"אמנות בניית הדיל" - על תופרי העסקאות בוול סטריט - ותעודת סל שכדאי להכיר
פרשן וול סטריט של Bizportal על התחום שהולך ותופס מקום חשוב בתעשייה הפיננסית
הדיבידנד של AAPL. שהיום הפך לגבוה בעולם מעל לדיבידנד של אקסון הוא עוד הוכחה חשובה ביותר להתמזגותה הפנומנלית של מהפכת הטכנולוגיה לכלכלת המיינסטרים. דווקא זה צריך למשוך תשומת לב ולא השטויות של הפרשנים לגבי אכזבתם המטופשת מהדו"ח.
מי שעוקב אחרי טור זה זוכר את "מלחמתנו" הארוכה, בתחילת המאה, במומחים שטענו אז שאסור לחברות טכנולוגיה, בגלל הצורך בהשקעות מו"פ ענקיות, לחלק דיבידנד. הסברנו שחברות הטכנולוגיה אינן שונות מכל חברה רווחית אחרת ולא רק שתצטרכנה לשלם דיבידנד מעודפי הרווחים שייוצרו עם התקדמות המהפכה אלא שיובילו בחלוקת הדיבידנד בגלל רווחי העתק שיצטברו כתוצאה מהתקדמות המהפכה. תבדקו.
בהמשך לכך, חשוב שתסתכלו ותאזינו לריאיון של אלון מאסק באתר ה TED (אתר חובה). מאסק הוא הוכחה חיה למהפכת הטכנולוגיה וזה ריאיון חובה שלשמחתנו כתב עליו השבוע העורך, יוסי פינק. הדרך שבה מצליח האיש הצעיר הזה לחבר בין חלומות הטכנולוגיה למציאות הכלכלית (וטסלה היא הדוגמית הקטנה בהשוואה לדברים האחרים שהוא מקדם) ולהגשים למעשה את חלומו הרטוב של השר נפתלי בנט לגבי הנוער הישראלי (כפי שהתבטא בטקס חלוקת פרסי ישראל), מוכיחה את הטענה שלנו לגבי הכיוון שמובילה מהפכת הטכנולוגיה ואנחנו כותבים זאת מאז העלה על הכביש את ה-Tesla Roadster ב-2008, אותה השנה בה הגיע גם האייפון לשוק.
לנו אין ספק שכל מה שאומר מאסק יהיה מציאות והכול בגלל מהפכת הטכנולוגיה ואנשי ביצוע החלומות כמותו. מנוע הצמיחה הגדול ביותר מאז המהפכה התעשייתית של המאה ה-18 רק מתחיל להשפיע. בכל מקרה, התקשורת ממשיכה בקדרותה וכעת נזכרו שחודש מאי הגיע והוציאו מהבוידעם את הסיפור הזקן של "sell in May and go away", שכעובדה לא עובד מזה 6 שנים (תבדקו ואפילו אם החודש יתממש תהיה זו הזדמנות קניה).
- בנק עם שורשים אפלים: הבנקאות הנאצית בשואה
- עמלות, כרטיס אשראי והטבות נוספות: מה הבנקים השונים מציעים לצעירים?
העיסוק האובססיבי בחודש מאי "האיום" נעשה כיוון שאין לעורכים מספיק סיפורי אימה על השוק. גם בגלל שהחברות שוב מכות את הקונצנזוס וגם בגלל ששבעת נביאי הזעם של וול סטריט, סורוס, רוביני, פאבר, רוג'רס, גרוס וויטני ממעטים, לאחר עשר שנות הבטחות שלהם שהתבדו, להתראיין. עוד חסר לתקשורת שטראמפ יצליח להעביר את רפורמת המס שלו בשלמותה (חבל שמביאים בתקשורת רק קטעים "נוחים") ולפתע יתגלה שהגירעון התקציבי הענק בארה"ב הפך לעודפים ענקיים.
בנקאות ההשקעות
המעבד של וול סטריט: בנקאות השקעות (Investment banking) היא חלק מהתעשייה הפיננסית וממערכת הבנקאות שעיסוקה ביצירת הון לחברות, ממשלות וגופים אחרים. בנק ההשקעות עוסק בחתמות של אגרות חוב ומניות ובייעוץ, קידום והפצה לציבור של נ"ע שונים. הבנק מסייע (מייעץ ויוזם) במיזוגים, רכישות ורה ארגון ומשמש כברוקר למשקיעים מוסדיים ובודדים. אבל בנקאי ההשקעות הוא לא אנליסט וגם לא ברוקר, הוא משמש למעשה כיועץ-על ומשתמש בבעלי המקצוע שהוזכרו כחלק מביצוע משימותיו.
התעשייה הזו נעשית חשובה יותר ככל שההתמזגות של מהפכת הטכנולוגיה לתוך כלכלת המיינסטרים מתקדמת. עשרת בנקי ההשקעה המובילים בעולם, בסוף מרץ 2017, מבחינת היקף ההכנסות מחטיבות הבנקאות השקעות נטו, היו: ג'י פי מורגן (סימול: JPM), גולדמן סאקס (סימול: GS), בנק אוף אמריקה/מריל לינץ' (סימול: BAC), מורגן סטנלי (סימול: MS), סיטיגרופ (סימול: C), ברקליס (סימול: BCS), קרדיט סוויס (סימול: CS), דויטשה בנק (סימול: DB), וולס פרגו (סימול: WFC) ו-UBS. הסדר הנ"ל שונה כמובן מבחינת סך ההכנסות או שווי השוק.
- טראמפ הוא פיל בחנות חרסינה, אבל לא ישבור את הכלים
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
בתחום בנקאות ההשקעות פועלים גם גופים פרטיים גדולים שהמובילים בהם הם Allen& co. ו-APP Securities. "תוציאו את בנקאי ההשקעות מהשוק", אמר פעם מייקל מילקין, "ותישארו עם סתם מרכז מסחרי משעמם" ולכן כינינו את התעשייה הזו כ"מעבד של וול סטריט". לקוחות התעשייה הם חברות שמנפיקות, שכבר הונפקו, גופים ממשלתיים ומוסדיים ואפילו סטארט אפים.
בנק השקעות, שיודע ללוות נכון ומקצועית, יכול להיות ההבדל בין הצלחה וכישלון עסקיים, גם בטווח הקצר וגם בארוך. מבחינת התקשורת מדובר ב"מכרה זהב" של מידע ורכילות כי בנקאי ההשקעות הוא Deal maker שנמצא בלב הפעילות העסקית/פיננסית ולכן הוא מושך את תשומת הלב של התקשורת (סרטים רבים נעשו על הנושא). השכר הגלובלי מעסקאות בנקאות השקעות נטו (מתבטא בעמלות בד"כ) הגיע, ב-2015, ל-64.6 מיליארד דולרים וזה על עסקאות M&A בשווי 1.9 טריליון דולרים שנעשו באותה שנה. 66% מהסכום בעסקאות בתוך ארה"ב.
ההשפעה המתמשכת של העסקאות הללו על החברות אדירה. חשוב להבין שפעילות בנקאות ההשקעות אינה הפעילות הגדולה של הבנקים להשקעות. אם תיקחו את גולדמן סאקס כדוגמה אז חטיבת בנקאות ההשקעות תרמה להכנסות ב-2016, 6.27 מיליארד דולרים או 20.5% מסך ההכנסות שהגיעו ל-30.6 מיליארד. מקורות ההכנסה הגדולים האחרים היו "עשיית שוק" שתרם 32.5% מהסה"כ וניהול נכסים שתרם 17.4%. אבל פעילות בנקאות ההשקעות היא הבסיס להצלחת הפעילויות האחרות, מנוע הצמיחה של התעשייה.
מדובר במקצוע שדורש ידע רב תחומי ומעל הכל יכולות של זיהוי מצב, יכולת הרכבה של עסקה, מומחיות במו"מ עסקי וליווי לאורך זמן של עסקאות. התפתחותה של חברה עסקית בהובלת מנכ"ל, טוב ככול שיהיה, אינה מושלמת ללא הליווי של בנקאי השקעות אמיתי והמילה "אמיתי" חשובה כי בנקאות ההשקעות, מלבד כול הדרישות שהיא מטילה על הבנקאי, היא אמנות.
מיהו בנקאי השקעות טוב?
רוב המשקיעים מסתכלים על בנקאי ההשקעות מהכיוון של הנפקות אותן הוא מתכנן, מתמחר, מפלס הדרך הרגולטורית וכמובן מממש את מכירת המניות או אגרות החוב ומלווה אותן לאחר ההנפקה. ואכן, חלק לא קטן מהאמון בהצלחת ההנפקה, מבחינת המשקיע, קשור למוניטין של בנקאי ההשקעות. נכון. המוניטין הזה נפגע במהלך השנים לא מעט בגלל משברים שחוותה וול סטריט (סוחרי-סוסים לא חסרים בוול סטריט) אבל למרות המשברים ואיבוד האמון כביכול הנפקות של בנקי השקעה מהסוג של גולדמן סאקס, ג'י פי מורגן ומורגן סטנלי או ביוזמת Allen& co זה סיפור שונה עבור החברה והמשקיעים.
אבל אמנותו הגדולה של בנקאי השקעות טוב מתבטאת, ככל שמהפכות הטכנולוגיה והגלובליזציה מתקדמות ומשנות מנהגי צריכה וטעם, בפונקציות הלווי וה-M&A, כאן האמנות הופכת קריטית להצלחת החברה (הלקוח). "המטרה של מחלקת בנקאות ההשקעות", כותבת גולדמן סאקס, "היא לשמר מערכת יחסים ארוכת טווח עם הלקוחות מחד (מוסדיים, חברות, ממשלות ועיריות) ועם המשקיעים מאידך. כל זה בסביבה גלובלית, טכנולוגית ועסקית משתנה". כלומר, בנקאי ההשקעות המצליח הוא כזה שמסתכל על התחום בו הוא מתמחה במבט מלמעלה, רואה הכול, מנתח הנתונים, מגיע למסקנות ונותן ללקוח תכנית פעולה אסטרטגית.
"הבנקאי", אמר פעם ג'ורג' רוברטס מ-KKR, "הוא המנצח על תזמורת הרכישה והמיזוג". תחשבו למשל כמה זמן צריכה הנהלה של חברה להקדיש לשאלה, "האם לגייס כסף לפעילות באמצעות חוב או מניות?" או "האם לרכוש את החברה המתחרה כדי להרחיב האחיזה בתחום או להשקיע בשיווק?". כל בנקאי השקעות מנוסה יודע כיצד לבנות פלטפורמה שתאפשר את בחינת כל הנתונים לשאלות הנ"ל ותוציא תכנית פעולה אבל מעט מאוד יודעים כיצד לחבר הכל שגם יעבוד בפועל ולשכנע ההנהלה שכך יהיה.
תשאלו את הנהלת נוקיה (סימול: NOK) מדוע לקחו את ג'י פי מורגן לבצע את עסקת הרכישה של אלקטל-לוסנט ומדוע אלקטל לקחה את בוטיק ההשקעות Zaoui & Co (של יואל ומיכאל זאווי שאנחנו מציעים לכם לבדוק מיהם שני היהודים הללו ממרוקו, שהיום פועלים מלונדון ולוכסמבורג ושבין 2014 ל-2016 ביצעו M&A ב-152 מיליארד דולרים, מחזיקים בנתחים מצ'לסי ומיובנטוס ועוד יש להם הזמן ללמוד את הרמב"ם).
האם חברות ענק כנוקיה או אלקטל לוסנט לא יכולות לבדוק צרכים בעצמן? מסתבר שלא. בואו ונסתכל איך זוהתה, בוצעה ונחתמה עסקת הענק NOK/ALU. זיהוי ההזדמנות בא מנוקיה. ב-2013 ובעקבות התדרדרות בעסקי אלקטל יצא Michel Combes, מנכ"ל אלקטל, עם תכנית "שינוי הכיוון" שלו לענקית התקשורת האמריקאית-צרפתית על מנת להפכה "מספק ציוד תקשורת כללי (general telecom vendor) לחברה שמתמחה בפיתוח קניין רוחני ותשתיות לפס רחב".
את התכנית ראו סטפן אלופ המנכ"ל ורג'יב סורי, באותם ימים מנהל חטיבת הפתרונות והתקשורת של נוקיה, שהבינו שחולשתה של אלקטל מהווה הזדמנות לשלב את החברה בתכניתה האסטרטגית של נוקיה. "אנחנו למעשה חברת תשתיות שמתחרה באריקסון, בסיסקו ובאלקטל", אמר אז סורי, "עם אלקטל ומעבדות בל שלה מצבנו בתחרות יהיה שונה לחלוטין". הבעיה של סורי הייתה לשכנע את מועצת המנהלים בעסקת ענק כזו שחוצה גבולות ויבשות ולכן לקח את ג'י פי מורגן כבנקאי השקעות ואלו עזרו לו להעביר ההחלטה במועצת המנהלים.
Combes מצדו, כשהגיעה הצעתה של נוקיה, הבין שחבל הצלה נזרק לאלקטל (יש הטוענים שכול תכניתו הייתה לגרות את נוקיה מלכתחילה) וגם הוא צריך היה לשכנע את מועצת המנהלים, במיוחד את ותיקי אלקטל במועצה, שהעסקה עדיפה לבעלי מניות ALU. הוא חיפש את יועצי ה-M&A הטובים ביותר באירופה (הצרפתים חושדים במוטיבים של בתי ההשקעה האמריקאים הגדולים ולרוב בצדק).
למה הגיעו דווקא לאחים Zaoui? כי אלו באמת וירטואוזים של דילים גלובליים. יואל, היה בעברו מנהל חטיבת ה-M&A הגלובלית של גולדמן סאקס ומיכאל היה במעמד מקביל בג'י פי מורגן. הם "מכרו" את הדיל למועצת המנהלים של אלקטל והם שבצעו המו"מ. ומה קרה? לאט אמנם (מבחינת מניות NOK) אבל וול סטריט מבינה היום שהעסקה אכן הופכת את נוקיה בדיוק למה שסורי ציפה, "הצורה שבה טווינו את הדיל", הסבירו אנליסטים של גולדמן ושל מורגן, "מתחילה לתת אותותיה בחברה" ולאחרונה המליצו ב"קניה".
"הצלחתו של בנקאי ההשקעות", אמר לאחרונה Stephan Feldgoise, מנהל חטיבת ה-M&A בגולדמן סאקס, "מבוססת על יכולתו לייצר בטחון בלקוחותיו שהדיל נכון עסקית" וכיוון שמדובר במקצוע שה"הצלחה" או ה"כישלון" בו נודעים רק בדיעבד אז תבינו מדוע "אמנות בניית הדיל" כל כך חשובה. אז לקנות GS או JPM? לדעתנו לא ומדוע? 2 סיבות: הראשונה קשורה בעובדה שלמרות שחטיבת ה-M&A היא הלב של בנק ההשקעות, ההצלחה שלו (צמיחה, רווחיות וכו) מותנית יותר ויותר בחטיבות האחרות שנתמכות מפעילות ה-M&A כך שבנק השעות שמצליח בפעילות M&A לא בהכרח מציג תוצאות "מוערכות" בסך הכול.
הסיבה השנייה קשורה בעובדת האמנות שבמקצוע. כיוון שהצלחת פעילות ה-M&A קשורה באיכות הבנקאי וזה אשר קובע את הכנסותיו אז יש מגמה של עזיבה של בנקאים וירטואוזים (כמו האחים זאווי ואחרים) מבנקים גדולים לבוטיקים. הצורך בבנקאים וירטואוזיים הולך וגדל עם התקדמות מהפכת הטכנולוגיה והגלובליזציה שדורשת ידע הולך וגדל בבניית דילים.
אז איך משתתפים בהצלחת המגזר?
מחפשים סל או קרן שכוללים את מיטב השחקנים. KCE למשל שהוא סל שמתמקד בבנקאות ובנקאות השקעות ושמשקלל את כל המניות בו (54 מניות) ויש דומים.
** אין בסקירה זו משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.
- 17.אביחי 09/05/2017 15:01הגב לתגובה זושלמה היקר, כתבת בעבר רבות על ג'נרל אלקטריק ועל ההערכה שאתה רוחש לה. נראה שהראלי בשוק בחודשים האחרונים לא משפיע על המניה, האם לדעתך ליבת הפעילות של החברה היא הסיבה לכך? אולי השוק לא מעריך את ההנהלה? אודה מאוד להתייחסותך
- שלמה גרינברג 09/05/2017 16:20הגב לתגובה זואבל דעתי נשארה כשהייתה. השוק "עסוק" בפייסבוק, באמזון ובאפל. GE התארגנה היטב בהתאם לשינויי מהפכת הטכנולוגיה וזה יגיע לידי ביטוי. איני חושב שיש קשר להנהלה
- 16.יצחק 09/05/2017 00:53הגב לתגובה זואתה חושב שבאמת הם יוותרו על "וירטואוזים" כאלה? וגם אם כן, זה לא ההכנסה העיקרית שלהם
- מה בדיוק השאלה, הכול בכתבה (ל"ת)שלמה גרינברג 09/05/2017 11:03הגב לתגובה זו
- 15.אילן 08/05/2017 08:35הגב לתגובה זושלמה האם יש לך מושג מה קורה עם החברה?,בזמנו סיקרת אותה בחיוב.לאחרונה אודיווקס הוציאה דוח חיובי
- בזמנו סיקרת אותה בחיוב??? (ל"ת)שלמה גרינברג 08/05/2017 17:54הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 08/05/2017 15:25הגב לתגובה זומה הקשר לאדיוקודס?
- 14.אבי3 07/05/2017 08:40הגב לתגובה זוזה לא אומר שחייבים להסכים על הכל (:
- ואת הדעות שלך...נמחק לי (ל"ת)אבי3 07/05/2017 12:29הגב לתגובה זו
- צודק (ל"ת)שלמה גרינברג 07/05/2017 10:54הגב לתגובה זו
- 13.מכונית אוטונומית תיהיה הבועה של המאה ה-21 =בלון נפוח (ל"ת)משה ראשל"צ 07/05/2017 07:18הגב לתגובה זו
- 12.ליאור 07/05/2017 01:15הגב לתגובה זולדוגמא הרעיון של חפירת מנהרות מתחת לLA. או חיבור המוח האנושי לרשת האינטרנט כדי להלחם בדיקטטורים שהינם מחשבים אכזריים.. הטכנולוגיה ממשיכה להתקדם בקצב מסחרר אבל זה לא אומר שלכל קשקוש יש אחיזה במציאות. מאסק מייצר סוג של בועה סביבו. במיוחד בתחום החם של בינה מלאכותית שלדעתי יתברר כבועה כיון שאין למדע היום שום יכולת להבין כיצד עובד המוח. אז בטח שלמאסק אין. ברגע שניסויים ומיזמים ייכשלו משקיעים רבים יפסידו בענק. מאסק הוא לא גובס ולא גייטס. אלה הקימו מכונות מזומנים מפלצתיות בעוד שמאסק שורף.
- אולי ייכשל אבל אינך מכיר העובדות (ל"ת)שלמה גרינברג 07/05/2017 10:55הגב לתגובה זו
- ליאור 07/05/2017 13:40קודם כל אשמח לשמוע על העובדות אותן איני מכיר. שנית, יש מיזמים שיש להם היתכנות ויש שאין. זה שבנאדם הצליח לפרק סבך בירוקרטי ואיפשר לשלם ברשת, עם כל הכבוד, לא עושה אותו לא איינשטיין ולא ניוטון. לא היתה כאן כל תגלית בקנה מידה הסטורי. הטיל הרב שימושי גם הוא לא בגדר הזיה. הדרך לחלל כבר היתה סלולה. זה היה אתגר הנדסי ומגיעה לו בהחלט הערכה רבה על הצלחתו. אבל מכאן ועד להשתלת כרטיסי רשת במוחם של אנשים וקריאת מחשבותיהם הדרך ארוכה מאוד.. אדם טיפש הוא הרבה פחות מסוכן מאדם חכם המעריך את עצמו יתר על המידה.
- 11.אשר 07/05/2017 00:51הגב לתגובה זושלמה תודה על הפוסט כמו שאר הפוסטים שלך! תסביר אבל, הסל שאתה מזכיר בסוף, לא התקרב לביצועי הS&P בכל תקופה שתיבחר, אז למה לא לשבת על SPY ובצורה כזאת להנות להתמזגות הטכנולוגיה לכלכלה?
- הרבה סלים לא הגיעו ל SPY (ל"ת)שלמה גרינברג 07/05/2017 10:56הגב לתגובה זו
- 10.co007 06/05/2017 16:23הגב לתגובה זורבותי המלומדים , זאת רק שאלה של זמן . הבורסה בשלב יותר מוקדם ממה שחושבים תכנס למימוש רווחים אגרסיבי ,במקרה הטוב. במקרה הגרוע פשוט מפולת. מה שלא יגידו המומחים , אנחנו נמצאים בתוך בועה . דרכה של בועה להתפוצץ .......:-)
- שלמה גרינברג 07/05/2017 10:57הגב לתגובה זורק שהמשפט, "הבורסה בשלב יותר מוקדם ממה שחושבים תכנס למימוש רווחים אגרסיבי ,במקרה הטוב." נכתב שוב ושוב מאז 2009 ואכן היו תיקונים גדולים מאז. לגבי "בועה"? זה בעין המסתכל
- 9.תפסיק בבקשה להימנע מ"את" ברשימותיך. זה מגוחך ולא נכון. (ל"ת)בן גוריון 06/05/2017 13:58הגב לתגובה זו
- תעבור לטורים שבהם נמנעים (ל"ת)שלמה גרינברג 07/05/2017 10:58הגב לתגובה זו
- 8.YAYA 05/05/2017 22:25הגב לתגובה זושלמה-מה עם ניתוח של חברת טסלה מוטור?
- עשיתי 3 ניתוחים, האחרון לא מזמן, נא לחפש (ל"ת)aלמה גרינברג 06/05/2017 09:40הגב לתגובה זו
- 7.איציק 05/05/2017 16:01הגב לתגובה זולא קשור לכתבה, שהייתה מעניינת מאוד , מעניין אותי דעתך על התחום של המשחקים אונליין . מפרסמים דוחות חזקים רבעון אחרי רבעון... תודה רבה
- לא עוקב (ל"ת)שלמה גרינברג 05/05/2017 18:23הגב לתגובה זו
- 6.ביטול אבאמה קר טוב לxlv? (ל"ת)יוסי 05/05/2017 10:19הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 05/05/2017 15:27הגב לתגובה זודעתי הייתה, מהרגע שהתכנית יצאה לציבור, שזו תכנית שמהבחינה החברתית/סוציאלית היא נפלאה אבל אינה ברת בצוע עסקית. אינך יכול להכניס מיליוני מבוטחים שאינם מסוגלים לשלם ולצפות שתכנית כזו תצליח. כמו כול רעיונותיו של הנשיא אובמה כך גם האובמהקר מייצגת חלומות של עובד סוציאלי שמעולם לא עבד בתעשיית הבריאות וגם לא הכיר אותה. איני חושב שזה משנה לרוב החברות הכלולות ב XLV כי הביקוש למוצריהן ימשיך להיות גבוה בהרבה מההיצע.
- תוסיף לאובמבה את הריסת המזרח התיכון (ל"ת)משה ראשל"צ 07/05/2017 07:20
- מצויין. תודה על התגובה (ל"ת)יוסי 05/05/2017 18:15
- 5.האם טבע נעזרה בבנק השקעות לרכישת אקטיבס והמכסיקנית? (ל"ת)מתעניין 04/05/2017 22:08הגב לתגובה זו
- שאלת בתגובה 1 ועניתי (ל"ת)שלמה גרינברג 07/05/2017 11:00הגב לתגובה זו
- 4.דדי 04/05/2017 21:08הגב לתגובה זושלמה שלום זכור לי שענית פעם זמן על זה ולא מוצא איפה.האם למחיר הנפט יש השפעה על חברות של צינורות הובלת נפט כגון : epd?תודה
- שלמה גרינברג 05/05/2017 15:15הגב לתגובה זואבל איני זוכר היכן. ברור שיש השפעה אבל חלק גדול ממנה פסיכולוגית, בעיקר בשל הבורות.. איני עוקב אחרי Enterprise Products Partners בתחום זה רק אחרי PSX (פיליפס 66 של באפט). כדאי שתקרא : http://www.investopedia.com/news/why-enterprise-products-price-falling-epd/
- תודה רבה שלמה. מענין מאוד. (ל"ת)דדי 05/05/2017 21:31
- 3.יצחק 04/05/2017 20:39הגב לתגובה זוהאם אתה חושב שהיא גם בקבוצת המניות המעניינות, בייחוד אחרי הנפילה לאחרונה_לטעמי ללא הצדקה פיננסית
- שלמה גרינברג 05/05/2017 09:10הגב לתגובה זואינה שייכת לתחום בנקאות ההשקעות אלא לתחום הבטוח הפיננסי. מעניינת? הנפילה באה בשל גילויי מעשים רעים בתוך החברה ולכן צריך לבדוק אם הנפילה יצרה מצב מעניין (אם הייתה מוגזמת). אתה צריך לבדוק לעומק. תחום זה, מלבד AIG, BRKA ו SPNS לא כ"כ מעניין אותי
- 2.אבי3 04/05/2017 20:35הגב לתגובה זואינך יכול להתעלם המחירים הגבוהים של חלק מחברות הטכנולוגיה, לא של החברות הותיקות כמו אפל מייקרוסופט וגוגל אלא של היותר חדשות כמו אמזון סנאפ טסלה פייסבוק ועוד, אמזון(מעל 400 שיווי) בקושי מרוויחה, פייסבוק(מעל 400 שווי)מרוויחה ומכניסה קצת מעל טבע(שיווי 30 ונניח עם מכפיל הגיוני שווה 60), סנאפ מכניסה 300 מיליון דולר ומפסידה כסף וטסלה שהיא חברת המכוניות בעלת השווי הגבוה ביותר מפסידה כסף ומכניסה משהו כמו שני מיליארד לרבעון, לדעתי זה יפול וישפיע על כל הבורסה לטווח קצר בינוני(אל תגיד לי לצאת כי אני לא משקיע לטווח כזה אלא לעשרות שנים אבל אני משקיע בחברות עם שיווי הגיוני יותר לדעתי), אני אישית חושב שטסלה לא תצליח לנצח לאורך זמן את החברות הותיקות במיוחד שהן נכנסות גם לתחום האוטונומי הוא אולי ממציא גאון אבל אין לו סיכוי לאורך זמן נגד החברות החזקות בתחומיהן לדעתי.על סנאפ אין מה להגיד.על פייסבוק אני מבין שהיא צומחת מהר אבל עדיין חברה שמכניסה ברבעון 8 מילארד ושווה 400 זה מופרך כנל אמזון.ויש עוד..אז שאלתי היא לאחר כל זה, מה אתה חושב?האם השווי הזה לא בועה כמו 2000 גם שמה היו חברות חדשות שמובילות ואז נפלו כמו סיסקו לדוגמא, כמוב
- שלמה גרינברג 05/05/2017 09:13הגב לתגובה זואבל להשוות ל 2000? באמת אבי3 תבדוק הנתונים. לגבי הרווחיות איני מסכים אתך אבל זה ספור שצריך דיון ארוך ואולי פעם אעשה זאת וההשוואות אינן במקומן, מה הקשר לטבע? התשובה לשאלתך היא שההשוואה ל 2000 פשוט לא במקומה.
- אבי3 05/05/2017 12:46אני אומר שרוב החברות שהזכרתי מצוינות ושוות השקעה, אבל פשוט נראה שמעריכים את רובם כאילו היום הן כבר מכניסות כמו גוגל או מרצדס(טסלה) וללא תחרות אבל בפועל מכניסות חמישית או עשירית מהן
- אבי3 05/05/2017 12:43הקשר לטבע הוא רק דוגמא לשיווי שוק הנראה לי מופרך זה הכל.לגבי השיווי אני אומר שלהבדיל מ2000 לא כל הטכנולוגיה מופרכת אבל בדומה לסיסקו 2000 כך פייסבוק או טסלה נראים לי עכשיו.אבל שוב אני מדגיש הרוב לא ככה להבדיל מ2000 שהרוב היה כן, אבל יש חלק שכן דומים לשם, לכן האימרה, ברור לי שאנו לא באותו מקום.תודה מראש, אבי בלום
- אלירן 05/05/2017 11:19שלמה אשמח לדעת מה דעתך על אמזון? מציגה נתונים מדהימים.
- 1.גם מנכ"לים מחפשים "גורו עם חליפה", לפעמים (ל"ת)אומנות פיננסית? אולי 04/05/2017 18:53הגב לתגובה זו
- ומה בדיוק אומר המשפט הזה? (ל"ת)שלמה גרינברג 05/05/2017 15:21הגב לתגובה זו
- גם מנכ"ל צריך גיבוי 05/05/2017 19:27ברור שזה מורכב לבצע מהלך של קניה של גוף ענק (במיוחד יריב), ויש למהלך כזה המון סעיפים...מימון, מטבעות, צורך בסינרגיה, וכמובן הון אנושי. ולכן, כשיש תמיכה של "בנק השקעות מכובד" ש"יודע הכל"...זה תמיד עוזר
- מה תרמת לדיון בעצם? (ל"ת)איחטיאנדר 05/05/2017 01:06הגב לתגובה זו
- האם רכישת אקטוויס לוותה ע"י "בנק השקעות"? (ל"ת)ומה עם טבע, למשל? 05/05/2017 19:28