תכנית הקצבאות לאברכים אושרה: "לא יתכן שצעירים בני 29 פטורים מעבודה"
היום (א) אישרה הממשלה את התוכנית להארכת תשלום קצבאות הבטחת הכנסה לאברכים. התכנית עברה ברוב של 14 שרים שתמכו, ביניהם שרי ישראל ביתנו והליכוד, כנגד 8 מתנגדים ו-3 שנמנעו.
לאורך השבועות האחרונים מתנהל ויכוח ציבורי ער בכל הנוגע לתמיכה שמקבלים האברכים בישיבות ובכוללים, אל מול היעדר התמיכה בה נתקל ציבור הסטודנטים.
היום אישרה כאמור הממשלה את המשך התמיכה באברכים. ההסדר שאושר קובע כי בארבע השנים הבאות לא יחול שום שינוי בתקצוב האברכים הלומדים בכוללים (מקבלים 1,040 שקלים לחודש), שאינם עובדים ויש להם 3 ילדים.
בשנה החמישית הקצבאות לאברכים שמתחת לגיל 29, אך עומדים בקריטריונים לקצבה, יופחתו ל-75%. בתוך כך, תומכי התכנית סבורים כי הפחתת הקצבאות בשנה החמישית תעודד את האברכים להצטרף למעגל העבודה.
אולם, החרדים מצידם מקווים כי עד אז ההחלטה תשתנה ולכן קיים הרושם כי ממשלת נתניהו לא עשתה כאן צעד של ממש, אלא מדובר בדחייה והעברת נטל ההחלטה לממשלה הבאה.
החלטת הממשלה מעוררת סערה, שכן בג"ץ קבע לאחרונה כי במתן קצבאות אלו לחרדים קיימת הפרה של עקרון השוויוניות.
על פי הודעת הממשלה, במקביל למתן הקצבאות, תינתן תוספת של 50 מיליון שקלים לסטודנטים נזקקים. על כך מתרעם ציבור הסטודנטים שכן סיוע כה קטן בטל בשישים לטענתם אל מול תקציבי הענק שמוזרמים לחרדים. ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב לאחר ההצבעה ואמר כי "ממשלות רבות דיברו על כך, אך אנחנו עושים".
השר סילבן שלום אמר בישיבת הממשלה כי "בממשלה שתמכה והעבירה את תוכנית ויסקונסין לפיה גם אנשים בשנות ה-40 וה-50 צריכים לצאת לעבודה, לא ייתכן שבגיל 29 אנשים שיכולים להתשלב במעגל העבודה יהיו פטורים".
בש"ס טענו כי ההמלצות לא מסייעות לאברכים להיקלט בשוק העבודה לאחר 5 שנות קבלת הקצבה. לדברי בכירים בש"ס יש לעודד מעסיקים לקלוט אברכים במקומות עבודה באמצעות תמריץ מיוחד.