מקורות: צריכת המים במחצית הראשונה קרובה לשיא
נתונים עדכניים של חברת המים הלאומית, "מקורות", חושפים כי צריכת המים הביתית בשנת 2007 במרבית אזורי הארץ קרובה לשיא של כל הזמנים. בשבעה החודשים הראשונים של השנה (חודשים ינואר-יולי) חל גידול ארצי באספקת המים לצריכה ביתית מ"מקורות" של כ-7%. העלייה הגבוהה ביותר בחצי השנה האחרונה הייתה באזור המרכז, עלייה של מעל 10% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. עוד עולה מנתונים הוא כי ביחס לתחילת העשור הקודם חל גידול של 23.3% בצריכה הכללית.הגידול המשמעותי היה בצריכה הביתית גידול של כ-95% בעוד הצריכה התעשייתית גדלה ב-4.3% בלבד בהתאמה, ואילו הצריכה החקלאית קטנה ב-9.4% עקב קיצוץ בהקצבות המים לחקלאות.
לדברי מנכ"ל "מקורות", רונן וולפמן, חברת "מקורות" משקיעה משאבים רבים בניהול יעיל של מקורות המים בישראל, במגוון אמצעים טכנולוגיים מהמתקדמים בעולם. רק לאחרונה הפעילה החברה תחנת שאיבה חדשה ומספר קווי הולכה חדשים כדי לספק מענה למחסור אזורי במים, באזורים שונים בארץ, עקב סגירתם של קידוחים פרטיים. במקביל, "מקורות" פועלת להרחבת ובניית קווי מים לחיבורם של יישובים חדשים למוביל הארצי במקרים של מחסור אזורי.
לדברי וולפמן, החורף האחרון היה שחון מבחינת גשמים ומבחינת אגירת מים באקוויפרים. הכנרת היום נמוכה בכחצי מטר ביחס לעונה מקבילה אשתקד, מפלס הכנרת היום הוא פחות ממטר מעל לקו האדום התחתון, המפלס ירד מתחת לרמתו הנמוכה ביותר בשנה שעברה.
וולפמן מציין כי מבחינה הידרולוגית מצב המים בקיץ 2007, נחשב לתקין וכי כמויות המים באקוויפרים ובכנרת עדיין מצויים מעל לקווים האדומים. עם זאת, התחזיות מראות כי במידה שחורף 2008 יהיה שחון כמו החורף האחרון, יגיע משק המים בישראל לקווים האדומים. ירידה לקווים האדומים תחייב נקיטת צעדים דרסטיים הכוללים קיצוצים, שינויי אספקה וצמצום משמעותי בצריכת המים.
"מקורות" מספקת כ 70% מהמים בישראל וכ 80% מהצריכה הביתית. ממוצע הצריכה הביתית נע בין 230 - 100 ליטר לנפש ליום. צריכת המים הביתית כוללת מים לשתייה, הורדת מים בשירותים הצורכת את כמות המים הגדולה ביותר 9 ליטר בממוצע בכל הורדה (כ - 35% מצריכת המים הביתית), אמבטיה ומקלחת (35% מצריכת המים הביתית), בישול והדחת כלים (20% מהצריכה), כביסה (כ - 5%) וגינון (5% מהצריכה). אספקת המים מ"מקורות" לצריכה הביתית גדלה השנה בכ- 7% לעומת שנה קודמת, גידול זה נובע מגידול בצריכה ובמקביל מצמצום אספקת מים ממקורות הפקה פרטיים.