למרות רבעון חיובי, קוקה קולה מתמודדת עם ירידה במכירות, רגולציה ואינפלציה
קוקה קולה הציגה רווח רבעוני של 87 סנט למניה, צמיחה אורגנית של 5% ומכירות שעקפו את התחזיות, אך שילוב של ירידה בנפח המכירות, לחצים רגולטוריים ומטבעיים ותזרים שלילי מעיבים על המניה
קוקה קולה סיימה את הרבעון השני עם רווח מתואם של 0.87 דולר למניה והכתה את התחזית שעמדה על 0.84 דולר. גם המכירות האורגניות, שמנטרלות השפעות של שערי מטבע, מיזוגים ופיצולים, עלו ב־5%, מעל התחזית שעמדה על 4.5%. עם זאת, ההכנסות הכוללות הסתכמו ב-12.5 מיליארד דולר, פחות מהתחזית של 12.6 מיליארד. עיקר הצמיחה נבעה מעליות מחירים, 6% בממוצע, ואילו נפח המכירות (unit case volume) ירד ב-1% ברחבי העולם. הירידות נרשמו בעיקר באמריקה הלטינית, הודו, מקסיקו ותאילנד, אם כי שווקים כמו סין, ארגנטינה ומרכז אסיה סיפקו איזון חלקי. בנוסף, גם אירופה, המזרח התיכון ואפריקה רשמו צמיחה של 3%, ומשקה קוקה קולה זירו רשם עלייה של 14% במכירות.
על אף התוצאות החיוביות, המניה מגיבה באדישות יחסית, ועולה בכ-0.3% בלבד, בעיקר על רקע חששות רגולטורים הולכים וגוברים. ממשל טראמפ, רוברט קנדי ג'וניור והקמפיין "לעשות את אמריקה בריאה שוב" בוחנים הגבלות חדשות על מכירת משקאות ממותקים, כולל איסור חלקי על רכישת משקאות מוגזים במסגרת תוכנית תלושי המזון.
אמנם קוקה קולה מתכננת להשיק משקה ממותק מקנה סוכר בארה"ב, אבל לאור המחסור בייצור מקומי והמכסים
על יבוא הסוכר, עלויות הייצור יהיו כנראה גבוהות מהצפוי. ברקע, תחזיות החברה לשנה כולה מצביעות על צמיחה של 3% ברווח למניה בלבד, פחות מהציפיות בשוק (2.97 דולר למניה), והחברה צופה השפעת מטבע שלילית של עד 2% על ההכנסות, בנוסף לפגיעה של 1% מהשפעות מבניות.
אחת ההפתעות השליליות ברבעון הייתה בתזרים: החברה רשמה תזרים מזומנים שלילי של 1.4 מיליארד דולר ברבעון, ואילו תזרים המזומנים החופשי הסתכם במינוס 2.1 מיליארד דולר, בין היתר בשל תשלום של 6.1 מיליארד דולר בגין רכישת Fairlife מ־2020. עם זאת, כמובן שהחברה עדיין נהנית מכוח מותג משמעותי, פורטפוליו מגוון של משקאות נטולי קלוריות, חלבונים, קפה ותה, וצמיחה יציבה מחוץ לשוק האמריקאי, המהווה כיום רק 40% מהכנסותיה. אך עם זאת, שוק המשקאות נמצא בתקופה רגישה מבחינת ביקושים, בריאות הציבור ויוקר מחיה, ואת כל אלה קוקה קולה תידרש לנטרל אם ברצונה לשמור על הצמיחה ועל האמון של המשקיעים.
- המניה שמזנקת ב-10%, מה קורה בטסלה ובחוזים על וול סטריט?
- לפני רגע הם ראו שחור, עכשיו האנליסטים אומרים ש"ה-S&P 500 יעלה בעוד 10%"
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
בהסתכלות קדימה, החברה צופה כעת כי הרווח המתואם למניה (EPS) בשנת הכספים 2025 יגדל בכ-3% לעומת 2.88 דולר למניה שדווחו בשנת 2024. קוקה-קולה מציגה כוח תמחור חזק, הנתמך במותג מבוסס וביכולתה להתמודד עם אתגרים מקרו-כלכליים.
עם זאת, ב-10 השנים האחרונות רשמה קוקה-קולה תשואה כוללת של כ-137%, בעוד מדד S&P 500 עלה בכ-258%. הביקורת העיקרית על החברה מתמקדת בכך שהצמיחה בהכנסות ובשורת הרווח התבססה בעיקר על העלאות מחירים, ולא על גידול אורגני בכמויות המכירה.
החברה מציגה קיפאון מתמשך בגידול ברווח למניה, לצד שחיקה בשולי הרווח והאטה בקצב העלייה בהכנסות מאז 2022. התחזיות ל-2025 מצביעות על גידול מתון בלבד של 2-3% ברווח למניה, כאשר החברה ממשיכה להיסחר במכפיל גבוה של כ-24 על רווח עתידי. המבקרים סבורים שהחברה נראית יקרה
ביחס לפוטנציאל הצמיחה הנוכחי, בעיקר כששיעורי הריבית והתחזקות הדולר מוסיפים אי ודאות. זאת למרות שחלק מהלחצים, כמו תמחור אגרסיבי או מדיניות הסחר האמריקאית, עשויים להתמתן.
שווי השוק של קוקה קולה הוא 301.6 מיליארד דולר. המניה עלתה בכ-12.5% מתחילת השנה ומתחילת 2025 עלתה בכ-8%.
- 1.קולה היא רעל שגם עולה המון (ל"ת)אנונימי 22/07/2025 17:42הגב לתגובה זו
- אנונימי 22/07/2025 18:03הגב לתגובה זומצויין את השירותים !!