וול סטריט בורסה מסחר
צילום: רוי שיינמן

לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - מה האנליסטים צופים?

השבוע הקרוב יהיה מלא באירועים משמעותיים, עם החלטת ריבית, דוחות של ארבע ענקיות טכנולוגיה ונתוני מאקרו שירכזו עניין רב; על רקע האטה מתונה בכלכלה האמריקאית ועלייה חדה במכסים, המשקיעים יחפשו רמזים להורדת ריבית במיוחד משוק התעסוקה, וברקע שוק המניות ממשיך לשבור שיאים
תמיר חכמוף |

שבוע המסחר שייפתח מחר צפוי להיות מהעמוסים בקיץ הנוכחי: השווקים נסחרים באזורי שיאים חדשים, אך נתוני המאקרו והדוחות הפיננסיים שצפויים להתפרסם עשויים לשנות כיוון. ברקע, האירוע של השבוע צפוי להיות החלטת הריבית של הפד, בשילוב עם נתוני תעסוקה ותמ"ג בארה"ב, והדד ליין המתקרב סביב סוגיית המכסים עלולים להציף מחדש את החששות. לצד אלו, צפויים לפרסם דוחות רבעוניים כמה מהשמות הגדולים בוול סטריט: אפל Apple 0.06%  , אמזון Amazon.com Inc. -0.34%  , מיקרוסופט Microsoft Corp 0.55%    ומטא Meta Platforms -0.3%  , עם שווי מצרפי של מעל 11 טריליון דולר (!).

מאקרו - ניתוח האנליסטים

לפי לידר שוקי הון, השבוע הקרוב נפתח עם נתונים מעורבים מהמשק האמריקאי: מדד מנהלי הרכש בענפי השירותים זינק ביולי לשיא של שבעה חודשים (55.2 נק'), אך מנגד, מדד התעשייה ירד בחדות מתחת לרף ה-50, מה שמעיד על התכווצות. הלחצים האינפלציוניים נמשכים, בעיקר בעקבות עליות מחירים שמקורן במכסים החדשים, ומסתמנת דעיכה בהשפעת ההזמנות מוקדמות שבוצעו לפני כניסת המכסים.

במקביל, שוק העבודה עדיין הדוק אך מאותת על שינוי מגמה: מספר דורשי העבודה החדשים ירד ל-217 אלף, אך הבקשות המתמשכות ממשיכות לטפס, לרמה הגבוהה מאז מאי. נתוני הנדל"ן ממשיכים להצביע על חולשה, מכירות הבתים הקיימים ירדו ב-2.7% ומכירות הבתים החדשים נותרו מתחת לציפיות. גם הזמנות מוצרים בני קיימא ירדו יותר מהצפוי, מה שמחזק את התחושה שהכלכלה האמריקאית מתקררת.

בחנו את עצמכם

חידון שבועי על החדשות הכלכליות מביזפורטל בשבוע שחלף

ברקע, מודל התמ"ג של הפד באטלנטה צופה צמיחה של 2.4% ברבעון השני, אך בלידר מדגישים שסביבת האינפלציה נותרת "דביקה", במיוחד בענפי השירותים והשכר, ולכן אין תמיכה ממשית בהורדת ריבית בטווח הקרוב. באירופה דווקא נרשמה התאוששות קלה, בעיקר בשירותים, אך גם שם הלחצים האינפלציוניים ממשיכים להעיב. מלחמת הסחר תוסיף גם השבוע אי-ודאות, כשהמכסים בארה"ב צפויים לטפס בהדרגה לרמה של כ-20% עד סוף השנה.

בסקירה השבועית של מיטב, מציג הכלכלן ראשי אלכס זבז'ינסקי, תמונה מדאיגה של הכלכלה האמריקאית, עם המשך היחלשות בפעילות הריאלית. מדד מנהלי הרכש בשירותים אמנם עלה לשיא מתחילת השנה, אך מדד התעשייה צנח מתחת לרף ה־50 לראשונה מאז ינואר. גם הזמנות למוצרי השקעה ולוגיסטיקה ממשיכות לרדת, ככל הנראה על רקע ההשפעה המצטברת של המכסים החדשים, שהובילו להקדמת משלוחים ברבעון הראשון ולאחריו, האטה חדה.

על פי הערכות שיעור המכס הממוצע על יבוא לארה"ב יעמוד החל מאוגוסט על כ-20%, לעומת כ-2% בלבד בתחילת השנה. לפי החישוב, העלייה במכסים צפויה לפגוע בצמיחה בכ-0.8% כבר ב־2025. גם שוק הנדל"ן מאותת על חולשה: מכירות הבתים החדשים נמוכות, והמלאי הלא מכור מתקרב לרמות שיא שלא נראו מאז 2008. במקביל, מדד האינדיקטורים המובילים ממשיך לרדת, כבר חמישה חודשים ברציפות.

מנגד, שוק המניות האמריקאי ממשיך לשבור שיאים, בניתוק כמעט מוחלט מהנתונים הכלכליים. בגרף שצירפה מיטב נראה כי הקורלציה בין הפתעות בנתוני המאקרו לבין מדד S&P 500 ירדה בשנים האחרונות לאפס ואף לערכים שליליים. במילים אחרות, הנתונים מחלישים, אבל הסנטימנט בשווקים לא בהכרח מגיב בהתאם.

קיראו עוד ב"גלובל"

4 מופלאות ידווחו

מיקרוסופט תדווח ברביעי לאחר הנעילה, כשהשוק מצפה להכנסות של כ-73.9 מיליארד דולר ורווח למניה של 3.38 דולר, עלייה של כ-14% לעומת השנה שעברה. האנליסטים מצפים לראות צמיחה חזקה בפעילות הענן Azure, לצד האצת המוניטיזציה של כלים מבוססי AI. מנגד, ייתכן שהשוק יבחן בקפידה את קצב ההוצאה ההונית (CapEx) על תשתיות מחשוב, שעלול להעיק על הרווחיות בטווח הקצר.

מטא, שתפרסם גם היא ברביעי, צפויה לדווח על הכנסות של כ-44.8 מיליארד דולר ורווח למניה של 5.9 דולר, צמיחה שנתית של כ-16%. בשוק מעריכים שהחברה עשויה להכות את התחזיות, בעיקר הודות לצמיחה בפלטפורמות הפרסום ולשיפור במדדים של אינסטגרם ורילס. עם זאת, ההשקעות הכבדות בתחום הבינה המלאכותית והמיקוד ב-Metaverse עדיין מרחפות כעננה לגבי היעילות התפעולית של מטא.

אמזון תדווח בחמישי וצפויה לרשום הכנסות של כ-162 מיליארד דולר, עם רווח של כ-1.32 דולר למניה, גידול דו-ספרתי מרשים שצפוי להיתמך בהמשך התאוששות בפעילות הקמעונאית ובצמיחה בפעילות הענן (AWS). במקביל, החברה משקיעה הון עתק בתשתיות AI, מה שעשוי לשפר את ההצעות העסקיות שלה אך גם להעלות שאלות לגבי שולי הרווח בעתיד הקרוב.

אפל תדווח גם היא בחמישי, כשהשוק מצפה להכנסות של כ-89 מיליארד דולר ורווח של 1.42 דולר למניה. הדגש המרכזי צפוי להיות על המכירות בסין, שעלולות להיפגע ממכסים חדשים ומהחרפת המתיחות הגיאופוליטית. בנוסף, המשקיעים יבחינו האם אפל מצליחה להדביק את קצב החדשנות של המתחרות בתחום ה-AI, נושא שעד כה קיבלה בו ביקורת על קצב איטי יחסית.

נתוני תמ"ג, תעסוקה והחלטת ריבית

השוקים יתמקדו השבוע בהחלטת הריבית של ההבנק הפדרלי בארה"ב ומסיבת העיתונאים של יושב הראש פאוול, כשהצפי הוא שהריבית תישאר ללא שינוי בטווח של 4.25%-4.5%. עם זאת, האנליסטים מדגישים כי עיקר העניין יהיה בטון של יו"ר הפד פאוול ובתחזיות להמשך. בעוד נתוני המאקרו בארה"ב מצביעים על האטה מתונה, במיוחד בתחום התעשייה, הנדל"ן והאינדיקטורים המובילים, רמת האינפלציה עדיין גבוהה מהיעד, מה שמצדיק גישה זהירה מצד הבנק המרכזי.

למרות לחצים מהנשיא טראמפ וסימנים לסדקים ראשוניים בשוק העבודה, רק מיעוט מהמשקיעים והאנליסטים צופה הורדת ריבית כבר ביולי. סקר רויטרס העלה כי מרבית הכלכלנים אינם צופים שינוי עד ספטמבר, אז תיתכן תחילת הורדות ריבית הדרגתיות אם יימשך קו ההיחלשות. הבדל העמדות בתוך הפד עצמו, בין תומכי שמירה על הריבית לבין התומכים בהורדה מהירה, עשוי להתבטא בעדכון התחזיות ובהצהרות השבוע. על פי החוזים, הריבית צישאר על כנה בסבירות של 96%, ועולה הסיכוי להורדת ריבית בהחלטה הבאה אם כי היא אינה מתומחרת במלואה.

בנוסף, השבוע כולל שורת נתוני מאקרו משמעותיים שיכולים להשפיע על כיוון המדיניות המוניטרית. ביום רביעי יתפרסם נתון הצמיחה לרבעון השני, עם תחזית לצמיחה של 2.4% בתמ"ג לעומת צמיחה שלילית ברבעון הקודם. ביום חמישי יתפרסמו נתוני אינפלציה - מדד ה-Core PCE ביוני צפוי לעמוד על עלייה חודשית של 0.3%, והוצאות הצרכנים צפויות לעלות ב-0.4%.

עוד יבלטו השבוע נתוני התעסוקה, עם סקר JOLT ו-ADP, אך גולת הכותרת תהיה דוח התעסוקה לחודש יולי, עם ציפייה ליצירת כ-108 אלף משרות חדשות ולעלייה בשיעור האבטלה ל-4.2%. בנוסף, יתפרסמו תחזיות האינפלציה של מישיגן, שמהוות מדד חשוב לציפיות הציבור, ועשויות להשפיע על תחזיות הפד להמשך.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה