הכנסות שיא לכיל ברבעון השני: 962.9 מיליון דולר

הרווח הרבעוני רשם עליה של 36.3% והסתכם ב-125.8 מיליון דולר. המניה יורדת 1.5%. לימור גרובר מפסגות-אופק: "החברה אכזבה מעט ברמת ההכנסות והרווח הגולמי אך באופן כללי מדובר בדו"ח טוב ומעודד"
יוסי פינק |

כימיקלים לישראל (כיל) מדווחת על תוצאות שיא ברבעון השני ובמחצית הראשונה של שנת 2007. הרווח הנקי של כיל ברבעון השני הסתכם בכ- 125.8 מיליון דולר, לעומת רווח של כ- 92.3 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, עליה של כ- 36.3%. הרווח הנקי במחצית הראשונה הסתכם ב- 221.2 מיליון דולר, עליה של כ- 17% לעומת 188.9 מליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

מכירות כיל ברבעון השני זינקו לשיא של 962.9 מיליון דולר, לעומת 847.3 מיליון דולר אשתקד, גידול של כ- 13.6%. הגידול במכירות הקבוצה הינו בעיקר בשל הגידול בהכנסות במגזר הדשנים, הן כתוצאה מגידול בכמויות האשלג והדשנים שנמכרו והן כתוצאה מעליות מחירים. כמן כן חל גידול בהכנסות גם בכיל מוצרי תכלית, בחלקו בהשפעת התחזקות היורו. מאידך ירידה בכמויות המכירה של חלק מתרכובות הברום קיזזה חלקית את הגידול במכירות.

מכירות שיא גם במחצית הראשונה- הסתכמו בכ- 1.85 מיליארד דולר לעומת כ- 1.56 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד, עליה של כ- 18%. גידול זה משקף בעיקר עליה בכמויות הנמכרות של אשלג ודשני פוספט ושיפור במחירי המכירה, אשר קוזזו עקב ירידה בכמות המכירה של חלק מתרכובות הברום.

הרווח הגולמי ברבעון השני הגיע לשיא של 349.0 מיליון דולר, עליה של 27.8%. תוצאות הרווח הגולמי של המחצית גם הן בשיא כל הזמנים והסתכמו ב- 653.8 מליון דולר, עליה של 21.3% לעומת אשתקד. שיעור הרווח הגולמי ממחזור המכירות עלה מרמה של 32.2% ל- 36.2% מסך המחזור. הגידול ברווח והשיפור בשולי הרווח נובע בעיקר מהשיפור במכירות ובמחירי המכירה של אשלג ודשנים.

הרווח התפעולי ברבעון השני גדל בכ- 34% לעומת אשתקד והגיע לשיא של 167.2 מיליון דולר. שיעור הרווח התפעולי ממחזור המכירות הסתכם ב- 17.4% לעומת 14.7% אשתקד. הרווח התפעולי גדל במחצית הראשונה ב- 17.2% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והגיע לשיא של 305.3 מיליון דולר. הגידול ברווח התפעולי נובע מהגידול ברווח הגולמי כאמור, אשר התקזז חלקית ע"י הגידול בהוצאות תקורה, בין היתר בשל התחזקות השקל ביחס לדולר וכן מגידול בהוצאות הובלה.

לימור גרובר מפסגות-אופק אומרת היום בתגובה לדו"חות כי "המגמה החיובית בענף הדשנים, מגמה שהגיעה מוקדם מהצפוי, מעודדת מאוד וזאת בעיקר על רקע המשך הצפי לעדכון מעלה של המחירים. גם מגזר מוצרי התכלית הפתיע לטובה (בעיקר מבחינת הרווחיות) והדבר מצביע על כך שהסינרגיה עם אסטריס עובדת". עוד אומרת גרובר, כי החולשה במגזר המוצרים התעשיתיים הייתה צפויה וכי באופן כללי הדו"חות היו טובים ומעודדים, עם כי החברה פספסה במעט את תחזיות ההכנסות והרווח הגולמי.

גרובר בעיקר התייחסה להמגמה החיובית בענף הדשנים - "המגמה החיובית באה לידי ביטוי בדוחות כי"ל מוקדם מהערכותינו המוקדמות. אנו מעריכים כי המגמה החיובית תימשך גם ברבעונים הבאים ומצפים לעליית מחירים משמעותית בחוזה החדש שיחתם עם הסינים בסוף השנה שתתמוך בהמשך עלית מחירים גם ב- 2008".

ךסיכום אומרת גרובר, כי "לאחר כנס המשקיעים היום בצהריים נעדכן תחזיות ל- 2007 ו- 2008 ונשקול עדכון מחיר היעד כלפי מעלה. בשלב זה אנו מותירים המלצת קנייה במחיר יעד של 40 שקל".

נציין כי בתאריך ה- 14 לאוגוסט, הודיעה כיל על השלמת הרכישה של החברה האמריקנית Supresta שהינה היצרנית והמשווקת המובילה בעולם של מעכבי בעירה ומוצרים נוספים על בסיס זרחן.

המצב הכספי ומקורות המימון של כיל- לאחר תאריך המאזן, ביום 6 באוגוסט 2007, התקשרה כיל עם קבוצה של 17 בנקים מאירופה, ארה"ב וישראל בהסכם במסגרתו העניקו בנקים אלה לכיל אשראי בסך 725 מיליון דולר לתקופה של 5 שנים לפרעון בתשלום אחד, בריבית של 0.45% מעל הלייבור. ההלוואה החדשה תחליף בין היתר הלוואה דומה שנלקחה בשנת 2005 בסך 250 מיליון דולר בריבית של ליבור + 0.60% לתקופה של 5 שנים ואשר תוחזר כעת בפרעון מוקדם.

תזרים המזומנים של כיל מפעילות שוטפת במחצית הראשונה הסתכם ב- 269.1 מיליון דולר בהשוואה ל- 140.3 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, שיפור של כ- 128.8 מיליון דולר. תזרים המזומנים לתקופה כולל תקבולי ביטוח שנרשמו כהכנסה אשתקד והתקבלו בפועל בתקופה זו. התזרים מפעילות שוטפת יחד עם גידול בהתחייבויות פיננסיות נטו היו המקור העיקרי למימון השקעות ברכוש קבוע, רכישות ותשלום דיבידנד לבעלי המניות.

תנאי השוק

מהחברה נמסר, כי התנאים בשוק החקלאות העולמי, המשפיעים באופן משמעותי על הביקוש לדשנים, השתפרו. בשנים האחרונות יש מגמת עלייה בצריכה העולמית של גרעינים (דגנים, אורז, סויה, תירס וכד'). הגידול נובע מהגידול הטבעי באוכלוסיה ומהשינוי בהרכב צריכת המזון (גידול בצריכת הבשר), כתוצאה מעליית רמת החיים, בעיקר בארצות המתפתחות. בנוסף, לאור העלייה החדה במחירי האנרגיה, שיקולי איכות הסביבה והשאיפה של מדינות המערב להקטין את התלות ביבוא דלק, יש כיום נטייה גוברת לעבור ליצור דלקים ממוצרי חקלאות (ביו-דלקים). כתוצאה מכך עלו הביקושים לדשנים ובעקבות זאת חלה עליה חדה במחירי רוב סוגי הדשנים.

ביום 21 באוגוסט 2007 החליט דירקטוריון החברה על חלוקת דיבידנד בסך כ- 88.1 מיליון דולר אשר יחולק ביום 18 בספטמבר 2007.

להלן סיכום המחצית הראשונה של 2007 במגזרי הפעילות של החברה:

1. כיל דשנים - היקף המכירות במגזר במחצית הראשונה הסתכם בכ- 933.2 מליון דולר, עליה של כ-43.0%. הגידול במחזור המכירות נובע מגידול חד במכירות אשלג ומעליות מחירים לעומת התקופה המקבילה אשתקד בה חלה ירידה בהיקף מכירות האשלג בעקבות התארכות המשא ומתן עם הלקוחות הסינים וההודים. בנוסף חל גידול כמותי ועליית מחירים בדשני פוספט לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הרווח התפעולי במגזר הסתכם בכ- 186.4 עליה של כ- 82.7% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. תת המגזר דשנים ופוספטים קבע שיא ברווח התפעולי של 41.1 מליון דולר בחצי השנה לעומת 7.9 בתקופה המקבילה אשתקד.

2. כיל מוצרים תעשייתיים - היקף המכירות של המגזר במחצית הראשונה הסתכם בכ- 413.0 מיליון דולר, ירידה של כ- 55.3 מיליון דולר בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. הקיטון במכירות, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, נובע מקיטון בכמויות שנמכרו אשר קוזז חלקית על ידי מחירי מכירה גבוהים יותר לחלק מהמוצרים.

היקף המכירות ברבעון השני הסתכם ב- 216.0 מליון דולר, ירידה של 13.1% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הירידה במכירות הייתה בעיקר במכירות מונעי בעירה לשוק האלקטרוניקה ובמכירות תמיסות צלולות לשוק קידוחי הנפט והגז.

3. כיל מוצרי תכלית - היקף המכירות במגזר זה הסתכם בכ- 527.4 מיליון דולר, עליה של כ- 6% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. העליה בהכנסות נובעת בעיקר מהתחזקות האירו ביחס לדולר, מעליה קלה בכמויות המכירה בחלק מהמוצרים באירופה וכן מעליה במחירי המכירה של חלק מהמוצרים.

אודות כיל

כימיקלים לישראל בע"מ (כיל) הנה חברה רב-לאומית הפועלת בעיקר בתחומי הדשנים והכימיקלים המיוחדים. לכיל מעמד מוביל בשוקי יעד בינלאומיים בתחום האשלג, אשר משמש בעיקר בדשנים, ובתחום הכימיקלים המיוחדים המבוססים על ברום ועל פוספט. ב-2006 כ-94% מהמכירות היו בשווקים בינלאומיים מחוץ לישראל וכ-%48 מהייצור היה מחוץ לישראל.

לכיל זיכיונות ארוכי טווח למינרלים המצויים בים המלח המאפשרים הפקת מוצרים ייחודיים בעלויות תחרותיות. כיל מפיקה מים המלח אשלג, ברום, מגנזיום, מוצרי מגנזיה ומלחים שונים. כמו כן כיל כורה פוספטים מהנגב וכן אשלג ומלח ממכרות באנגליה ובספרד.

לכיל מפעלי ייצור, מערך משרדי שיווק, מסופים, מחסנים ומרכזי הפצה ברחבי העולם. כיל נהנית מיתרונות במערך ההפצה והלוגיסטיקה בזכות הקרבה של מרכזי הייצור של החברה לנמלים בישראל ובאירופה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה