ירידות באסיה: הסוחרים במגננה לקראת סיום סבב שיחות הסחר בבייג'ין

נציגי הממשל האמריקאי והסיני סיכמו היום יומיים של משא ומתן בבייג'ין. ככל הנראה השיחות ימשכו בשבוע הבא בוושינגטון
ערן סוקול | (3)

המדדים המובילים באסיה נסחרו הבוקר (ו') בירידות שערים על רקע נתוני המכירות הקמעונאיות החלשות בארה"ב וחוסר הוודאות בשווקים, כאשר הסוחרים ממתינים לעדכונים אודות התקדמות השיחות בעניין מלחמת הסחר בהמשך היום. הניקיי ירד ב-1.1%, האנג סנג איבד כ-1.9% ושנחאי ירדה ב-1.4%.

ניקיי 225 1.04% שנחאי -0.23% האנג סנג 1.74%

בארה"ב, דווח אתמול כי המכירות הקמעונאיות (נתוני הליבה) נפלו בחודש דצמבר ב-1.8% לעומת הצפי כי הן יישארו ללא שינוי. מדובר בנפילה החודשית החדה ביותר מאז ספטמבר 2009, אשר מעלה את החשש מפני מיתון בהמשך השנה.

בנוסף, רשות הקמעונאות בארה"ב דיווחה על צמיחה חלשה במכירות החגים אשר חלו בחודשים נובמבר-דצמבר, חולשה אשר מיוחסת למתחים עם סין ולהשבתת הממשל האמריקני.

נציגי הממשל האמריקאי והסיני סיכמו היום יומיים של משא ומתן בבייג'ין. כאשר, הבוקר לא היה ברור האם הושגה התקדמות בסוגיות מרכזיות כגון חוסר שביעות רצון הממשל האמריקאי בקשר עם מדיניות הממשל הסיני בתחומי הטכנולוגיה והסחר. עם זאת, בצהריים דווח כי חלה התקדמות מסוימת לקראת הגעה למזכר הבנות בין הצדדים, אשר הסכימו על המשך השיחות בשבוע הבא בוושינגטון.

ארה"ב צפויה להכפיל את היקף מכסי היבוא על סחורות סיניות לרמה של כ-200 מיליארד דולר ב-2 במרץ. אולם הנשיא טראמפ רמז כי הוא עלול לדחות את כניסת המכסים החדשים לתוקף במידה והצדדים יתקדמו במידה מספקת בשיחות הסחר.

נתון נוסף שהטריד את המשקיעים באסיה והעלה את החשש מפני האטה בכלכלה הסינית, הינו מדד המחירים לצרכן בסין, אשר הראה בינואר קצב עליית מחירים שנתי של כ-1.7%, הנמוך ביותר שנרשם בשנה האחרונה ונמוך מהצפי לעליה בקצב שנתי של 2.1%, כאשר בחודש שעבר נרשמה עלייה בקצב שנתי של כ-2.2%.

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    בנתיים רואים עליות (ל"ת)
    רמי 15/02/2019 14:36
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    בא 15/02/2019 10:41
    הגב לתגובה זו
    סין זה קן נמלים ,חבל שארבעת הנשיאים האחרונים בארהב ,הנשיאים הבוגדים ,נתנו לכול המפעלים לברוח מארהב לסין . חבל שהגענו למצב הזה ,הסכם לא יהיה.
  • ???? 15/02/2019 17:01
    הגב לתגובה זו
    בלי סין כל הכלכלה לא היתה קיימת! מי יכול לייצר בארה״ב בעלויות כה גבוהות? מי יקנה את המוצרים? ומה עם הסינים? רק לאמריקאים מותר לשגשג? המפלגה בסין לא מושלמת אבל היא לא בדיחה כמו הרפובליקנים (גם הדמוקרטיים לא מציאה גדולה). עדיף לשתי המדינות לעבוד יחד בהרמוניה כי מלחמת סחר תוביל את כולם למקום גרוע! ולא בטוח מי ישרוד את זה.