פסגות: "החיבוק החם שטראמפ קיבל - לא היה בהכרח מוצדק"
המתיחות הגיאופוליטית בין מעצמות הגרעין התעצמה בסוף השבוע האחרון, כאשר סין התייצבה לימינה של צפון קוריאה במידה וארה"ב תתקוף ראשונה. השווקים מעבר לים נסחרים בעצבנות ובבית ההשקעות פסגות הוציאו התייחסות לעניין תחת השאלה: "האם החיבוק החם שטארמפ קיבל מהמשקיעים היה מוצדק?".
גרינפלד: "לא ברור מה יותר מדאיג אותנו, זה שנשיא ארה"ב מתנסח כמו דמות מסרט של טרנטינו או זה שסין הפכה להיות פתאום המבוגר האחראי בזירה הגלובלית. כך או כך, מפלס החששות של השווקים שנהנו מתקופה ארוכה של חוסר דאגות עלה בשבוע שעבר, מה שבא לידי ביטוי בירידות בשוקי המניות, ירידות בתשואות האג"ח הממשלתיות, עלייה במדד ה-VIX ועלייה במחיר הזהב. כמובן שעוד מוקדם מדי כדי להעריך עד לאן המתיחות בין ארה"ב לצ.קוריאה תיקח אותנו אבל אין ספק, בהינתן שהיכולת של טראמפ להעביר רפורמות משמעותיות בקונגרס ובסנאט מוגבלת מאוד, שככל שעובר הזמן הופך להיות יותר ויותר ברור שהחיבוק החם שטראמפ קיבל מהמשקיעים בתחילת דרכו לא היה בהכרח מוצדק".
"מדד המחירים של חודש יולי הפתיע מעט כאשר עלה ב-0.1% בלבד, זאת לעומת צפי לעליה של 0.2%. עם זאת, הסיפור הגדול הוא לא בהפתעה של עשירית נקודת האחוז אלא בהרכב המדד שמלמד על תופעות דפלציוניות ברורות במשק האמריקאי. הגורמים הדפלציוניים המרכזיים בחודשים האחרונים הם מחירי הרכבים המשומשים שיורדים בחדות (4.1% ב-12 החודשים האחרונים) כתוצאה מעודף היצע אדיר של רכבים מליסינג (נשמע מוכר?), מחירי הסלולר שיורדים בחדות (8.9% ב-12 החודשים האחרונים) כתוצאה מהתגברות התחרות (נשמע מוכר?) ומחירי הלינה במלונות שירדו ב-6% בחודשיים האחרונים. נכון, ניתן לומר שמדובר בגורמים זמניים בלבד אבל הניסיון המקומי מלמד שגורמים זמניים יכולים להמשך הרבה זמן. בסופו של דבר, האינפלציה השנתית עלתה מ-1.6% ל-1.7% אך אינפלציית הליבה נותרה ללא שינוי ברמה של 1.7%. יתרה מכך, האינפלציה השנתית בסעיפי השירותים השונים (ללא שירותי אנרגיה) ירדה מרמה של 3.1% בתחילת השנה ל-2.4% בלבד בחודש שעבר. אינפלציה זו היא הסממן הטוב ביותר לכוחות האינפלציוניים הבסיסיים במשק והיא ללא ספק במגמת האטה. מגמה זו מייצרת סימני שאלה בפד שעד לא מזמן העריך שהאינפלציה במגמת עליה. עם זאת, כאשר לוקחים בחשבון את ההשפעה האינפלציונית של היחלשות הדולר שצפויה לבוא לידי ביטוי בטווח של 9-6 חודשים מהיום ואת המשך השיפור בשוק העבודה, סביר להניח שהאינפלציה בארה"ב תחזור לעלות לכיוון היעד של הפד' במחצית הראשונה של השנה הבאה. לכן, ריבית הפד תוותר כנראה ברמתה עד סוף השנה ותחזור לעלות רק ב-2018".
"לפני קצת יותר מחודשיים הערכנו פה שהעלאת הריבית של חודש יוני עשויה להיות גם העלאת הריבית האחרונה של 2017. אז, כאשר השווקים תמחרו עדיין יותר משתי העלאות ריבית במהלך 12 החודשים הבאים (יוני 17-יוני 18) הערכנו שההסתברות להפתעה שלילית ועליית תשואות בארה"ב היא נמוכה ולכן המח"מ הבינוני-ארוך בשוק המקומי נראה היה עדיין אטרקטיבי להשקעה. כיום, לאחר נתוני האינפלציה של חודש יולי, נדמה שהשווקים הגיעו למסקנה דומה כאשר ההסתברות להעלאת ריבית עד סוף השנה ירדה ל-25% בלבד. עם זאת, מכיוון שהשווקים מתמחרים גם הסתברות של 54% בלבד להעלאת ריבית עד אוגוסט 2018 (כלומר השוק מתמחר חצי העלאת ריבית בלבד ב-12 חודשים הקרובים), נראה שההסתברות לעליית תשואות בארה"ב עלתה. אם נוסיף לכך גם את ירידת התשואות החדה שנרשמה באפיק השקלי מאז תחילת יולי הרי שלהערכתנו זה זמן טוב לקצר את המח"מ ל-4 שנים".
- 3.חן 13/08/2017 18:38הגב לתגובה זוכותרת לא נכונה כלל
- 2.ביזפורטל 13/08/2017 17:29הגב לתגובה זושגרמו הפסדי עתק לחוסכים ודאגו רק לחשבון הנוסטרו שלהם נוכלים וגנבים
- 1.אלי 13/08/2017 16:27הגב לתגובה זוממתי אתם מבינים בפוליטיקה.אתם בקושי מבינים בכלכלה שרפתם למשקיעים את הכף בטבע.עדיף שלא נשמע עליכם בקרוב