ענבל אור
צילום: ענת דניאלי

מסתבכת: המשטרה פתחה בחקירה נגד ענבל אור, ומחר בבוקר ההכרעה של אורנשטיין

אין רגע דל אצל יזמית הנדל"ן. צפויה להגיע לחדר החקירות - האזינו לתגובה ראשונית שלה לדברים
ענת דניאלי | (7)
נושאים בכתבה פרשת ענבל אור
פרשת ענבל אור מגיעה לרגע האמת, מחר ב-8:30 בבוקר יפסוק השופט איתן אורנשטיין האם לפרק את החברה כפי שממליץ דו"ח הנאמן או לקבל את בקשתה האישית על ענבל אור, ולהמשיך את הקפאת ההליכים ל-30 יום נוספים, תוך מינוי של רו"ח שיבדוק את מצב החברות. לצורך כך, הציגה אור כי תעמיד 800 אלף שקל מכספי המשפחה. כמו כן, ברגעים אלה נפתחה חקירה משטרתית בפרשת ענבל אור בחשד להונאה, גניבה והלבנת הון.  מחקירה ברשות המיסים לפתיחת חקירה במשטרת ישראל פרשת ענבל אור נפתחה בחקירתה ברשות המיסים, שהובילה לגל של בקשות לביהמ"ש לפירוק וכן לפשיטת רגל, ומחר כאמור יוכרע הדיון בנושא זה, אך החקירה ברשות המיסים טרם הסתיימה. בנוסף, היום מדווחים ב-YNET כי המשטרה פתחה בחקירה כנגד ענבל אור, אוספת מסמכים וגובה עדויות מאנשים שהיו בקשר עימה. כמו כן, המשטרה בודקת את המקרה לפיו אור מכרה בפרויקט "מגדל מציצים" את אותה הדירה לשני רוכשים שונים.   החקירה הנוגעת למכירת הדירה לשני רוכשים שונים, הנה נוכח המקרה בו הרוכש לוזון קנה מענבל אור דירה בפרויקט "מגדל מציצים" ושילם על כך 3 מיליון שקלים. לוזון גילה כי אותה הדירה שנמכרה לו הועמדה כבטחון לחוב של אור, בסך 7.5 מיליון שקל לשלי נרקיס, המוכר כמלך השוק האפור. בעקבות המכירה הכפולה, לוזון הגיש בקשה להכריז על אור כפושטת רגל. בתוך כך, מתצהיר שהגיש נרקיס לבית המשפט נודע כי כנגד אותה הלוואה בסך 7.5 מיליון שקלים שמטרתה היא מימון פרויקט בר"ג, אור אף התחייבה לשלם לו ריבית קצוצה של 26%, כאשר המשמעות היא תשלום של כ-2 מיליון שקלים תוך 4 חודשים. מקרה נוסף אותו המשטרה צפויה לחקור, הינו בעקבות כך שעורך דינה של אור בדיון בביהמ"ש המחוזי אתמול (א') הציג כי אור מכרה שני נכסים שאינם מופיעים במאזן החברה. בעקבות הדיון, עו"ד פינס המייצג את בנק מזרחי, הודיע היום לביהמ"ש כי הבנק אינו מבין עסקה זו, משום שכל נכסיה משועבדים לטובת חובות והתחייבויות לבנק. כאשר בבדיקה שערך הבנק הם מצאו כי הדירה האמורה בריינס 34 בגבעתיים משועבדת לטובתו בגין משכנתא והן לטובת חובות מסחריים של חברת או סיטי נדל"ן ובמקביל נמכרה בסכון של 4.6 מיליון שקל לארז גנור ואבי ליאור עמוס.  עו"ד פינס מטעם בנק המזרחי: "למרות היות הדירה משועבדת במלואה לבנק על מנת להבטיח חוב כולל בסכום של כ-17 מיליון שקל לבנק (דהיינו אין כל עודף שיוותר מהדירה המשועבדת), מצאה לנכון אור למכרה לצד ג', בניגוד לשעבודים, כאשר היא מציגה מצג, כעולה מהסכם המכר, כי תמורת תשלום של 2.2 מיליון שקל לבנק, יחריג הבנק את הנכס", כך לפי ההודעה. "כמובן, שלא נעשתה, לא על ידי אור ולא על ידי הרוכש, כל פנייה לבנק על מנת לברר את המצב ונכונות המצגים שניתנו לרוכש. הרוכש נפל בפח אשר טמנה אור ושילם עבור דירה בשעה שלא ניתן למכור אותה". ענבל אור בתגובה להאשמות על מכירת הנכסים המשועבדים לבנק: "עורך דין חיצוני שייצג את הרוכשים ברח' ריינס 34 בגבעתיים, קיבל ממרכז המשכנתאות של בנק המזרחי את הנתונים לסילוק מלא של ההלוואות". בנוסף אור צירפה אישורים מצד הבנק לכך. כמו כן, טענה כי "בהתאם לאישור הבנק ציין העו"ד עובדה זו בהסכם המכר שהסכום צריך לעבור לבנק ע"י הקונה". אור אף מוסיפה בתגובתה, כי הדירה נמכרה בטרם החל איסור הדיספוזיציה כנגדה, על מנת להזרים את התמורה לחברה לאחר שבנק מזרחי סגר את אפשרות הפעולה בחשבונות. 

תגובת ענבל אור לפתיחת החקירה במשטרה: "לא ידוע על כל פתיחת חקירה מלבד הפרסומים בתקשורת וטרם זומנתי לכל חקירה בנושא. במשך כל שנות פעילותי, פעלתי ללא דופי ובצורה חוקית"   המלצה של הנאמן - לפרק את חברת אור סיטי נדל"ן   נזכיר כי הנאמן שביהמ"ש מינה לאור, הגיש בשבוע שעבר המלצה נוקבת לפירוק החברות בבעלותה של אור, תוך פירוט נרחב על מעשיה וביניהם משיכת כספי החברה למימון גירושיה ושורה של האשמות קשות ביותר על התנהלותה. אור ביקשה זמן להגיב לדו"ח זה, אך השופט דחה הבקשה.  אור לא נשארה חייבת, והגיבה לנאמר בדו"ח: "מדובר בדו"ח מגמתי שבוחר להתעלם מהנתונים הפיננסיים האמיתיים". כאשר, אתמול (א') התקיים הדיון בעניין דו"ח הנאמן וכן תגובתה של אור לכך. בתום  הדיון אור שלחה מכתב תחנונים והשופט אורנשטיין החליט לדחות את הקפאת ההליכים בעוד 24 שעות עד לתגובת הנאמן על מכתבה של אור. הנאמן, עו"ד איתן ארז, דחה את בקשתה של אור ואף טען כי זהו דפוס קבוע של אור: "מכתבה" הנוכחי של בעלת השליטה מהווה שיטת פעולה שחוזרת על עצמה שוב ושוב כלפי כל הגורמים ברגע שבעלת השליטה חשה שיש צורך למשוך זמן".  המכתב שאור העבירה לשופט אתמול בתום הדיון:   

תגובות לכתבה(7):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 7.
    היא פלדה האור הזאת.... עומדת בלחצים.... שאפו (ל"ת)
    בוני 04/04/2016 20:27
    הגב לתגובה זו
  • 6.
    ערן 04/04/2016 19:11
    הגב לתגובה זו
    כשנפלו המרפסות של גינדי , ודיירים נאלצו לעזוב בניין שלם, אז הרבה דיירים הרבו להתראיין על העוול ( גם אלה דבילים כי היו בינהם נשים שאמרו "רק מגינדי" , אבל זה כבר סיפור אחר). מהרוכשים שהולכו שולל בפרויקטים של ענבל אור, אנחנו לא שומעים כלום, אפילו לא אחד התראיין , מוזר לא? סביר להניח שהקונים אצלה חוששים שיתגלה מקור הכסף שלהם ולכן הם ירדו למחתרת.
  • 5.
    דני 04/04/2016 17:55
    הגב לתגובה זו
    חהחהחה...הלבנת אור. טעיתם מרוב שהזכרתם את אור...
  • 4.
    אורן 04/04/2016 16:29
    הגב לתגובה זו
    זה מותר?
  • 3.
    אורנה 04/04/2016 16:06
    הגב לתגובה זו
    של הציבור נימצא שם, בוודאות שלא, זה בדיוק אותו הדבר. אחד על אחד
  • 2.
    אחד 04/04/2016 15:51
    הגב לתגובה זו
    רוב הרוכשים הם גברים, שיש להם כסף פנוי, חשבו לעצמם שיקנו דירה מתחת למחיר השוק וימכרו או ישכירו לפראיירים במחיר השוק ( מי פה יצא פראייר?). אני מניח שהמראה הפרובוקטיבי שאור דאגה לטפח והעובדה שלא הפסיקה להיות בתקשורת גם עשו את העבודה על סוג הגברים האלה . בקיצור, כולם בסיפור הזה מייצגים את הרעות החולות בחברה הישראלית .
  • 1.
    ישראלי 04/04/2016 15:46
    הגב לתגובה זו
    מפעל חיים? עשקה את הרוכשים, לקחה את כספה ופיזרה לקניות תכשיטים, חיי פאר, מימנה הסכם גירושין והטיבה עם משפחתה. אך רוכשי הדירות שעבדו שנים רבות מאבדים את כספם. "בעשר אצבעות" (כדבריה) לקחה את כספי המסכנים.