אמיר אדר על כי"ל: "לעיתים נדירות מקבלים המשקיעים הזדמנות שנייה בפרק זמן כה קצר"

מנהל מחלקת המחקר בהראל פיננסים מסביר בניתוח מפורט מדוע עידן האשלג לא הגיע לסיומו, ורומז כי הדיבידנד שחילקה כי"ל עשוי לאותת על רכישות נוספות
עדי בן ישראל |

"לעיתים נדירות מקבלים המשקיעים הזדמנות שנייה בפרק זמן כה קצר". מילים אלו יוצאות מפיו של אמיר אדר, מנהל מחלקת מחקר בהראל פיננסים, אשר חזר היום על המלצת "משקל יתר" למניית החברה עם מחיר יעד של 87 שקל.

"שוק הדשנים צפוי להמשיך ולהפגין עוצמה בשנים הקרובות", אומר אדר. "עם שוך התנודתיות במחירי הסחורות נחזה בתחילתה מחדש של הצפת הערך במניית החברה".

בהראל פיננסים ערכו בדיקות לגבי השפעת הירידה במחיר התירס, אשר עומד היום על כ-6 דולר לבושל, על מחירי הדשנים, והגיעו למסקנה כי הרמות הנוכחיות של מחירי הדשנים תקפות גם אם מחיר התירס ירד אל מתחת ל-4 דולר לבושל - רמה הנמוכה משמעותית מהרמות כיום וכן מתחזית הבנק העולמי.

"רכישות נוספות?"

"השמועות על תום עידן האשלג היו מוקדמות", מדגיש אדר, ומסביר: קצב הצמיחה השנתי לביקוש לאשלג צפוי לעמוד בשנים הקרובות על כ-3%, כלומר 2 מיליון טון בשנה. סין מייבאת כיום 6 מיליון טון ולדישון אידיאלי זקוקה ל-12 מיליון טון בשנה; ברזיל מייבאת 7.5 מיליון טון לעומת פוטנציאל (בשטחי הזריעה הקיימים) של 12.5 מיליון טון. הודו מייבאת 4.5 מיליון טון אשלג ובכדי להביא לתנובה אופטימלית עליה להגדיל את הכמות ל-9 מיליון טון. נתונים אלו, לצד ההיצע אשר אינו צפוי להדביק את הביקוש בשנים הקרובות, עשויים להוביל לעליות נוספות במחירי האשלג, אם כי בקצבים מדודים. בטווח הארוך, הירידה הצפויה במחיר הפוספט תסייע בשמירת מחיר האשלג וייתכן שאף תביא להמשך עלייתו עקב הקטנת העלות הכוללת לחקלאי".

הנתונים הכלכליים התומכים מביאים את הראל פיננסים להעלות את תחזית הרווח של כיל לשנה הקרובה. אדר מאמין כי החברה תרשום רווח נקי של 2.7 מיליארד דולר וב-2009 יגיע הרווח ל-3.5 מיליארד דולר.

אדר מציע גם לשים לב לנקודה מעניינת בדוחותיה הכספיים של כיל לרבעון השני, אשר פורסמו בשבוע שעבר: שיעור חלוקת הדיבידנד. כיל חילקה 43% מהרווחים כדיבידנד, לעומת מדיניות חלוקה של 70% מהרווחים. "אנו רואים בחיוב החלטה זו של ההנהלה הרואה לנגד עיניה את ההשקעות הצפויות במגזרים השונים (ואולי גם רכישות נוספות?)", סיכם אדר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה