הקונצרני חוטף: נובמבר היה החודש הגרוע מתחילת 2010 - בדצמבר המגמה נמשכת
מדד המעו"ף נסחר היום בעליות של 0.5%, זאת בהמשך לעליות של 0.45% אתמל. מי שלא משתפים פעולה עם העליות הללו הם מדדי האג"ח הקונצרני שממשיכים לסבול מחולשה. אתמול איבד מדד התל בונד 60 0.37% מערכו והיום הוא משיל עוד 0.25%.
מזה חודשים ארוכים שמצפים למימושים בשוק הקונצרני, זאת לאחר הראלי הבלתי פוסק שחוו מדדי התל בונד, ראלי שהגיע לשיא בתחילת החודש שעבר. אחרי השיא, חודש נובמבר היה הגרוע בתל בונד 60 מתחילת השנה ולמעשה זה היה החודש הגרוע מאז ההתרסקות המוחלטת של התל בונד באוקטובר 2008 (צלילה של 12%). המדד רשם ירידה של 1% וכאמור - ההתחלה של נובמבר לא מצביע על שינוי מגמה, אלא להיפך.
הסיבה המרכזית לעליית התשואות בשוק הקונצרני המקומי היא עליית תשואות האג"ח בארה"ב. התשואה על האג"ח ל-10 שנים זינקה בימים האחרונים מרמה של 2.75% לרמה של כמעט 3% אמש. אם נלך מעט יותר אחורה, נראה שבאמצע אוקטובר האחרון התשואה על האג"ח ל-10 שנים בארה"ב עמדה על פחות מ-2.4%.
בארה"ב התשואות עולות בעיקר בגלל השיפור במצב הכלכלי, אתמול פורסם סקר ה-ADP לפיו נוספו למשק האמריקני 93 אלף משרות בחודש נובמבר, הרבה מעל התחזיות. בתוך כך, דיווחים בתקשורת עדכנו כי ארה"ב מתכוונת להגיש סיוע לכלכלה אירופה, דבר שתרם אף הוא לעליית התשואות בציפייה להתייצבות המצב הכלכלי.
עליית התשואה בארה"ב לוחצת את התשואה באפיק הממשלתי בישראל וזה בא לידי ביטוי בתשואה באפיק הקונצרני. מנהל השקעות בכיר אמר הבוקר ל-Bizportal כי "ההסתברות לירידות בקונצרני היא גבוהה באופן משמעותי מההסתברות לעליות. דעתי היא שצריך לקצר מח"מים ולהקטין סיכונים באפיק הזה."
מבחינת התנועה בקרנות, לא רואים שום לחץ מכירות. השבוע הגיוס היומי הממוצע בקרנות המעורבות (בהן יש בעיקר קונצרני) עומד על 60-70 מיליון שקלים ונזכיר כי בחודש נובמבר שהיה חודש של ירידות באפיק הקונצרני, הקרנות המעורבות גייסו 1.5 מיליארד שקלים. במילים אחרות - הציבור עדיין לא זז.