכוש מניותיהם בשער ריאלי יותר. לשני הצדדים יש כוח פוליטי וכלכלי אבל מה שקורה בפועל הוא שהחברות מעבירות את רווחיהן לאוצר האמריקאי (כבר החזירו הרבה מעבר למה שקבלו בתכניחת החילוץ בזמנו) ומאידך נשארות עם הון שלילי תופעה שמגדילה הסיכוי שבסוף יועברו לכונס וכרגיל במקרים כאלו בעלי המניות יסבלו, ההרגשה הזו לוחצת על המניות
  • 24.
    טבע לשעבר היתה... בלה בלה בלה... (ל"ת)
    קולי 12/05/2018 15:07
    הגב לתגובה זו
  • 23.
    יעקב 12/05/2018 14:06
    הגב לתגובה זו
    שלמה יקירי מענין מאוד מאוד שהתעלמת מהחובות העצומים של טבע בריבית של6% על האגח האם עשיתה במיתכוון ????????????????????????.. טבע בפשיטת רגל כדאי שתתדגיש ואין לה כמעט סיכוי להחזיר את החובות !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! והאגח שלה כיום כבר ניקרא אגח זבל !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! תשובתך במיתכון
  • שלמה גרינברג 13/05/2018 11:15
    הגב לתגובה זו
    כיוון שאתה בטוח במה שיקרה אז למה שלא תמכור שורט?
  • 22.
    משקיע 12/05/2018 10:22
    הגב לתגובה זו
    1. החוב עצום. יהיה ממש קשה וארוך להחזיר. 2. איבוד אמון. אמנם המנכל החדש משדר יותר אמון אך עדיין קשה לשכוח מהלך כזה כושל של קניית חתול בשק בשווי 40 מיליארד דולר. משהו שם רקוב 3. בגנריקה אין רווח גדול. בשביל רווח צריך פטנט ואין לטבע משהו כזה. בכל אופן בהצלחה למי שמשקיע ובהצלחה לטבע שמעסיקה אלפי עובדים בישראל.
  • מדוע שלא תבדוק מהו החוב הריאלי?? (ל"ת)
    שלמה גרינברג 13/05/2018 11:16
    הגב לתגובה זו
  • 21.
    סימפל 12/05/2018 00:40
    הגב לתגובה זו
    1) האם הייתה משנה משהו בכתבה, לאחר שטראמפ פירט היום את תוכניתו להפחתת מחירי התרופות? 2) חברת REWALK ROBOTICS הישראלית (נדמה לי RWLK), קיבלה לפני חודשיים נדמה לי השקעה של 20 מיליון דולר מחברה סינית (תמורת מניות אם אני זוכר נכון). בקיצור, יש עתיד לREWALK? כי אני לא מבין למה שנכים יעדיפו את הפיתרון שלהם, אם כך או כך הם עדיין יאלצו להשתמש בקביים.
  • שלמה גרינברג 13/05/2018 11:23
    הגב לתגובה זו
    לגבי REWALK , מכיר החברה, המוצר מעניין אבל קשה מאוד לשיווק אולי עם הכסף ההונג קונגי יצליחו
  • rwlk 13/05/2018 10:40
    הגב לתגובה זו
    ברבעון האחרון הכנסות 1.6 מיליון דולר והפסדים של 6.3 מיליון דולר (כמה זמן יחזיק הכסף של סינים ?) יש מתחרים רציניים, הם לא המליחו לפרוץ בענק לפני שצצו המתחרים. תמיד יש סיכוי להצעת רכש. המייסד ואבי הרעיון פרופ גופר כבר לא בחברה. למערכת כזו יתרון ענק לנכה שיושה על כסא גלגלים. ברגע שהוא מתחיל לזוז הבריאות שלו משתפרת, הסוכר משתפר, הצורך בתרופות יורד וכו.
  • 20.
    נפתלי 11/05/2018 21:53
    הגב לתגובה זו
    שלום שלמה ותודה על המאמר..האם אתה עדיין עוקב אחרי קינדר מורגן, גם אחרי הקריסה ב2015 (או סוף 14)נראית שוב זולה יותר מחברותיה לתחום peers כמו epd etp cop psx ואחרותידועה לך סיבה עדכנית? טאנקס
  • שלמה גרינברג 13/05/2018 11:34
    הגב לתגובה זו
    סיבה למה?
  • סמי 13/05/2018 10:47
    הגב לתגובה זו
    המרוויחים והמפסידים מהתרסקות מחירי הנפט - ומניות שכדאי לשמור מהן מרחק פרשן וול סטריט של Bizportal בוחן את קריסת מחירי הנפט ומצביע על המרוויחים והמפסידים מהמהלך שלמה גרינברג | 09/12/2015
  • kmi 13/05/2018 10:46
    הגב לתגובה זו
    ב yahoo finance ותוסיף את kmi (ב comparison( תראה את עלית הריבית וירידת המניה.
  • נפתלי 13/05/2018 11:57
    תודה על הלינק. מכיר את הכתבההרבה מים/נפט זרמו מאז בצינורות של קינדר. המצב היום שונה
  • 19.
    גושן 11/05/2018 21:49
    הגב לתגובה זו
    אבל מה זה בפועל אומר להיות מחזיק בשותפות כזו כאזרח ישראלי שקנה נייר או כאזרח אמריקאי שקנה ? תודה
  • שלמה גרינברג 13/05/2018 11:35
    הגב לתגובה זו
    http://www.bizportal.co.il/marketopionion/news/article/419534
  • תודה (ל"ת)
    גושן 14/05/2018 16:07
  • 18.
    לימור 11/05/2018 19:05
    הגב לתגובה זו
    האם לדעתך הירידה החדה אחרי הדוח מוגזמת? האם החברה במצב לא טוב לעתיד? תודה
  • PM MO BTI 11/05/2018 22:07
    הגב לתגובה זו
    מסך עשן: על 'מניות החטא' שאולי יהרגו אתכם - אבל לפחות תמותו עם הרבה כסף פרשן וול סטריט של Bizportal, על המניות שאף אחד לא חשב שיישרדו, אבל הן בשיא כל הזמנים שלמה גרינברג | 18/06/2016
  • ה-GUUL זה האיום הגדול על הסיגריות (=כולל האלקטרוניות) (ל"ת)
    הסיפור זה ה-GUUL 14/05/2018 07:36
  • לימור 13/05/2018 11:58
    שווה ששלמה יתן דעה אקטואלית יותר ל2018. הניירות גם ירדו מאז כ40%
  • 17.
    אפי 11/05/2018 17:42
    הגב לתגובה זו
    האם לדעתך עוברת תיקון מתבקש לאחר עליה מתמשכת או שמא קיים חשש להמשך צמיחתה לאור סטגנציה בצבר ההזמנות והחוב הגדול שנטלה לצורך רכישת תע"ש. שבת שלום
  • שלמה גרינברג 12/05/2018 08:25
    הגב לתגובה זו
    לדעתי החוסר באינפורמציה מדוייקת לגבי נושא רכישת תע"ש שנובע גם מחוסר כסוי אנליטי רציני וגם מחוסר מידע על תע"ש הוא הסיבה.
  • 16.
    יש סיבה שאלביט מערכות ירדה כ-25% מהשיא? (ל"ת)
    שאלה מערכתית 11/05/2018 17:05
    הגב לתגובה זו
  • ירדה 25% כי לפני כן עלתה 140% (ל"ת)
    תשובה מערכתית 12/05/2018 13:44
    הגב לתגובה זו
  • ברוך 12/05/2018 12:39
    הגב לתגובה זו
    אלביט פשוט נמכרה במסחר ע״י אנשים שיצאו אם רווח לאחר תקופה עכשיו לאחר הירידות היא תמשיך לעלות לאט לאט ובטוח אבל בסך הכל היא תעלה כי יש הצדקה למפעל הייטק עם רווחים באופן קבוע
  • שט 12/05/2018 10:10
    הגב לתגובה זו
    האחרונות. שמתי לב שמאז 1.1.15 כאשר מחיר המניה היה בערך 20 אלף, המניה עלתה עד בערך 52 אלף. אפריורי לא ראיתי שום נתון שמצביע על עליה ברווחי אלביט פי 2.5 בתקופה מאז 1.1.15 לכן נראה לי שמחיר המינה נופח ללא שום סיבה כלכלית פי 2.5. אם מחיר המניה מחר יהיה 20 אלף, אקנה ללא היסוס. אם מחיר המניה ירד לסביבות 30 אלף אבדוק בצורה יותר יסודית את הרווחים המיידיים והעתידיים שלה, כל עוד המניה ניסחרת ביותר מ- 30 אלף איני רואה סיבה לטרוח על בירור רווחיה ולא אקנה כלום.
  • איחטיאנדר 12/05/2018 02:18
    הגב לתגובה זו
    חומרי גלם לא ברורים הכוללים גם חיבוק דב מניסנקורן.
  • לא מפסיקה לרדת 11/05/2018 22:03
    הגב לתגובה זו
    Israel's Elbit to buy state-owned IMI Systems for 1.8 bln shekels ReutersMarch 11, 2018 JERUSALEM, March 11 (Reuters) - The Israeli government said on Sunday it was selling weapons manufacturer IMI Systems to Elbit Systems for 1.8 billion shekels ($523 million). Elbit may pay an additional 100 million shekels depending on IMI's performance, Israel's Finance Ministry said in a statement.
  • 15.
    ELIZ 11/05/2018 16:52
    הגב לתגובה זו
    שלמה שלום החוב מול ההתחייבויות של טבע הם הם שורש העניין. כדי להזרים כסף לסגירת הפער היא צריכה כמעט לשתק את המחקר והפתוח שלה, להמשיך לסגור מפעלים,קווים,מלאים מתים וכ עבודה. אין ודאות שהיא תצא להתחדשות לא מעשית ולא רעיונית. אי לכךאין ודאות שטבע תצא לדרך חדשה כשהשוק ראווי בתרופות גנריות, טבע משותקת מבחינת תרופות אתיות מסיבות שמניתי להלן.
  • 14.
    SYMC 11/05/2018 16:45
    הגב לתגובה זו
    חברה בשווי 18 מיליארד דולר, שמונפקת משת 1989 - בום ומאבדת בשניה שליש מהערך שלה. מהמו מי - לך תדע ! Symantec Crashes After LifeLock Maker Says Internal Probe Will Delay Results May 11, 2018 Customers provide LifeLock with their Social Security number, birthdate and other data, and the company scans for credit applications, mortgage loan applications, address changes and other signs of identity theft. Plans range in cost from $9.99 per month for coverage of up to $25,000 for stolen funds and monitoring one bureau, to $29.99 a month for coverage up to $1 million, beefed-up alerts and monitoring of the three big credit bureaus. Symantec's investors relations vice president, Cynthia Hiponia, told a conference call late Thursday the investigation "does not relate to any security concern or breach with respect to our products or systems" but wouldn't elaborate further and would not respond to questions related to it owing to ongoing probe.
  • שלמה גרינברג 12/05/2018 08:30
    הגב לתגובה זו
    כאשר חברה מוציאה הודעה סתומה ומבהילה בעולם של תרבות כותרות, ""The investigation is in its early stages and the "Company cannot predict the duration or outcome of the investigation כעת ולמרות שזה נראה מפתה משהו, יצטרכו אפילו הספקולנטים לחכות להודעה שתבהיר יותר.
  • 13.
    שלמה 11/05/2018 13:21
    הגב לתגובה זו
    כפי שכתבת הרכישה הייתה הגיונית בזמנה אלא שאחר כך חל מפנה בשוק הגנרי. לפי החוזה בין טבע לאלרגן טבע יכלה לצאת מהעיסקה ולשלם קנס מקסימלי של 2 מיליארד דולר. אלא שאף בן אנוש אינו מוכן להודות בטעות ולשלם 2 מיליארד מיד , אלא ההנהלה העדיפה לטמון את הראש בחול ולקוות לנס שכמובן לא קרה
  • זה כמובן לא אני שמגיב (ל"ת)
    שלמה גרינברג 12/05/2018 08:32
    הגב לתגובה זו
  • 12.
    WWE 11/05/2018 12:59
    הגב לתגובה זו
    מאז אוקטובר נובמבר 2017 המניה עולה כמו טיל. פתאום גם הם וגם השוק מתחיל להבין את הפוטנציאל - שידורים חיים, התרחבות לעוד ועוד מדינות (הודו, סין). מה שלא ברור - למה זה לקח כול כך הרבה שנים. כאילו שמשהוא בטכנולוגיה פתאום אפשר את הפריצה הזו. הם משודרים ב 180 מדינות.
  • שט 12/05/2018 10:19
    הגב לתגובה זו
    בהתאם לכך.
  • שלמה גרינברג 12/05/2018 08:40
    הגב לתגובה זו
    לא רק שעוקב אלא מכיר היטב, השתתפתי בהנפקה בזמנו, הייתי בקוליסאום במסצ'וסטס וראיתי את "ההופעה" של וינסנט ולינדה מקמהון שעדיין מובילים את הביזנס הזה. בעולם של כותרות וסנסציות אין פלא שהם ושומרי המשקל עולים
  • 11.
    אייל 11/05/2018 08:08
    הגב לתגובה זו
    שאפו על הכתיבה המקצועית והמרתקת, כישראלי אני מקווה שטבע שהיתה מקור גאווה תחזור לימי הזוהר שלה...
  • מיכל 12/05/2018 13:51
    הגב לתגובה זו
    מקווה שהחברה וקאר שולץ יחזירו את החברה למסלולה ושהמניה תתקן בהתאם...אני מושקעת שם את כספיי הפנסיה שלי עוד משער 58$, שלמה אתה איש יקר שהחזיר ולו במעט את התקווה שאוכל להחזיר את השקעתי או לפחות חלק ממנה בעתיד...
  • 10.
    יוסף משי 11/05/2018 07:15
    הגב לתגובה זו
    סימבול agx חברה גדולה ותיקה שעוסקת בלא מעט תחומים וביניהם אנרגיה ירוקה החברה הציגה דוח לא משכנע וירדה השנה לא מעט.. צצה לי כבר כמה חודשים במסננים הכי שמרנייםשלמה אם מכיר את החברה אשמח שתספר דעתך עליהתודה מיוסף
  • לא מכיר (ל"ת)
    שלמה גרינברג 11/05/2018 15:20
    הגב לתגובה זו
  • 9.
    אין כמוך שלמה! 11/05/2018 03:29
    הגב לתגובה זו
    שלמה, התייחסותך בבקשה לענף הFINTECH ואו לקרן תל אביבית יחסית חדשה MTFי FINTECH BLUESTAR - מגודרת מט"ח (מס' 5125703). תודה מראש
  • בהזדמנות אתייחס איני עוקב אחרי שוק ההון הישראלי (ל"ת)
    שלמה גרינברג 11/05/2018 15:21
    הגב לתגובה זו
  • FINX 12/05/2018 11:22
    אם תפתח ב yahoo finance גרף מ 31 לדצמבר 2016 עד היום תראה תשואות של 67 אחוז של התעודה הנל מול 34 של QQQ. זה נובע מחברת SQUARE סימול SQ שמהווה 8 אחוז מהתעודה והתשואה שלה 265 אחוז בתקופה ההזו (להרבה מניות אחרות בתעודה יש תשואה של 30 עד 50 אחוז שלא שונה מ QQQ)
  • 8.
    מריאן קפלון 10/05/2018 23:58
    הגב לתגובה זו
    הגיע זמן שתרופות סבתא שחברות מרוויחות עליהן כסף רב ירדו מהמדפים. מגיעה שיטה חדשה עם טכנולוגיה לרפואי חיצוני ופנימי ללא תרופות על ידי השפעה ישירה על המוח... מי שלא מבין זאת או לא קפץ על רכבת הזאת בזמן, יהפוך אנדרטה לשיטה הישנה והפרימיטיבית.
  • שט 12/05/2018 09:57
    הגב לתגובה זו
    דעתי השלילית היא שחלק גדול מתרופות המירשם גורמות נזקים גופניים בשימוש ממושך, כי שיטת הבדיקות אינה מאפשרת זיהוי נזקים בטווח ארוך. תעשיית התרופות במידה רבה היא תעשיית כרוניזציה, כלומר רוצה להפוך צרכנים שלנה לצרכנים כרוניים של התרופה על ידי טיפול בסימפטומים במקום טיפול במחלה. לחברות התרופה אין שום עניין לרפא, העניין שלהן הי להפוך חולים לצרכנים עד יום מותם. אבל ההצעות שלך עלח תרופות באמצעות עידוד המחו לייצר בעצמו תרופות, היא הצעה הזויה. המוח לא בנוי לזה.
  • שלמה גרינברג 11/05/2018 15:23
    הגב לתגובה זו
    תוכל לתת דוגמה אחת? ואולי גם דוגמה לשיטה החדשה עליה אתה מדבר?
  • פייתפול 11/05/2018 14:02
    הגב לתגובה זו
    איך משקיעים בה?
  • פייתפול 11/05/2018 14:02
    הגב לתגובה זו
    איך משקיעים בה?
  • 7.
    מוקיר 10/05/2018 23:27
    הגב לתגובה זו
    שלמה היקר, אפשר המלצה לסל\ים העוקב\ים אחריו? תודה מראש
  • תגולל (ל"ת)
    שלמה גרינברג 11/05/2018 15:24
    הגב לתגובה זו
  • לרון 11/05/2018 10:25
    הגב לתגובה זו
    etf פלוס נושא מבוקש ותקבל מגוון qqq היא תעודת הסל הידועה של נאסדק
  • מוקיר 11/05/2018 14:26
    על התעודה המומלצת ולאו דוקא הידועה, אבל תודה בכל מקרה
  • 6.
    דרגו 10/05/2018 19:20
    הגב לתגובה זו
    קנתה חברה
  • סימפל 10/05/2018 21:59
    הגב לתגובה זו
    אוקי, אז סולאראדג' (שאני מחזיק במניות שלהם) קנו את גאמאטרוניק ב-40 מיליון שקל. לא יודע מה זה אומר לעתיד של סולאראדג'. אולי זה כחלק מרצון לעשות יותר כסף ממוצרי אחסון האנרגיה של סולאראדג'. אבל החוק שעבר בקליפורניה, ושמחייב התקנת פאנלים סולארים על כל הבתים שיבנו החל מינואר 2020, זה כל אדם עם שני תאי מוח ומעלה מבין בהחלט מה זה אומר, ולכן סולאראדג' עושה היום 15% ולי יש חיוך גדול על הפנים.
  • יוסי 11/05/2018 17:17
    מנכ"ל סולארדאדג' סלע צופה עתיד גדול לתחום האל פסק
  • דרגו 11/05/2018 14:04
    לא הבנתי למה עיסקת הרכישה הקפיצה ככה את המניה
  • דרגו 11/05/2018 14:04
    לא הבנתי למה עיסקת הרכישה הקפיצה ככה את המניה
  • 5.
    ESLT 10/05/2018 17:38
    הגב לתגובה זו
    עדיין לא פורסמו (יפורסמו ב 29.5) מאז הכתבה שלך נפלה בעוד 10-15 אחוז. הכי חמור הירידה מאמצע אפריל להיום. השוק התאושש והמניה יורדת. זה תואם אחד לאחד להתחזקות הדולר מול השקל בתקופה הזו (הכתבה - מניית ת"א 35 שנפלה 13% מהשיא - האם נוצרה הזדמנות כניסה? פרשן וול סטריט של Bizportal על המניה שנעצרה בחודשים האחרונים ועל הסקטור המבטיח שלמה גרינברג | 05/01/2018 )
  • כיצד זה קשור "לכתבה שלך" והמסקנה מהי? (ל"ת)
    שלמה גרינברג 11/05/2018 08:33
    הגב לתגובה זו
  • ESLT 11/05/2018 10:16
    שוב את הכתבה - ובמיוחד המשפט המסכם שמובא כאן. (נחיה ונראה. נראה לנו שאם ההתדרדרות תימשך תיווצר הזדמנות כניסה מעניינת למניה. אבל מי שיקנה רק בגלל המשפט הזה מגיע לו שהמניה תמשיך לרדת. )
  • טיל 10/05/2018 19:19
    הגב לתגובה זו
    לך תמכור שוקו במקום להתעסק במניות
  • מתפרקת בריבוע 10/05/2018 22:28
    הקטע שהיא לא התאוששה עם השוק בעליות בתחילת מאי השנה
  • 4.
    סימפל 10/05/2018 15:59
    הגב לתגובה זו
    "מדוע אם כך אנחנו אופטימיים לגבי התחום הגנרי וגם טבע?" "אם הדעה שלנו נכונה אז השקעה בתחום הגנרי מעניינת ועדיין היינו מתרכזים בסלים ולא במניות וזאת למרות שתחושת הבטן שלנו היא שטבע תסיים את 2018 טוב בהרבה משנכנסה. " מלבד זאת, מתי העימות הטלוויזיוני עם עמיתך לביזפורטל אדון עמית טל, לגבי הטענות שלו על מצב השווקים?
  • לרון 11/05/2018 10:00
    הגב לתגובה זו
    צניעות מזויפת המקובלת בכתבות שוק ההון
  • שט 12/05/2018 20:40
    אם שלמה גרינברג חושב שהוא "מציג דעה מקובלת על רבים" נהוג להשתמש בלשון רבים.
  • סימפל 11/05/2018 16:31
    גרינברג חולק פה את תובנותיו בחינם, ואני לא ראיתי פה שחצנות, אלא רעיונות שעזרו לי מאוד עד היום להבין יותר טוב את העניינים. במקום לומר תודה, אתה מבזבז את הזמן של אנשים עם תגובות חסרות תועלת. אני בטוח שגם לך יש משהו יותר טוב לעשות עם הזמן שלך.
  • הסקרנות עוזרת לבריאות (ל"ת)
    שלמה גרינברג 11/05/2018 08:34
    הגב לתגובה זו
  • ההפך הגמור. (ל"ת)
    ממש לא 11/05/2018 18:35
  • הסקרנות הרגה את החתול (ל"ת)
    החתול של שרדינגר 11/05/2018 17:19
  • לרון 11/05/2018 10:29
    השחצן הצנוע
  • 3.
    שלמה מה לגבי פריגו ? אשמח לכמה מילים ממך בעניין (ל"ת)
    פאפא 10/05/2018 15:13
    הגב לתגובה זו
  • בהזדמנות (ל"ת)
    שלמה גרינברג 10/05/2018 15:42
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    מתוך כלכליסט 10/05/2018 14:15
    הגב לתגובה זו
    רשות ני"ע בארה"ב החליטה: טבע הפכה לחברה אמריקאית ה־SEC מסווגת מעתה את ענקית התרופות כחברה מקומית – ומבטלת בכך את הקלות הדיווח שמהן נהנתה עשרות שנים. בעקבות זאת נחשפו אחזקות הבכירים במניות טבע בשווי של מאות מיליוני דולרים דרור רייך07:2404.01.18 ההחלטה לא היתה של טבע, אלא של ה־SEC, רשות ניירות ערך של ארה"ב. עד היום טבע היתה בסטטוס של "מנפיקה זרה" (Foreign Private Issuer). לאחר רכישת אקטביס גנריקס, החטיבה הגנרית של אלרגן, בכ־40 מיליארד דולר באוגוסט 2016, ביצעה הרשות בדיקה לגבי עסקיה של טבע והחליטה לשנות את סיווגה.
  • שלמה גרינברג 10/05/2018 15:44
    הגב לתגובה זו
    רכישת אקטיבס העלתה את נכסי טבע בארה"ב ללמעלה מ % 50 מסך הנכסים וזו אכן הסיבה
  • 1.
    אבי3 10/05/2018 13:25
    הגב לתגובה זו
    לגבי הסוף, אם אני לא טועה אמרו שבעקבות קניית אלרגן טבע הפכה להיות חברה ״אמריקאית ״ על פי הרשיות בארצות הברית.שאלה-לגבי דיסני-פוקס, מה אתה חושב, האם קומקאסט באמת תצליח לקחת לדיסני את פוקס?
  • שלמה גרינברג 10/05/2018 15:47
    הגב לתגובה זו
    מה פירוש "לקחת לדיסני" קומקאסט חברה גדולה מדיסני
  • כי פוקס כבר הסכימו להצעה של דיסני (ל"ת)
    אבי3 10/05/2018 19:47
  • כי פוקס כבר הסכימו לדיסני (ל"ת)
    אבי3 10/05/2018 17:46