ג'י.פי מורגן מאותת על 4 גורמי סיכון לשווקים - שימו לב
הרבה פעילים בשוק ההון יעידו כי השווקים הרבה יותר תנודתיים מבעבר, ולאחר אוגוסט האדום של 2015 ופתיחת השנה הגרועה מזה שנים - קשה להתוכח איתם. כך למשל, מדצמבר 2014 מדד הדאו ג'ונס החלט להאט את מסע העליות שהחל באוקטובר 2010, ואופיין במסחר תנודתי בטווח ה-17,500 נקודות ועד 18,321 בשיא (מאי 2015). מאז ועד היום הדאו ג'ונס נסחר בטווח הזה לא לפני שנגע באיזור ה-15,500 נקודות באמצע פברואר. מנכ"ל ג'יי.פי מורגן, ג'יימי דיימון, התייחס במכתב למשקיעים לתנודתיות בשווקים ואמר כי היא כאן כדי להישאר.
"מצב הנזילות בשווקים הורע, ואנו עדים לתנודתיות גבוהה ועיוות בחלק מהשווקים. בשנה-שנתיים האחרונות נוכחנו לראות תנודיות חזקה בשוק המניות והמטבעות. כמו כן ראינו תנודתיות גבוהה מהרגיל בשוק האשראי העולמי. הסימנים הללו מעידים בדרך כלל על נזילות נמוכה. החדשות הטובות הן שהמערכת יודעת איך להתמודדת עם התנודתיות הזו. החדשות הרעות הן שאנחנו לא בדיוק יודעים מה הן הסיבות לתנודתיות הזו", כתב דיימון, והעלה את האפשרות כי אולי הדבר טמון בירידה של מספר העושי שוק בשווקים בעולם כולו.
דיימון מנה סיבות נוספות אפשריות לתנודתיות החזקה בהן גודל קטן יותר של עסקאות ותקנות רגולטוריות מכבידות. "אפשר להתווכח שתנודתיות גבוהה ונזילות נמוכה לא בהכרח דבר רע", הוסיף דיימון. "אולי היתה לנו בעבר נזילות גבוהה באופן מלאכותי, אך אנו חווים חזרה לרמה נורמלית". בכל אופן, דבר אחד דיימון הבהיר באופן ברור: "הנזילות הנמוכה והתנודתיות הגבוהה - הן כאן כדי להישאר".
בנוגע לכלכלה האמריקאית דיימון הביעה אופטימיות זהירה אך העלה את הבעייתיות לטווח הארוך. "הרבה פעמים דיברנו על הכלכלה האמריקאית בחיוב ועל הגמישות שלה. היום, הכלכלה האמריקאית מתחזקת, והמצב הרבה יותר טוב מזה שאנו שומעים בשיח הפוליטי. אבל יש לנו בעיות רציניות שאליהן צריך להתייחס - גם לכלכלה האמריקאית אין זכות אלוהית על ההצלחה".
- בתזמון מדויק: המיליארדרים שמכרו מניות רגע לפי ההודעה על המכסים
- עונת הדוחות מתחילה - למה לצפות בדוחות הבנקים?
בתוך כך, ג'י.פי מורגן פרסם למשקיעים 4 גורמים מהם צריך להיזהר בימים אלה: 1. האטה בצריכה בארה"ב ואירופה ועליית אינפלציית הליבה בארה"ב. 2. חוסר ודאות לקראת האפשרות ליציאתה של בריטניה מהאיחוד האירופי. 3. ירידה של פוטנציאל ההחזר מהשקעות מסורתיות (כמו אג"ח). 4. ניתוק שוקי ההון מביצועי הכלכלה כאשר המדדים העיקריים בארה"ב ובאירופה מגיבים באופן לא פרופורציונלי לנתוני מאקרו למיניהם.
מדד דאו ג'ונס מדצמבר 2014:
- 3.זה לא הדאו ג׳ונס!!!! (ל"ת)בולי 07/04/2016 19:47הגב לתגובה זו
- 2.אורן 07/04/2016 13:07הגב לתגובה זושניהם אנטי קפיטליסטים
- 1.משקיף 07/04/2016 11:16הגב לתגובה זואם יש מישהו שמבין, זה הוא.