ניצנים של שינוי עבור הדולר: הסוחרים מתמחרים את סוף הורדות הריבית בארה"ב - הדולר מגיב בעליות

אסטרטגים מצביעים על שינוי בשוק המט"ח והנפט: "יש פחות פאניקה בארה"ב". רונן מנחם: התחזקות הדולר תבוא לידי ביטוי גם בישראל
עדי בן ישראל |

בחודשים האחרונים חתך הפדרל ריזרב את הריבית בארה"ב על מנת למנוע הידרדרות למיתון בכלכלת ארה"ב, ובכך פגע ה'פד' קשות בדולר, שאיבד גובה במהירות מול האירו ומול מטבעות רבים אחרים בעולם. היום, מתקרב הדולר לסגור את העלייה השבועית הגדולה ביותר החודש מול האירו, כאשר נתוני מאקרו חיוביים שפורסמו אתמול בארה"ב, המצטרפים לרגיעה הכללית בארה"ב בתקופה האחרונה, מגבירים את ההערכות כי הורדות הריבית בארה"ב מתקרבות לסיום, מה שמחזק את הדולר.

"אנחנו רואים שיש פחות פאניקה בארה"ב וזה מתורגם לכך שהורדות הריבית בארה"ב מתקרבות לסיומן", אמר נומי פינק, אסטרטג מט"ח בבנק אוף טוקיו-מיצובישי. "בתקופה הקרובה נראה פחות תמיכה לצמד אירו-דולר".

הדולר נסחר מול האירו ברמה של 1.567 לאחר שמוקדם יותר השבוע חצה את הרמה של 1.6 דולר לאירו. אתמול פורסם בארה"ב נתון הנוגע למכירות המוצרים בני הקיימא בחודש מארס, אשר ירד ב-0.3% ויצא טוב מכפי שציפו האנליסטים, אשר חזו ירידה חדה של 0.9%. נתון זה מצטרף לנתונים כלכליים אחרים שפורסמו בתקופה האחרונה והפתיעו לטובה את האנליסטים, מה שמפחית את הסבירות להורדות ריבית נוספות בארה"ב.

החוזים העתידיים על הריבית מאותתים כעת על סבירות של 18% כי ה'פד' יותיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 2.25% ביום רביעי הקרוב, כאשר בשבוע שעבר נאמדה סבירות זו ב-0%. נכון לעכשיו, ההערכה הרווחת היא כי הריבית תופחת ב-0.25%, והסבירות לכך היא 82%.

התחזקות הדולר מביאה גם לרגיעה בשוק הנפט, ומחירו של הזהב השחור יורד לרמה של 115.8 דולר לחבית לאחר שנגע מוקדם יותר השבוע בשיא של 119.9 דולר לחבית. "היחלשות הדולר בתקופה האחרונה הגבירה את הספקולציות לטובת הנפט", אומרים אנליסטים בבנק מיצוהו ביפן. "התמונה משתנה עכשיו".

בתוך כך , אנליסטים בסטנדרדר אנד פורס (S&P) מאמינים כי עד סוף השנה ייחלש הנפט לרמה של 91 דולר לחבית, לאחר שזה זינק השנה בכ-80%.

רונן מנחם, אסטרטג ההשקעות הראשי בבנק מזרחי-טפחות, סבור גם הוא כי המצב בשוק המט"ח עומד בפני שינוי. "נראה כי בשבועות הקרובים תשתנה התמונה, אולי אף בחופזה", אומר מנחם. "במערכת שערי החליפין, יורגש הדבר היטב, דרך היחלשות של האירו מול הדולר, העשויה להוליך לשער של1.4-1.5 בין השניים".

מנחם מעריך כי התחזקות הדולר בשוק המט"ח הגלובלי תביא לשינוי גם במסחר בדולר-שקל, כאשר המטבע הישראלי יעבור תהליך של פיחות, אולם יהיה זה פיחות נמוך יותר מאשר הפיחות באירו, שכן הסביבה הכלכלית בישראל טובה יותר מזו שבאירופה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה