הנאסד"ק סגר את חודש אוגוסט בעליות: עלה 4.4%
המדדים בוול סטריט סגרו את יום המסחר בירידות שערים קלות. יו"ר הפד, בן ברננקי, החליט להמנע, בנאומו, מלגעת בנושאים הקשורים למדיניות המוניטרית של המשק האמריקני והחליט לשים את הדגש על ציפיותיו להמשך צמיחה חזקה בארה"ב. במרכז המסחר עמדו מספר נתוני מאקרו שפרסמו לפני ובמהלך, שעות המסחר. אתמול ירדו תשואות האג"ח בשיעור ניכר וחזקו את דעת המשקיעים כי הפד צפוי להשאיר את הריבית, פעם נוספת, ללא שינוי בפגישתו הקרובה.
מדד הדאו ירד ב-0.02% לשער של 11,381 נקודות. מדד הנאסד"ק ירד ב-0.09% לשער של 2,183 נקודות.
סקטור הקמעונאות רכז עניין. היום פרסמו רשתות הקמעונאות הגדולות את נתוני המכירות של חנויות הפתוחות לפחות שנה לחודש האחרון.
מחירי הנפט שנסחרו אמש, במהלך רוב יום המסחר, בירידות שערים וסגרו בעליות, נסחרים היום על רקע סירובה של איראן להפסיק את תהליכי העשרת האורניום. היום פג תוקפו של תאריך היעד אותו הציב האו"ם לאיראן בנוגע להפסקת תהליכי העשרת האורניום במדינתה. איראן חזרה היום והודיעה כי היא מסרבת להפסיק את התהליך. החוזה העתידי על חבית נפט לחודש אוקטובר נסחר ברמות מחירים של 70.36 דולר לחבית.
מאקרו
משרד העבודה של הממשל האמריקני פרסם בשעה 15:30 (שעון ישראל) את הנתונים השבועיים של התביעות החדשות לדמי אבטלה. המשרד דווח על ירידה שבועית בתביעות החדשות לדמי אבטלה אך הממוצע הנע של ארבעה שבועות, הנחשב למדד אמין יותר המסנן רעשים של הנתונים הגולמיים, עלה. המשרד דווח כי כמות התביעות החדשות לדמי אבטלה ירדה ל-316 אלף תביעות, בהתאם לצפי האנליסטים.
משרד המסחר האמריקני פרסם לפני שעות הפתיחה את נתוני הצריכה הפרטית והוצאות הצרכן לחודש יולי. המשרד דווח על עליה קלה, בהתאם לציפיות האנליסטים, בהוצאות הצרכן ובהכנסה הפרטית ועל רגיעה מסויימת בלחצים האינפלציונים. ההכנסה הפרטית עלתה ב-0.5%. הוצאות הצרכן הנומיניליות עלו בשיעור של 0.8%. מחירי הליבה לצרכן עלו במהלך חודש יולי ב-0.1% בלבד.
כמחצית השעה לאחר הפתיחה פרסמו ההזמנות ממפעלים בחודש יולי. האנליסטים צפו ירידה של 1%. טווח ההערכות נע בין ירידה בשיעור של 2.3% לירידה בשיעור של 0.8%. בפועל דווח על ירידה של 0.6%.
מדד מנהלי הרכש של איזור שיקגו פרסם כחצי שעה לאחר פתיחת המסחר. האנליסטים צפו כי המדד יצביע על ירידה לשיעור של 56%. טווח ההערכות נע בין ירידה לשיעור של 55% לעליה לשיעור של 58%. בפועל הציג המדד ירידה לשיעור של 57.1%.
מניות במרכז
החברות הקמעונאיות רכזו עניין היום על רקע פרסום נתוני המכירות של חנויות הפתוחות לפחות שנה. מניית טרגט (שסימולה: TGT) נסחרה בירידה של 0.39% לשער של 48.39דולר. מניית ג'יי.סי. פני (שסימולה: JCP) נסחרה בירידה של 0.19% לשער של 63.04 דולר. מניית וול מארט (שסימולה: WMT) נסחרה בעליה של 0.22% לשער של 44.72 דולר.
מיזוג נוסף בענף הכרייה הותר היום לפרסום. חברת גולדקורפ (שסימולה: GG) הסכימה לרכוש את חברת גלמיס גולד (שסימולה: GLG) הקנדית תמורת סכום כולל של 8.6 מיליארד דולר. מניות GG נסחרו בירידה של 9.42% לשער של 27.60 דולר. מניות GLG נסחרו בעליה של 18.61% לשער של 46.09 דולר.
מניות חברת אלקואה (שסימולה: AA), נסחרה על רקע ידיעה שפורסמה בניו יורק טיימס, לפיה ישנה אפשרות של מיזוג של 2 חברות רוסיות וחברה שוויצרית במטרה ליצור חברה גלובלית מתחרה ביצרנית חומר הגלם לאלומיניום. מניות החברה עלו ב-0.53% לשער של 28.61 דולר.
ישראליות בוול סטריט
מניות פורמולה ויז'ן נסחרו על רקע פרסום הדו"חות הרבעוניים לפיהם הכנסות החברה הסתכמו לסך של 82 מיליון שקל, עלייה קלה של 2.7%. ההפסד הנקי התרחב להפסד רבעוני של 12.6 מיליון שקל. מניות חברת האם פורמולה (שסימולה: FORTY) נסחרו ללא שינוי.
חברת התרופות תרו (שסימולה: TARO) שהייתה אמורה לפרסם את הדו"ח השנתי, f-20 לשנת 2005 עד סוף אוגוסט, הודיעה אתמול כי העבודה תושלם רק בחודש הבא. נזכיר כי תרו נמצאת תחת אזהרת מחיקה מבורסת הנאסד"ק אחרי שלא עמדה בתאריכי הדיווח הרגילים. מניות החברה עלו ב-2.03% לשער של 13.08דולר.
הבוקר פורסם ב-"מעריב", כי קונצרן אי.די.בי שבשליטת איש העסקים נוחי דנקנר מנהל מגעים מתקדמים למכירת אחזקותיו (7.8%) בחברת אלביט מערכות (אלביט מערכות חו"ל) (שסימולה: ESLT) תמורת 450 מיליון שקל. עוד עולה מהעיתון, כי מחיר העסקה משקף לחברה שווי של כ-5.8 מיליארד שקל- כ-15% מעל למחיר בבורסה היום. מניות החברה נסחרו בעליה של 2.46% לשער של 29.14 דולר.
מניות כור (כור חו"ל) (שסימולה: KOR), המשיכו להסחר על רקע הצעת הרכש שהגיש דסק"ש במסגרתה הציע לרכוש 890,000 מניות רגילות המהוות 5.4% ממניות כור תמורת 225 שקל למניה - מחיר הגבוה ב-4.5% ממחיר המניה הבוקר בבורסה. מועד הקיבול האחרון להצעת הרכש נקבע ל-21 לספטמבר בשעה 17:00. מניות החברה ירדו ב-0.59% לשער של 10.06 דולר.
Jefferies & Co העלתה מוקדם יותר היום את המלצתה למניית צ'ק פוינט (שסימולה: CHKP). האנליסטים בבית ההשקעות העלול את המלצתם למנייה מ-"החזק" ל-"קנייה" ואת מחיר היעד מ-19 דולר ל-22 דולר למנייה. מניות החברה נסחרו בעליה של 4.20% לשער של 18.59 דולר.