ועדת הכלכלה: השימוש באותיות קטנות מדי על גבי חוזים-לא חוקי

הגודל המינמלי של האותיות להתניות לא יהיה קטן מ-30% מגודל האותיות הגדולות באותו מוצר או יפחת משני מילימטר. התיקון ייכנס לתוקפו החל מה-1 בינואר 2012.
אורן קסלר | (3)

לכל מי שאי פעם חתם על חוזה עוברת המחשבה כי חייבים להסתכל על האותיות הקטנות כי משם בעצם עלולה לבוא הצרה. ועדת הכלכלה של הכנסת החליטה לטפל בנושא ואסרה את השימוש של אותיות קטנות מדי.

הועדה, בראשות ח"כ כרמל שאמה הכהן, אישרה היום את בקשת התמ"ת לתיקון תקנות הגנת הצרכן בנוגע לגודל החוקי של אותיות על גבי חוזים, עלונים, מודעות ופרסומות. על פי ההנחיה החדשה, הגודל המינמלי של האותיות להתניות שמופיעות על גבי חומרים, לא יהיה קטן מ-30% מגודל האותיות הגדולות באותו מוצר או יפחת משני מילימטר. התיקון ייכנס לתוקפו החל מה-1 בינואר 2012.

מי שבירך על ההחלטה היה יגאל אכטנברג מארגון אמון הציבור, שסיפר כי כמות התלונות שמגיעות לארגון בנוגע לנושא "חריג".

בנוסף לכך, ועדת הכלכלה לא אישרה את בקשת ראש תחום הרגולציה העסקית בחברת דואר ישראל, אילן שפירא, לדחות את ביצוע התקנות ביותר מ-90 יום וזאת על מנת לתת מספיק זמן לחברות להיפטר ממלאי העלונים שלהן, שהוא מעריך את שוויו ב-6 מיליון שקלים.

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    צרכנית 25/05/2011 09:23
    הגב לתגובה זו
    במיוחד לאלה שלא נוהגים לשים לב
  • 2.
    לא מספיק בכלל! 24/05/2011 23:49
    הגב לתגובה זו
    צריך שכל חוזה שנחתם יהיה מתומצת ושיובאו בו עיקרי הדברים! לא יתכן שכשחותמים על חוזה מול הבנק או מול חברת הפלאפון יש מגילה שלימה בת עשרה עמודים שאיש מאיתנו לעולם לא יטרח לקרוא, או כל מיני מושגיים מקצועיים שצריך עורך דין שונה לכל תחום בו החוזה נחתם ע" מ להבין תוכן פשוט של הדברים. כל הגופים באשר הם מחתימים אותנו בשביל להתכסות מכל הכיוונים, למישהו נראה הגיוני שאני אביא חוזה שאני ערכתי מהבית לבנק ואומר להם אם אתם רוצים אותי נחתום על החוזה הזה לפי התנאים שאני קבעתי???. בקיצור, מעט מידי ומאוחר מידי! נ.ב - מישהו מכם מוד לעובדה שבישראל ישנם יותר עורכי דין (במספרים! לא באחוזים!, שלא תטעו) מאשר ביפן??? מעניין למה באמת....
  • 1.
    אבי 24/05/2011 22:35
    הגב לתגובה זו
    תחמנים הייתם ותישארו, ממשלה רקובה